RAZMINIRANJE U LIČKOJ JESENICI

U Saborskom, točnije iznad željezničke postaje u Ličkoj Jesenici, započelo je razminiranje 116.300 kvadrata šumskog područja.

Radi se o području u vlasništvu Hrvatskih šuma, gospodarska jedinica “Titra – Javornik” za koje je osigurano ukupno 1.033,907 kuna. Od tog iznosa Karlovačka županija je donirala 350 tisuća kuna, a ostalo same Hrvatske šume te Hrvatski centar za razminiranje.

Posao razminiranja obavljat će idućih 25 dana tvrtka Heksogen, a tvrtka Capsula interna je podizvoditelj. Zbog konfiguracije terena 90 % posla bit će izvedeno ručno dok će strojevi služiti samo kako bi raskrčili pristupne putove pirotehničarima.

6. 10. 2018.

Radio Mrežnica

 

Komentari  

#1 Poljanak 2018-10-07 10:15
Komšije su se vratile pa bi njih trebali pitati gdje su postavili mine.Sigurno nisu zaboravili.
Citat
#2 Sused 2018-10-07 11:19
Kao sto je i za ocekivati na ovom blogu ,prvi komentar na pozitivnu vijest jest umjesto zadovoljstva sto je konacno nakon 28 godina netko odlucio ocistiti mine koje su sijane kao krumpijeri i to ne samo od strane komsija vec i od domacih brlja minera ,opet zlokobni i podzemni komentar .Kao prvo sumnjam da tih par starcadi od sto godina koji su se vratili u te vukojebine krepati ,bez struje i vode mogu znati sa minske i topnicke dnevnike , kao drugo sumnjam da i tvoji mineri znaju gdje su zakopali mine. Medjutim nakon dugih 28 godina dolaze ljudi koji ce riskirati svoje zivote da bi ocistili smece koje ste svi vi ostavili iza sebe .Vrijeme da pocnemo afirmativno misliti , pisati i govoriti o nasoj sadasnjosti i buducnosti , dosta je bilo bauljanja po proslosti .
Citat
#3 Bljak 2018-10-07 13:41
Na stranici grada čestitali nam praznik.Dan neovisnosti.Upaliti će svijeće na trgu i onda malo navratiti u Frankopan na pićence
A kako taj bldgdan obolježavaju u Karlovcu pročitajte na stranici radija Mrežnica i KAportala. Svbaka im čast.
Za ogulincde gradska vlast tako nešto nije htjela ili mogla učiniti.E jesmo li jadni i žalosni.
Citat
#4 . 2018-10-07 19:21
Sused u pravu si i nisi. Kako se uzme.
Citat
#5 Narod 2018-10-08 00:37
Pitaj šefa za koliko se milijuna grad Karlovac zadužio kreditima zadnjih nekoliko godina tako da oni imaju za svoj narod za počastiti. Grad Ogulin si ne može takve stvari priuštiti jer raspolaže s onome što ima. A i da napravi tako nešto onda bi srao kako se troše novci zato ne seri. Bljak
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi