KINEZI KUPUJU BJELIN - MA NEMOJ MI REĆI. A KAJ ČEKAJU MARSIJANCI !!!

Čudno je to „komentatorsko“ društvo. Dok se na neki post ponekad, i to rijetko, na moje veselje pojavi neki suvisao osvrt, većina komentatora mlati „ko Martin po diviziji“. Bez logike i smisla i ono što je najvažnije, bez ikakve veze s temom posta. Jučer sam tako, uz pomoć kolega radija Mrežnica,  objavio post o, za nas, vrlo značajnoj stvari - otkupu zemljišta, što se u ovom slučaju odnosi na otkup parcela na području gradnje buduće retencije. Donošenjem LEX SPECIJALISA definitivno se doskače svima onima, koji su činjenicu, da na njihovom zemljištu dolazi do izgradnje za Republiku Hrvatsku nekog bitnog objekta, zlorabili. Kažu, neki nisu ni znali gdje im je njihovo zapušteno zemljište, a sada za njega traže bogatstvo. Da rezimiram -  postupak izvlaštenja će se znatno skratiti i ubrzati. Ima li nečeg značajnijeg za nas koji godinama strepimo od poplava i zbrajamo štete.

I na taj post, ma kako značajnu temu obrađivao, ama baš niti jedan jedini komentar. Ali zato, iz čista mira, napisan je 21 komentar (koje sam zbrisao) koji nemaju blage veze s temom posta. Izdvojio sam nekoliko komentara kao ilustraciju:

Prvi se, ne znam čime  izazvan javio komentator Šok i za sobom povukao pravu lavinu komentara, koji usput rečeno, nemaju nikakve veze s istinom.Pogledajte pa ću na kraju objasniti.

Šok: Bjelin preuzimaju Kinezi!

Drug Tito: A jebovjetri iz Haag De Zelja i SPrD-a se natjecaju tko je doveo toga u Ogulin!

 

 

Drug Tito: 2018-09-05 18:55

Slucaj Kopsiva. Koliko je kostao. Zasto se odustalo Kad je sve odradeno. Treba manji dio koji se spaja na nogostup. Coviku platite ili dajte zemlju negdi dalje.

Taj Zakon za idiote smo mi prije zvali nacionalizacija.

Postojao je i izvanredni dio bez akta o nacionalizaciji.

Onda su drugovi jednostavno uzeli zemlju i zaprijetili golim otokom.

Tako je npr, došao Vodovod, tj. Komunalac, tj. Park do zemljišta!

Vodovod je uz korumpiranu gruntovnicu došao čak do vlasništva izvora i potoka u Ogulinu! A SPrD taj kriminal radi političke koalicije sa poslovno povezanim osobama iz Vodovoda moraju "trpiti".Jebi ga - prodane duše posvuda u gradskom vijeću!

 

Drug Tito:  To se zove trgovanje utjecajem ali to nije sve jer toga ima mnogo više! Nije slučajno da nisu izmjenili direktora. Ja da sam u opoziciji kao MOST bi zvao TV provjereno! Bit će još podataka!!! Totalni Skandal.Tu će USKOK imati godinama posla!

 

Marica: SDP sada može reći da su njihovi Kinezi. Imaju i zvezdu petokraku.

Kinezi? Da niste s Renetecom zamjenili?

Šok: Nije ništa zamjenjeno. Kinezi preuzimaju Bjelin.Pljuvali ste po ogulinskim privatnicima. Još će vam biti mili.

Komunist:

Dip Ogulin se nakon 28 godina lutanja vraca materi , odnosno komunistickoj partiji , ovaj put kine , tako je bilo , tako ce i vazda biti , od popovanja i nacionalizma nema vajde osim za popine i lopine , tvornice radnicima !

 

Marica:novac.jutarnji.hr/.../7796340. Privatnik može šta ga je volja. Njegova je tvornica. Po ovome on se i dalje širi. Da li će na kraju sve prodati nije na nama nego na njemu. Za sada Ogulinska zona ide dalje.

Marko: ovo s kupnjom Bjelina od strane Kineza nije prazne priča. Gdje dima ima i vatre. Dali to znači da će nam umjesto domaćih radnika dovesti Kineze.

Drug Tito: Mi ne znamo da li se radi o fake News.Međutim, gosp. Pervan svoje može da prodaje kome hoće. Kinezi cijene druge kulture i ne grade tamo gdje ulažu kapital svoje novce odmah u đžamije! Stoga gosp, Pervan ako stvarno želite prodati Bjelin onda samo prijateljima Marko Pola! A svi drugi neka jedu judina govna!

Ponovno podsjećam.Tema posta bila je LEX SPECIJALIS - UBUDUĆE LAKŠE IZVLAŠTENJE. A u što se izrodilo, vidite i sami. No red je da i odgovorim na ove, tzv. komentare. Ovdje se radi, kako piše Drug Tito, o klasičnom primjeru FAKE NEWS, odnosno o lažnim vjestima, kojima se uvelike koristi žuti tisak. Kome je to u interesu, nemam pojma.

Što je u svemu istina kada je Bjelin u pitanju.

Prema informacijama iz prve ruke, od dubrovačkog „gospara“ Stjepana Vojnića koji vodi Pervanovo, o nekakvoj prodaji Bjelina Kinezima, nema ni govora. Čak suprotno. Nakon izgradnje nove hale od 6 tisuća kvadrata i gradnje još jedne hale od 2 tisuće kvadrata na lokaciji bivše  Pilane u Žegaru, Bjelin radi i na uređenju terena za gradnju svojih pogona u Poduzetničkoj zoni. A koliko ozbiljno računa na proizvodnju u Hrvatskoj, dovoljno govori podatak da je  nedavno gazda Pervan kupio i tvornicu furnira  u Otoku kod Vinkovaca. Dosadašnja ulaganja grupacije Pervanovo u Ogulinu i Bjelovaru, odnose se na proizvodnju parketa, a nova tvornica u Otoku, s postojećim godišnjim kapacitetom od 7,5 milijuna m2 furnira, je komplementarna s njihovim dosadašnjim ulaganjima u švedskim i hrvatskim tvornicama, koja se uglavnom odnose na visoki stupanj primjene R&D tehnologija i visoko učešće inovacija u proizvodnji drvenih podova.  Postojeće tvornice u Ogulinu i Bjelovaru su kroz kratko vrijeme također ojačale svoje tehnološke kapacitete s 0,4 na 2,0 mil. m2 parketa, a tvrtke u vlasništvu Darka Pervana imaju cilj preuzeti vodeću poziciju u proizvodnji furnira i parketa na bazi slavonskog hrasta. I sada bi, nakon svih ovih angažiranja Bjelin trebao biti prodan Kinezima. Ma daj malo mućnite glavom i ne nasjedajte. Jer sutra će se pojaviti „provjerena“ informacija kako Pervanovo/Bjelin kupuju Rusi, pa Japanci a ne bi se čudio, da se kao  kupci pojave u bića s Crvenog planeta - Marsijanci. U ovoj državi, i u ovom gradu, sve je moguće.

A kada smo već spomenuli Kineze, oni su navodno zainteresirani ući u Reneteh. O tome nemam informacija pa ni ne želim neodgovorno kalkulirati.

Stjepan Vojinić - priče o prodaji Bjelina Kinazima, čista glupost.

6. 9. 2018.

Nebojša Magdić

Komentari  

#21 puškar iliti oruzar 2018-09-10 13:08
https://bs.wikipedia.org/wiki/Maxim_(mitraljez)
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi