Neso (Small)
 

Što je meni

ovo trebalo ?


       Kontakt e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

          

24 sata portal

24 sata

OGULIN SKADAR I NATRAG - SAMO 1.600 KM


Prof. Ivan Puškarić Studio i Željko Magdić, dvojica zanesenjaka vožnje na biciklima, sada pripremaju svoj svakako najveći poduhvat – vožnju od Ogulina do Skadra u Albaniji.

Obzirom da nisu u cvijetu mladosti, poduhvat je to za divljenmje. Dužina rute, prava sitnica – 1.600 km. I ono što je u svemu najbitnije, sve to rade u humanitarne svrhe kako bi pomogli dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju! Početak njihove biciklističke humanitarne avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Ivan i Željko zamislili su da se za vrijeme njihove vožnje do Albanije i natrag, prikupljaju sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje djevojčice Eme i dječaka Mateja!    Tu je naravno i neizbježna Udruga Oda prijateljstvu koja je otvorila je poseban podračun u Erste banci, na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu mogu uplatiti svoje donacije za Emu i Mateja. Krajnji rok je 31.7.2017. godine! Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiro-račune roditelja Eme i Mateja, a račun se tada zatvara. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni po završetku akcije u medijima.

Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci: IBAN: HR0724020061500056208

 

A za sve one kojima je avantura popeti se do Baze, svo „skromne“ rute naših biciklista:

Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja_Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin. Ponavljam - ukupno oko 1.600 km. Svaka čast.

 

Akciju podržavaju Udruga Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal, Grad Ogulin. I ono što treba posebno istaknuti, sve troškove Ivan i Željko, sa samo jednom željom - pomoći Emi i Mateju.

A vi dragi moji, odreknite se koje pive ili roštilja i pomognite. Onoliko koliko možete. I najmanji prilog dobro će doći.

P.S.

Čitam na stranici Grada da je upućen javni poziv da se dostave prijedlozi za dodjelu priznanja u povodu Dana Grada. Možda bi bilo zgodno da ne zaobiđemo imena ove dvojice.

 

  1. 1.7. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#21 BMX 2017-07-10 17:52
Citat Đebedaja:
Prof.Puškarić je istinski zaljubljenik u pedalu. Čovjek se pred godinu, dve u smiraj karijere prisjetio dječaćke ljubavi, bicikliranja..i strast se ponovo rasplamsala. Čovjek je temeljit u svemu pa se I bicikla uhvatio sa punom predanošću. Ružno mi je čitat da je posrijedi neki interes jer navedeni sami snose sve troškove od opreme, spavanja, hrane itd. A I koliko čujem sami će donirati za Emu I Mateja. Ova piča je uvelike inspirativna I motivirajuća..poglavito jer se radi o ljudima u srednjim godinama. Palac gore


Što ovo napisano znači za Kikija, dr.Irčanina,Kokota i slične. Ništa oni ne priznaju osim svoje bolesne potrebe blamirati ljude s najpoštenijim namjerama. SRATITE SE
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi