Neso (Small)
 

Što je meni

ovo trebalo ?


       Kontakt e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

          

24 sata portal

24 sata

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE


Dok sam bio na moru, ne pitajući me, ovi naši održali konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća i lijepo si podijelili funkcije. Nisam mogao vjerovati da su to učinili bez mog znanja. Ali neka im je ovaj puta oprošteno jer na sjednicu i onako ne bi došao. Pun mi je kufer svih tih prepucavanja, a što je najvažnije, svaki dan sve slabije čujem pa bi onda tamo samo gubio vrijeme. Ovo sa sluhom samo je dug iz onih mladenačkih dana kada sam hrpom decibela u discu tretirao svoj sluh. I sada mi se to vraća. Narod bi rekal – plati guzo slatke zalogaje. No da bi bio u toku, odnosno da mi i ovaj događaj ostane u arhivi, poslužio sam se tekstom kolega radio Ogulina.

„Podsjetimo, na izborima za Gradsko vijeće Grada Ogulina, održanima 21. svibnja, lista HDZ-a i koalicijskih partnera osvojila je 37,27% glasova, a time i pravo na 8 vijećnika, lista SDP-a i partnera osvojila je 24,30% glasova, odnosno 5 vijećničkih mandata, kandidacijska lista grupe birača čiji je nositelj bio Željko Stipetić osvojila je 14,15% glasova i 3 vijećnika, a lista DSS-a čiji je nositelj bio Siniša Ljubojević, osvojila je 6,53% glasova i pravo na jednog vijećnika.

Sukladno dnevnom redu, izabrana je Mandatna komisija (Boris Grgurić, Darko Vukelić i Petra Milanović), te članovi Odbora za izbor i imenovanje (Darko Vukelić, Petra Milanović, Juraj Belina, Liljana Gračanin i Bojan Prebežić),

 

Dontovom metodom utvrđeno je da 17 mandata Gradskog vijeća Grada Ogulina vijeća čini 8 vijećnika kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera; Ivan Vučić, Milan Sabljak, Zlata Kurelac, Ivica Vuković Lalić, Mirela Milanović, Ines Galetić Žagar, Hrvoje Magdić i Sanjin Rodić.

Pet mandata osvojila je i lista SDP-a i partnera pa su u Gradsko vijeće izabrani; Ljiljana Gračanin, Darko Vukelić, Petra Milanović, Bojan Prebežić i Nevenka Dujmić.

Kandidacijska lista grupe birača čiji je nositelj bio Željko Stipetić osvojila je pravo na 3 vijećnička mandata pa su na tu dužnost prisegnuli Željko Stipetić, Boris Grgurić i Juraj Belina.

Jedan mandat osvojila je lista DSS-a pa je mjesto vijećnika pripalo njenom nositelju, Siniši Ljubojeviću.

Do izbora predsjednika, sjednicom je predsjedavao Ivan Vučić, nositelj liste koja je osvojila najveći broj glasova na provedenim izborima. Svi vijećnici na konstituirajućoj sjednici položili su prisegu te 20. lipnja stupili na dužnost.

Jedna od točaka Dnevnog reda bila je i izbor predsjednika Gradskog vijeća. Prijedlog kandidacijske lista HDZ-a i koalicijskih partnera koja je osvojila pravo na najviše mandata, a za predsjednika predložila kandidata sa svoje liste, Milana Sabljaka koji je i u protekla mandatu obnašao tu dužnost, većina vijećnika nije podržala pa prijedlog sa 8 glasova za, 8 protiv i 1 suzdražanim, nije prihvaćen.

Drugi prijedlog, prijedlog SDP-a i partnera da predsjednik GV-a bude Željko Stipetić, podržalo je 9 vijećnika, a 8 je bilo protiv, što znači da je novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina, Željko Stipetić, zamjenik gradonačelnika u proteklom mandatu.

 

Na ovakvu odluku komentar je uputio vijećnik Ivan Vučić koji je naglasio da smatra kako se nije poštivala volja birača te da sastav radnih tijela ne odgovara stranačkoj strukturi vijeća te da je stvorena neprirodna koalicija.

Željko Stipetić je odgovorio da nije riječ o koaliciji te da je sastav u skladu sa Statutom i Poslovnikom Gradskog vijeća. Dodao je da su vijećnici ovako glasovali kako se ne bi dogodila „potencijalna destrukcija“.

Za potpredsjednike su jednoglasno izabrani Milan Sabljak (HDZ) i Siniša Ljubojević (DSS)


 

Eto dobili smo  novu ekipu kojna će se brinuti o starim problemima. Nadam se uspješno. Evo kucam o stol tri puta, da ne ureknem.

 

29. 6. 2017.

 Nebojša Magdić

 

Komentari  

#51 Nostradamus 2017-07-04 11:32
Plaćali smo mi do sada mnoge nepotrebne ili ružne stvari, odnosno preplaćivali ih. Od desetljeća nedovršenog pučkog, teniske dvorane, preplaćene kanalizacije koja smrdi, 2900 € kvadrat čitaonice, nepotrebne ceste koje nikud ne vode, naj skuplju vodu i tako dalje i tako dalje. Sad ćemo samo prestati rasipati naše novce. A u oporbi je koliko ja znam HDZ sa svojim koalicijskim partnerima. Zašto se bojite uspjeha? Promjene su već počele.
Citat
#52 Kokot 2017-07-04 16:24
Tvrdiš da se je novac razbacivao onda svoju tvrdnju potvrdi dokazima. Istraži tih 2900eura za kvadratni metar uređenja. Istraži ako si faca, ako smiješ. Na vlasti ste, ha, ha, ha.
Citat
#53 . 2017-07-04 18:53
Kokote glupi, to je već istraženo i dokazano, budaletinooooooooooo oooo
Citat
#54 @ 2017-07-04 19:23
Istraženo i dokazano kažeš jadna Točkice. Daj molim te uputi i nas da vidimo gdje to piše. Tko je istražio i tko je dokazao i što je i kome dokazao. Jedva čekam da me uputiš gdje ću te tvoje tvrdnje vidjeti.
Citat
#55 Nostradamus 2017-07-04 20:46
Nemoj propustiti "Crnu kroniku"
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi