10. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Već sam u par navrata naglasio kako službena stranica Grada poprima konačno pravi izgled, i kako konačno kreće pravim putem ka ispunjenju svoje svrhe, a to je redovno izvještavanje građana, o aktivnostima gradske uprave. Zašto se to nije radilo do sada i zašto je stranica bila uređivana onako "s brada i s dola", sada više nije bitno. Bitno je da će ubuduće, nadam se, građani moći dobivati na vrijeme prave informacije značajne za naš grad. Za sada se i ja malo "grebem" i preuzimam njihov post o zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

10. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina održana je 4. rujna 2018. u Velikoj dvorani  Gradske knjižnice i čitaonice. Na dnevnom redu bile su 24 važne točke za razvoj i funkcioniranje Grada Ogulina.

Na samom početku vijećnicima je prezentiran Plan gospodarenja otpadom Grada Ogulina za razdoblje 2018.-2023. godine, koji je izradila tvrtka Hidroplan iz Zagreba.
U Poduzetničkoj zoni prodana je  parcela tvrtki Metalika iz Ogulina koja proizvodi protupožarna i protuprovalna vrata. Jedina tvrtka iz Ogulina koja širi svoju proizvodnju i poslovanje prebacuje u Poduzetničku zonu Ogulin.
Vijećnici su dali suglasnost na  ulaganja u projekt Rekonstrukcije vatrogasnog i društvenog doma u Turkovićima, koji će se financirati iz sredstava Programa ruralnog razvoja. Vrijednost investicije je preko 3 milijuna kuna od čega je sudjelovanje Grada Ogulina 10 %, a Agencije za plaćanje u poljoprivredi 90 % prihvatljivih troškova.
 Drugi projekt za koji su suglasnost dali vijećnici je Izgradnja dječjeg vrtića na lokaciji Sveti Petar, prostor bivše vojarne Poredice. Vrtić će se graditi također iz sredstava Programa ruralnog razvoja , a vrijednost investicije je preko 9 milijuna kuna. Grad Ogulin osigurava 10 % sredstava.
Zakonska je obveza gradonačelnika izvijestiti Gradsko vijeće o polugodišnjem radu , kao i polugodišnjem izvršenju Proračuna Grada Ogulina. Aktivnosti gradonačelnika i njegovih suradnika, kao i pomoći države rezultirale su izvršenjem  Proračuna u visini od 65,32 % za razdoblje od 1. siječnja do 31. lipnja 2018. godine.
S obzirom na visoko polugodišnje izvršenje Proračuna, bilo je potrebno provesti i treće izmjene i dopune i uravnotežiti proračun S tim  u svezi mijenjali su se i prateći programi javnih potreba u kulturi, sportu, održavanju i gradnji komunalne infrastrukture, program korištenja sredstava legalizacije objekata, program potpora u poljoprivredi i potpora malom i srednjem poduzetništvu te utroška sredstava  šumskog doprinosa.
Vrijeme je proslave Dana Grada Ogulina te je u svezi s tim donesena odluka o dodjeli priznanja za stvaralački rad i priznanje za životno djelo. Dodijeljeno je pet priznanja za stvaralački rad : Društvu za sportsku rekreaciju, Ljiljani Ivković Kuglačkom klubu Željezničar – branitelj, mažoretkinjama Društva Naša djeca i obitelji Murati, a za životno djelo dodijeljeno je priznanje doktorici medicine specijalistici pedijatrije Zorki Erdelez Žgela.
Stupio je na snagu i novi Poslovnik o radu Gradskog vijeća Grada Ogulina , izmijenjena je odluka o visini naknade članovima Gradsko vijeća i radnih tijela i odluka o izboru članova Odbora za društvene djelatnosti.
Ponovno su raspisani izbori za vijeće Mjesnog odbora  Sveti Petar – Puškarići , koji se u nekoliko navrata poslije prvih izbora nije uspio konstituirati.

6. 9. 2018.

Karmela Matić

P.S.

Na stranici Grada, pročitajte i kako je Grad Ogulin kao investitor prijavio projekt energetske obnove velike i male sportske dvorane uz Prvu osnovnu školu na natječaj za sufinanciranje iz EU fondova.

Komentari  

#1 domar 2018-09-07 12:04
Najjači gradonačelnik:
"Od tog dana pa do danas, nakon svih kontakata putem dopisa, emailova, telefonskih poziva i sastanaka, situacija se sve više pogoršavala, da bi kulminirala informacijom od jučer, dobivenom od službenika Vašeg ministarstva (g. Iveljić se više ne javlja na telefon), da još dodatno moramo napraviti procjenu vrijednosti nekretnine (za što treba oko mjesec dana!) i pribaviti suglasnosti još druga tri ministarstva! Ako je uistinu tako zašto nam to nije rečeno na početku pa bi sada možda imali potrebnu dokumentaciju? Ili možda ne bi niti započinjali projekt i trošili novac građana na izradu projektne dokumentacije."

HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA

STRUČNJACI

Pa vodiš grad a ne radionu za krpanje guma.

Niste znali kažeš. I još napišu. Hhahahahahahahhaha

https://www.youtube.com/watch?v=g8vq7QUxnCY
Citat
#2 tajnica 2018-09-07 12:34
Strucnjaci EU fondova. Nije znao da treba procjena nekretnine, suglasnost sluzbi.
Da Grumficu drugi su krivi jer to nisi ucio u skoli. Hm, ili vi mozda nemate skole?
O jebe. Vas blesa...

Kako ste projekte pisali ako ne znate osnovu.

Planinari ce morati sjediti na kamenju jer EU klupe setnice Klek su sabotirane od sluzbenika.

Uzas,

Tko zna kakvu ce stetu napraviti ovakvim vodenjem grada i firmi.
Citat
#3 . 2018-09-07 14:39
A manju nego jure i toncek
Citat
#4 Fakat 2018-09-07 15:10
Da ni oveg EU strucnjaka za drvene standove od 10.000 kun sve bi oslo kvragu.
Citat
#5 Walter 2018-09-07 18:04
De ste strucnjaci 20 milja kuna za kucu bajke, knjiznica, stadion, kino... Di ste strucnjaci za pekmez? Ili radite ajvar ovih dana?
Citat
#6 Fakat 2018-09-07 18:09
Da, knjiznica je napravljena, i kuca bajki isto. A i stadion. Koliko je milja otislo u 510-ti?
Citat
#7 Boy 2018-09-07 18:52
Ono prije HDZ.ovo bio je za kujac ali ova sada je prestrašno. Definitivno smo najebli.
Citat
#8 Smogovac 2018-09-08 08:16
Citat Fakat:
Da, knjiznica je napravljena, i kuca bajki isto. A i stadion. Koliko je milja otislo u 510-ti?

Je Fakat kad vec prozivas Bananu kolko je proslo para u 510 kilometar da ti ja odgovororim. Proslo je al Drzavne love a ovde govorimo o gradskoj lovi. Promini terapiju dok ti je vrijeme.
Citat
#9 Bamana 2018-09-10 19:57
Fakat ili stručnjak opće prakse sa HŽa jer kad kažeš 510ti onda obični ljudi ne razumiju o ćemu je riječ. Ali bitno je da mi podvaljuješ. Eto samo radi toga ću napisati dvi, tri rečenice.
510 km je sinonim za Klizište u D. DUBRAVAMA na pruzi Rijeka Zagreb. Jedno od desetak koje sam zatekao kad sam preuzeo odgovornost za održavanje infrastrukture 2013 godine.

Kako se to radi?
Inspekcija Sigurnosti prometa donese Rješenje o stanju konkretne dionice. Građevinski poslovi pokrenu postupak izrade Projekta sanacije. Raspisan je bio natječaj za radove prema Zakonu o javnoj nabavi. Na natječaj se odazvalo desetak firmi koje se bave time. Građevinski poslovi imenuju Povjerenstvo za odabir najpovoljnije ponude. Povjerenstvo donese Prijedlog Odluke o odabiru. Eto, temeljem takve procedure ja sam potpisao Ugovor o izvođenju radova sa najpovoljnijim izvođačem.
Dalje posao vode Građevinski poslovi. Nadzorni iinžinjeri itd.
Dakle pitam te di su fakti? Za što bi trebao biti odgovoran?
Ponavljam, cijenu radova, ili procjenu donose Građevinski poslovi temeljem Projekta. A Odluka o odabiru izvođača je posljedica Postupka Javne nabave.

Jel dobro....
Citat
#10 . 2018-12-31 18:42
Sve jasno
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi