BJELOLASICA - JEFTINO DAM SAMO DA PRODAM

 

Pamćenje me baš najbolje ne služi, pa pojma nemam koji je ovo po redu natječaj za prodaju ostatka nečega, što smo nekada ponosno zvali, HRVATSKI OLIMPIJSKI CENTAR BJELOLASICA.

Vjerujem da ni vi nemate pojma koliko je puta ponuđeno na prodaju. Uglavnom, krenulo se s 50 milijuna kuna ali kupca ni u talonu. Prolazili natječaji, prolazile godine, padala cijena u, propadalo ono što je još nešto vrijedilo. A sada evo i najnovijeg pokušaja „nemoguće misije“ – prodaje dijela HOC-a u Vrelu.

Nemam više snage o svemu lamentirati već će samo prenesti ono što piše na služenoj stranici. Ukratko:

------------------------------------------------------------------------------------

HOC BJELOLASICA OBJAVLJUJE PRODAJU IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

Imovina stečajnog dužnika se prodaje prikupljanjem pisanih ponuda te se prodaju slijedeće cjeline:

Jasenak I čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 29.140.000,00 kn, a vrijednost pokretnina na istoj lokaciji iznosi 9.685.890,00 kn, odnosno ukupna vrijednost nekretnina i pokretnina cjeline Jasenak I iznosi 38.825.890,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se imovina ne može prodati) za nekretnine iznosi 11.289.433,05 kn, a početna i minimalna cijena pokretnina iznosi 3.752.512,24 kn, odnosno ukupna početna i minimalna cijena za nekretnine i pokretnine iznosi 15.041.945,29 kn.

 

Jasenak II čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 8.845.000,00 kn, a vrijednost pokretnina na istoj lokaciji iznosi 193.770,00 kn, odnosno ukupna vrijednost nekretnina i pokretnina cjeline Jasenak II iznosi 9.038.770,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se imovina ne može prodati) za nekretnine iznosi 4.230.536,08 kn, a početna i minimalna cijena pokretnina iznosi 92.679,59 kn, odnosno ukupna početna i minimalna cijena za nekretnine i pokretnine iznosi 4.323.215,67 kn.

Pod branom čija utvrđena vrijednost nekretnina iznosi 1.700.000,00 kn. Početna cijena i minimalna cijena (cijena ispod koje se nekretnina ne može prodati) iznosi 1.530.000,00 kn.


Ako mislite kupiti požurite. Akcijska cijena traje tjedan dana. Rok je do idućeg četvrtka, 27. travnja. Ako i ovo propadne, nadam se da će Ive Gavan popizdit  od ove cele pizdarije i zet sve kaj se nudi. Pa napravit velik kamenolom. Ne vidim bolje rješenje.

 

20. 4. 2017.

Nebojša Magdić

Komentari  

#1 TRUMPUTIN 2017-04-21 00:54
Pamčenje me baš najbolje ne služi ali neki odrodi koji su se hvalili da su najbolji prijatelji To Do Richa su onaga kretena kaj stanuje pod kuscem vodili na užičko kolo na Bjelolasicu.
Još se i dobra vičina pila na račun poreznih obveznika u Đuli!
Jebote pa gipsy kings se nebi dali tako izjebati kao što su hohštapleri izjebali Juricu.
A šta moreš sve ista Garda sa sekcije!
NEPISMENE BUDALE!
Citat
#2 TRUMPUTIN 2017-04-21 01:13
Budimo iskreni!
Nekretnine i pokretnije ne vrijede ništa.
Vrijedi građevinsko zemljište 20-. Kuna po m2 u toj vukojebini!
I to je sve !!
Znaći to sve ne vrijedi više od 2 miljuna kuna!

Tako je to ili što ste Vi mislili da ste stvorili Bjelolasicom neki međunarodni brend u onoj vukojebini?
Pa ono malo šta su dečki u vučićima napravili vrijedi 100 puta više.

Ja ne mogu virovati kako si ljudi umišljaju da su asbestbetonskom gradnjom stvorili neku vrijednost!?
Push it, push it, to je sve za rušit!
Citat
#3 Pingvin 2017-04-21 14:28
Vec sam nekoliko puta na ovoj temi iznio svoje misljenje o vrednovanju objekata i cijelom postupku koji se meni cini totalno autistican, da ne kazem sulud, pa se necu ponavljati.
Nikako mi medjutim nije jasno, pa zar se nije moglo nakog barem prva dva tri propala pokusaja jednostavno organizirat tender!? Dobro pripremljen (imalo se ocigledno vremena), sa svim relevantnim informacijama, PR kampanjom, mozda i nekim poslovnim planom, ili planom prodrske investitoru/kupcu od strane drzave i lokalne uprave i samouprave? Pa jednostavno prodat na tenderu onome koji nudi najvise, bilo to 1 HRK ili 20 milijuna HRK!?
Najjednostavnija logika nalaze da nesto vrijedi samo onoliko koliko je netko za to spreman platiti - nista vise i nista manje.
I zato, iako sam emocionalno i ljudski na strani komentatora HOC, mislim da je u zabludi jednako onoliko koliko je zloban komentator TRUMPUTIN.
Na kraju cemo doci na trzisnu vrijednost, htjeli to ili ne.
Ono sto je neizmjerno frustrirajuce, suludo i idiotski, jest da se na isti rezultat moglo doci pred nekoliko godina, a ne ponavljanjem idiotskih natjecaja s minimalnom cijenom, s idiotskom, ocigledno nestrucnom, da ne kazem stetnom i zlonamjernom procjenom vrijednosti imovine, lupajuci glavom kroz zid za koji je iz aviona vidljivo da nece puknuti.
Citat
#4 stripi 2017-04-21 17:52
dobro je nidjan jednom napisal , ovi danas nisu sposobni ni prodat ono kaj su tito i komunisti napravili.
Citat
#5 HOC 2017-04-21 18:22
Petljaš Stripi kao i mnogi neupućeni i zlonamjerni. Kakav Tito. On je riknuo 80. a Bjelolasica je službeno otvorena 86. i ako je prva žičara proradila 83. Kažeš da su je napravili komunisti. Ali oni su je i sjebali preobučeni u nova odijela. Politika naprosto Bjelolasicu nije pratila, potjerala je direktora Paškvalina koji je imao i rezultate i viziju i od tada je sve krenulo nizbrdo. PINGVIN kao jedan od rjetkih dobronamjernih komentatora ima pravo. Mora se naći neki novi model kako bi se dok se ješ može Bjelolasica stavila u funkciju. Malo sam surfao na ovu temu. Nešo ima hrpu tekstova o HOC-u i njegovoj propasti.U postu "Bjelolasica konačan kraj" napisao je pravu istinu.Evo ovo:Priča o HRVATSKOM olimpijskom centru bliži se kraju. Ono što je „doba mraka“ iznjedrilo u krilu čarobne Bjelolasice, dolaskom toliko očekivanog „svjetla“, ode u krasni k…c.
SAPIENTI SAT
Citat
#6 stripi 2017-04-21 23:10
meni velis da petljam zato kaj sam napisal da smo bjelolasicu izgradili u onem mraku a onda pofalis nesu kaj je napisal isto kaj sam i ja , i onda na kraju metnes sapienti sat da ispades pametan , pametan si u tri p m :)
Citat
#7 stripi 2017-04-22 13:18
Radi zaštite nacionalnih interesa valja hrabro zagaziti u prostor ličnih sjećanja i zbrisati Jugoslaviju koja se tamo konzervira, koja čuči u zasjedi i čeka povoljan trenutak da sukne na otvorenu scenu i poprimi epidemijske razmjere.
Socijalističku Jugoslaviju treba tuširati najgušćim tonovima crnog. Uzoran hrvatski domoljub u tom smislu mora biti dosljedno raspamćen.

Bez ikakve sumnje. Jugoslaven je, između ostaloga, svatko onaj tko ne pristaje na discipliniranost i kontrolu sjećanja, tko se predaje neredigiranom pamćenju. Ako netko pamti bolje dane, znači da nešto nije u redu s njegovom vjerom u današnjicu. Ako netko pamti bolje dane iz perioda Jugoslavije, znači ne samo da nema vjere u današnju Hrvatsku, nego je prema njoj otvoreno neprijateljski raspoložen.

Moderni Jugoslaveni najopasnije sorte upravo to i čine: veličaju Jugoslaviju kroz proces realnog pamćenja. Oni polaze od toga da je bivša država, unatoč svim svojim demokratskim deficitima, u svakom pogledu bila superiorna tvorevinama nastalim nakon njenog raspada, uključujući Hrvatsku. Neki od drskijih zelota takvoga profila to čak i javno ekspliciraju. Na primjer: „Kada se osvrneš unatrag, vidiš čisti napredak.“
Citat
#8 HOC 2017-04-22 13:35
Ajde Stripi u krasni kurac jugonostalgičarski. I ne vraćaj se
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi