OBNOVA MOLINARIJEVOG MOSTA NIKAO DA KRENE. JEDNA GRAĐEVINSKA DOZVOLA PROPALA, DRUGA SE ČEKA.

U gradskoj upravi redovito kontaktiraju s predstavnicima Županijske uprave za ceste radi obnove Molinarijevog mosta. Radi se spomeniku kulture, kamenom mostu izgrađenom 1874. godine kada je izgrađena i Rudolfova cesta -Rudolfina, koja povezuje Ogulin s Novim Vinodolskim. Zadnji put je popravljan još prije Drugog  svjetskog rata i sada je u vrlo lošem stanju.

Županijska uprava za ceste još je 2012.  imala građevinsku dozvolu, ali zalud dozvola kada nema love. Prošlo vrijeme i važnost dozvole istekla. I sada „Jovo nanovo“. Ali kako je to kod nas običaj, opet ne ide sve kako bi željeli. U Županijskoj upravi za ceste ponovno su pokrenuli postupak dobivanja građevinske dozvole i opet problemi. Lani je započet posao dobivanja građevinske dozvole, kako bi se ove godine javili na fond Ministarstva kulture i zajedno s tim novcem, i novcem Županije i ŽUC-a, obnoviti taj most.  Gdje smo sada, gdje je zapelo  i kada možemo očekivati obnovu mosta, za radio Mrežnicu ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković je rekao:

„Prikupili smo sve posebne uvjete, a kada smo to učinili onda je, poštivajući zakonsku proceduru, trebao još jedan uvjet, a to je da prometnica nije upisana i da nema svoju katastarsku česticu. Trenutno je taj posao u tijeku i nadam se da će u najkraćem roku dozvola biti izdana kako bi mogli ove godine aplicirati na sredstva Ministarstva kulture“.

20. 4. 2018.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  

#1 Nešo 2018-04-20 09:54
Jeba ga vrtić, da oprostite. Tema je obnova Molinarijevog mosta. Ovo o vrtiću komentirajte tamo gdje je objavljeno. MOLIM VAS.
Citat
#2 ? 2018-06-14 11:07
I kakvo je stanje sada.Gdje smo.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi