CESTA KLIZI PREMA DOBRI

 

Ograda najbolje pokazuje kako cesta propada.

Malo se koristim službenom stranicom Grada, da bi se po tko zna koji put požalio na stanje u ulici Šetalište Krlenac. Evo što na toj stranici stoji:

Na 3 lokacije u gradu Ogulinu radi se na poboljšanju komunalne infrastrukture. Gradonačelnik Jure Turković obišao je sve 3 lokacije: Na križanju Ulice Bernardina Frankopana i Josipa bana Jalačića postavljaju se dugo očekivani semafori. 

Radove izvode tvrtke Montel d.o.o.i Peek promet d.o.o. iz Zagreba, a investitor je Županijska uprava za ceste.

 

O gradilištu u Ulici Petra Preradovića i Ulici Struga već smo pisali. Proširuje se Ulica Struga do Bolničke. Radi se o kapitalnom projektu koji će se realizirati u fazama i dinamikom kako budu osigurana sredstva i riješeni imovinsko pravni poslovi.

Na Boštu se proširuje križanje kod kapelice Sv. Mihovila kao radovi 3. faze uređenja Ulice Bošt. Radove izvodi tvrtka Rudar d.o.o. Tounj, investitor je Grad Ogulin, a investicija iznosi 394.585,00 + PDV.

 


Gradi se dakle na sve strane a ulica Šetalište Krlenac, koja već godinama polako klizi prema kanjonu Dobre, ostaje zaboravljena.

Da samo ukratko podsjetim na neke "neophodne" gradske projekte. Prošle je godinne asfaltiran poljski put od kapelice Sv. Ivana uz jezero Bukovnik do Vrajžeg prelaza, u dužini od jedan kilometar. Jako važna prometnica kojom dnevno prođe jedan i pol traktor, tri i pol automobila, 7,3 pješaka i 10,4 biciklista. Čudo jedno od prometa.

Pred nekoliko godina asfaltiran je prostor oko teniske i gradske dvorane a već godinu dana uređuje se „elitna“ ulica u isto tako „elitnom“ naselju Bošt, prema kamenolomu. I to vrlo temeljito, tako da se tu u slučaju potrebe, može spustiti i helikopter. Ma dajte. Da bude jasno. Jebem ga, oprostite mi molim vas na izrazu, tko je protiv takvih radova. Ali gospodo iz Grada imajte malo odgovornosti. Obiđite grad, snimite stanje, razgovarajte s građanima, razmotrite njihove probleme i pritužbe, sastavite prioritete i ... onda gradite.

Ja, poput Kreše Rendulića koji se stalno žali na grijanje u naselju Vijenac I. Marinkovića, trubim stalno o Šetalištu Krlenac. Možda smo malo dosadni, ali svatko se češe gdje ga svrbi. Izgradnjom kanalizacije kroz tu ulicu, poremećena je i onako loša statika i tu se stvorilo pravo klizište. Temelji kuća i potporni zidovi pucaju, ljudima pucaju pločice u kuhinjama i kupaonicama, i samo čekaju da se jednoga dana probude u kanjonu Dobre. Problem je riješen elegantno. Zabranjeno je prometovanje kamionima i ograničena brzina na 30 km. Ma briljantno. Kako su se samo toga sjetili. A zaboravili su da tamo mora proći Gavan s 20 tonskim kamionom i ralicom za čišćenje snijega, da tamo mora proći 40 tonski kamion i prikolica s trupcima i t.d.

I umjesto da se tu intervenira, da se cesta u dužini od stotinjak metara kvalitetno sanira, stručnjaci iz gradske uprave odlučuju se za neke druge zahvate koji, ne da nisu potrebni, ali sigurno nisu prioritetni. Politika koju ja ovako ograničen, nikako ne mogu shvatit.


Poljski put. Auu, koja prometna gužva.

Proširuje se i križanje na Boštu. Lijepo. Bilo je potrebno ali zar se nije moglo malo pričekati dok se ne riješi važniji problem, ljudina od životnog interesa

Spaja se Preradovićeva s Bolničkom. Dosta dubioza. Od love do neriješenih  imovinsko-pravnih odnosa.

Semafor u gradnji. To je bio prioritet.


Križanje na Boštu, prema kamenolomu. Slika je još dok se gradilo. Sada je uređeno. Ko bonbon. Mogu se "krajcati" tri ogromna kamiona, dva tenka, jedan tanker i jedan nosač zrakoplova. A valjda su zaključili da je tako potrebno.


Foto by Nešo-Skorašnik

29. 4. 2017.

Nebojša Magdić


Komentari  

#21 stripi 2017-05-04 17:05
Da vam nije bilo "zlocinca"Tita i danas bi vozili psenicu na mlin u tackama ,no medjutim kako ste krenuli 90- tih ne bi me cudilo da opet zavrsite na tacki .

P.S.Na danasnji dan pred 37 g umro je najveci sin naroda i narodnosti .Neka mu je vjacna slava i hvala , bilo je casno zivjeti s Titom.
Citat
#22 Malo soli na ranu 2017-05-04 22:14
Idiot do idiota.
Na Bostu se Gavanu (gazdi Ogulina) gradi autoput do kave, a kroz grad , od Otoka do Jelackog se dva kamiona ne mogu mimoici.
Sa gradnjom na Bostu se zeli kroz Bost omoguciti Gazdi da dodje do Otoka.
Kroz Hacko do Bolnicke se misli graditi krak gradske obilaznice.
A jedini semafori u gradu (neciji diplomski rad), bi nas trebali razlikovati od Ribarici i Zagorja i Dreznice , kadi semafori ni.
Idiot do idiota.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi