RASADNIK U OŠTARIJAMA, SAMOSTALNA OGRANIZACIJSKA JEDINICA

Rasadnik u Oštarijama, koji se još uvijek, kratko vrijeme, nalazi u sastavu Šumarije Josipdol, postaje od 1. siječnja iduće godine, samostalna organizacijska jedinica. Time se stvaraju uvjeti da se rasadnik pozicionira kao jedan od vodećih u Hrvatskoj.

Saborski zastupnik Tomislav Lipoščak, kome su šume i struka i ljubav, malo mi je pojasnio o čemu se radi:

Ovo je definitivna stvar. Potvrdio nam je to i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić. Naime, u našem smo rasadniku održali radni sastanak gdje je dogovoreno da od 1.1.2019. godine, rasadnik u Oštarijama postaje samostalan. Inače, već duže vrijeme radi se na ovom projektu. Tako da će sada rasadnik funkcionirati kao samostalna organizacijska jedinica.  Na taj način otvaraju se mnoge mogućnosti - od proširenja proizvodnih kapaciteta do novih zapošljavanja i modernizacije same proizvodnje. Površina rasadnika je 30-ak hektara, a trenutno se proizvodnja vrši na trećini površine. Zahvaljujući vlastitoj akumulaciji i sustavu navodnjavanja te proširenju proizvodnje na preostaloj površini, naš rasadnik postaje vodeći na polju četinjača“, kazao je Lipoščak.

Inače, ako se samo sjetimo apokaliptičnih ledoloma u Gorskom kotaru gdje je žurno potrebna sanacija, plasman sadnica u barem 10-ak godina, siguran je. Uz to postoje brojne druge mogućnosti.

Treba istaknuti da je predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić od samog početka podržao ovu ideju a svoj obol na realizaciji ovog projekta dali su i djelatnici Uprave šuma Ogulin s voditeljom Draganom Rudančićem.

Rasadnik u Oštarijama, prostire se na 30 hektara a trenutno se proizvodi na 10 hektara.

Zahvaljujući akumulaciji i sustavu navodnjavanja, proširiti će se proizvodnja.

3. 10. 2018.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#11 Pregovarač 2018-10-06 13:58
Mile pita, Tko je taj Željo?
To ti je onaj iz sobe pune dima. Kako kažu Hdzovci, i dalje je u toj sobi samo glumata da je izašao.
Citat
#12 Poljanak 2018-10-07 10:26
Citat Pregovarač:
Mile pita, Tko je taj Željo?
To ti je onaj iz sobe pune dima. Kako kažu Hdzovci, i dalje je u toj sobi samo glumata da je izašao.


Mlatili vi po Želji koliko volite ali on je u ovom trenutku jedini koji vrijedi i koji se ne libi reči istinu o nekim stvarima. A vidimi da tio nekima nije po volji.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi