OGULIN SKADAR I NATRAG - SAMO 1.600 KM


Prof. Ivan Puškarić Studio i Željko Magdić, dvojica zanesenjaka vožnje na biciklima, sada pripremaju svoj svakako najveći poduhvat – vožnju od Ogulina do Skadra u Albaniji.

Obzirom da nisu u cvijetu mladosti, poduhvat je to za divljenmje. Dužina rute, prava sitnica – 1.600 km. I ono što je u svemu najbitnije, sve to rade u humanitarne svrhe kako bi pomogli dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju! Početak njihove biciklističke humanitarne avanture planiran je 13. srpnja 2017. godine u 9 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kada će uručiti dva bicikla – jedan djetetu iz Prve osnovne škole, a drugi djetetu iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Ivan i Željko zamislili su da se za vrijeme njihove vožnje do Albanije i natrag, prikupljaju sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje djevojčice Eme i dječaka Mateja!    Tu je naravno i neizbježna Udruga Oda prijateljstvu koja je otvorila je poseban podračun u Erste banci, na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu mogu uplatiti svoje donacije za Emu i Mateja. Krajnji rok je 31.7.2017. godine! Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiro-račune roditelja Eme i Mateja, a račun se tada zatvara. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni po završetku akcije u medijima.

Donacije možete uplatiti na račun u Erste banci: IBAN: HR0724020061500056208

 

A za sve one kojima je avantura popeti se do Baze, svo „skromne“ rute naših biciklista:

Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja_Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin. Ponavljam - ukupno oko 1.600 km. Svaka čast.

 

Akciju podržavaju Udruga Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal, Grad Ogulin. I ono što treba posebno istaknuti, sve troškove Ivan i Željko, sa samo jednom željom - pomoći Emi i Mateju.

A vi dragi moji, odreknite se koje pive ili roštilja i pomognite. Onoliko koliko možete. I najmanji prilog dobro će doći.

P.S.

Čitam na stranici Grada da je upućen javni poziv da se dostave prijedlozi za dodjelu priznanja u povodu Dana Grada. Možda bi bilo zgodno da ne zaobiđemo imena ove dvojice.

 

  1. 1.7. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#11 Dr. Irčanin 2017-07-04 16:49
@OG-ZG
A najljepše je jednoumlje. Onaj tko želi iskreno nekome pomoći, napraviti će to inkognito. Da nitko ne zna. Ovo je preseravanje preko društvenih mreža. I medija. Hranjenje svog EGA. Ko politika i gay prade. Isti k... samo druka ambalaža.

Pa i ja sam ko stari deda se do nedavno penjao na Klek. Pa se nisam falio. Pa to su moji gušti. Boli me ona strvar kaj ova dvojica iz svoje dosade rade.

Pa ko razumio, razumio.

PS. Ljepo da se oni voze. Al' još ljepše bi bilo da ima malo manje licemjerja u njihovim guštima.
PS.2. Jer dok se oni voze oko mene dečkići od 30-tak godina danima na suncu cipaju meterice da prehrane svoju obitelj.
Citat
#12 OG-ZG 2017-07-04 19:17
Vrlo ružno navodni doktore Irčaninu ili Irčanine. Namjerno ili ne tek vi ispuštate činjenicu da ovo ima i humanitarni karakter. Kako oni po suncu cipaju meterice da bi prehranili svoju obitelj, tako i roditelji ovo dvoje djece čine nadljudske napore da bi spasili svoje najmilije. I svaka im je pomoć, pa i ona najmanja pri tome dobro došla. Kako ova tako i onaj humanitarni koncert za Emu. Ne dao vam Bog da
da i nekom vašem ovakva pomoć bude potrebna.
Citat
#13 Đebedaja 2017-07-04 19:21
Pa nek dečki cjepaju. Netko cijepa atome da prehrane obitelh, a netko meterice. Kakve to veze ima. Doktor...neznam cega?!
Citat
#14 Sezam 2017-07-05 10:25
Noviji sam ovdje.Malo sam krenuo pregledati blog i to malo pretvorilo se u komadu u 3,5 sata čitanja. Kao prvo Nešo me je oduševio u nekim postovima a kao drugo ovaj nazovi doktor Irčanin koji je dosta komentirao, do sada je to radio zgodno i duhovito. Zato ne znam što mu je trebao ovakav nesuvisli komntar u ovom postu.
A sa moje strane podrška g. Puškariću i Magdiću i poziv Ogulincima da se koliko mogu novčano pridruže ovoj plamenitoj akciji.
Citat
#15 Krvopija 2017-07-05 12:45
Bravo dr. Irčanin, sve na mjestu. Da su se ova dvojica u životu napili vrući hladne vode ne bi ovako biciklirali.
Više bih volio Studia vidjeti kao stručnjaka elektrotehnike sa uspjesima svojih ucenika nego biciklistu.
Citat
#16 Viva Piva 2017-07-05 14:16
navodno njuri financira jednog od biciklista doživotnim besplatnim sladoledom ako posjeti Njurijevo rodno selo kraj Skadra
Citat
#17 njuri 2017-07-05 14:36
joj koje gluposti u komentarima, koliko ljubomore u jednoj vrijednoj akciji, koliko....ma svega.
1.navodno njuri financira jednog od biciklista doživotnim besplatnim sladoledom ako posjeti Njurijevo rodno selo kraj Skadra
2.svaka čast proesoru Puškariću ali ovaj drugi neradi ništa bez računice, koliko ga ja poznajem nešto je iza toga a studio je neobavješten
Citat
#18 kiki 2017-07-06 13:33
Sto reći o ovome. Moram priznati da se slažem sa Dr. Iračanin jer nikako ne vidim smisao i vezu bicikliranja i uplate novca za ovo dvoje, nažalost bolesne, prekrasne dječice. Više bi smisla vidjela u tome da su se sjetili staviti neki štand i svaki dan tko god prolazi mimo, recimo slastičarne, priloži kunu, dvije, pedeset, sto... usput kažu otvoren je račun i svoje dobrotvorne priloge možete uplatiti... ovako ja stvarno ne vidim smisao. Unaprijed se ispričavam ako se netko osjeti uvrijeđen radi komentara, ali ukoliko griješim, a naravno da je moguće, molim Vas prosvijetlite me
Citat
#19 Kokot 2017-07-06 15:59
Kada mi se digne ona stvar i odlučim nešto ostvariti najbolje je to pretvoriti u humanitarno. Nisam htio prije komentirati ali vidim da su pročitani.
Citat
#20 BMX 2017-07-10 17:52
Citat Đebedaja:
Prof.Puškarić je istinski zaljubljenik u pedalu. Čovjek se pred godinu, dve u smiraj karijere prisjetio dječaćke ljubavi, bicikliranja..i strast se ponovo rasplamsala. Čovjek je temeljit u svemu pa se I bicikla uhvatio sa punom predanošću. Ružno mi je čitat da je posrijedi neki interes jer navedeni sami snose sve troškove od opreme, spavanja, hrane itd. A I koliko čujem sami će donirati za Emu I Mateja. Ova piča je uvelike inspirativna I motivirajuća..poglavito jer se radi o ljudima u srednjim godinama. Palac gore


Što ovo napisano znači za Kikija, dr.Irčanina,Kokota i slične. Ništa oni ne priznaju osim svoje bolesne potrebe blamirati ljude s najpoštenijim namjerama. SRATITE SE
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi