BICIKISTI KRENULI KA PRIJEDORU

Biciklistički klub Frankopan i ove godine sudjeluje u međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II – „Marija Zvijezda“. Start na Trsatu.

 "Marija zvijezda" je samostan trapističkog reda pored Banja Luke, prije 1. sv. rata najveća opatija trapističkog reda u svijetu. Povijesne prilike a pogotovo komunistički režim, u Mariji zvijezdi od 200 monaha, ostavili su samo dvojicu.

Cilj biciklijade je Banja Luka, a vozi se iz 7 smjerova i to iz  gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II:  - Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Članovi BK Frankopan voze trasu: Rijeka, točnije Trsat - Ogulin - Prijedor - Banja Luka. Jučer su  sa Trsata a jutros u 8,oo sati krenuli su na drugu turu - Ogulin - Prijedor. Poželjevši im ugodan put i lijepo vrijeme, ispratio ih je gradonačelnik Domitrović.

Kako je za „Ogulin u srcu“ rekao naš saborski zastupnik i predsjednik kluba Tomislav Lipošćak, susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci,  sutra, 5.5.2018, uz doček biciklista u biskupiji, druženje s biskupima Semrenom i Komaricom i domaćinima, te ove godine izniman blagoslov - susret s mladima banjalučke biskupije i zajednička sv. misa u Mariji Zvijezdi u 16h. U nedjelju 6. svibnja zajednički će slaviti sv. Misu u Katedrali sv. Bonaventure u 11.00 sati, koju predvodi biskup Komarica sa suslaviteljima. Nakon toga slijedi obilazak središta Banja Luke, posjet sakralnim objektima, te završetak susreta uz molitvu Mariji - Majci svih naroda, i oproštajni ručak s biskupom, kardinalom i drugim domaćinima.

Bicikliste ispratio i gradonačelnik Domitrović

Danas trebaju stići do Prijedora. Sretno.

Photo by Goran Žgela

4. 5. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#11 Mauro 2018-05-07 12:39
A što drugo očekivati, kakve komentare... Prepoznatljiva ruka, anonimna kao. Stara škola, utrenirana i u mogućnosti zbog trenutne situacije. Nikad dosta zlobe, plasiranja poluistina, izvrtanja tema i podvaljivanja teza... Napadi, uvrede i majstorsko izvrtanje i bacanje udica za druge komentatore.
Citat
#12 Pero 2018-05-09 07:33
Sretno
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi