DRUGA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice održana je 3. srpnja druga sjednica Gradskog vijeća. U sazivu sjednice bilo je 15 točaka dnevnoga reda koje su se odnosile na izbor i imenovanje stalnih radnih tijela Gradskog vijeća. S obzirom da je na međustranačkom sastanku dogovoren sastav radnih tijela, sva su izabrana jednoglasno.

Na čelu Odbora za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost biti će  Boris Grgurić, Odbora za financije i gradski proračun Milan Turković, Odbora za međunacionalne odnose  Milica Zrnić, Odbora za gospodarski razvoj Grada Zlatko Mrvoš, Odbora za graditeljstvo i prostorni razvoj Grada Željko Gračanin. Odbor za društvene djelatnosti Jurica Pribanić, Komisije za imenovanje ulica i trgova  Marija Magdić, Odbora za promet i veze Željko Stipetić, Odbora za zdravstvo Nevenka Dujmić  i  Odbora za umirovljenike Mladen Petrušić. Svi navedeni Odbori i komisije uz predsjednicu ili predsjednika imaju još po 4 člana iz redova svih stranaka i lista Gradskog vijeća.
Na sjednici je donesena i odluka o osnivanju i imenovanju Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. Iva Kučinić Radošević imenovana je  predsjednicom, a u povjerenstvu će biti: Dubravka Kasunić, Vladimir Kubelka,  Anton Stipetić i  Milan Hudurović
Komisijom za privremeno korištenje stanova Grada Ogulina predsjedat će Dalibor Domitrović,  Ivana Salopek Šumonja- zamjenica predsjednika, Valentina Crnjaković Vuković -članica, Dragana Gašparović -zamjenica članice, Davor Stipetić -član, Marijana Džankić -zamjenica člana, Dražen Lipošćak- član,  Marina Stipetić- zamjenica člana te  Ivica Salopek-- član, Sanja Tomić- zamjenica člana.

 

Po običaju, zanimljivo je bilo na Aktualnom satu. Oporbeni vijećnici postavili su niz pitanja, a sva su bila upućena gradonačelniku. Vijećnika Milana Sabljaka zanimalo je u kojoj je fazi izgradnja retencije, odnosno je li izvršen otkup svih parcela te kada se očekuje građevinska dozvola. Zanimalo ga i je li pripremljena strategija razvoja grada Ogulina za naredne 4 godine.
Gradonačelnik je odgovorio da je održao kratki sastanak s direktorom Vodovoda i kanalizacije, Zdravkom Paušićem te da će u skoroj budućnosti obići teren, a naveo je i da je oko 300 od 400 slučajeva otkupa parcela, riješeno.
Plan razvoja grada po riječima gradonačelnika, u mandatu prošle vlasti napravila je RA Karla. Kad ga dobije na uvid, ukoliko treba, kaže da će ga revidirati ili će napraviti novi.
Vijećnicu Zlatu Kurelac zanimalo je što je s izgradnjom novog vrtića, obzirom da je u predizbornoj kampanji gradonačelnik rekao da je nužno sagraditi novi. Vijećnicu je zanimalo i što će u tom slučaju biti sa starim vrtićom.
Gradonačelnik Domitrović odgovorio je da ne može obećati završetak započetih radova ove godine, a sa starim dijelom još ne zna što će učiniti. Na potpitanje vijećnice Kurelac predomišlja li se i je li to obećanje bilo "ludom radovanje", gradonačelnik je odgovorio da se ne predomišlja već da se treba suočiti s činjenicom da je prošla vlast s gradnjom vrtića išla u krivom smjeru, te da se, kako navodi, govorilo da sadašnji vrtić nije po pedagoškim standardima.
Vijećnik Ivan Vučić predložio je gradonačelniku da sazove ljude iz političkog života koji mogu pomoći gradonačelniku i građanima, bez obzira stranačku pripadnost.
Pitao je i što je s izborom direktorice Turističkog ureda obzirom da se za vrijeme predizborne kampanje, od Ministarstva turizma saznalo da je nezakonito. Gradonačelnik je obećao da će izneseni prijedlog nastojati realizirati, a za navodnu nezakonitost izbora direktorice TU, odgovorio je da je Turističko vijeće podnijelo  tužbu Upravnom sudu protiv odluke Ministarstva turizma o nezakonitom izboru ravnateljice Turističkog ureda

Vijećnika Hrvoja Magdića zanimalo je što je s predizbornim obećanjem predsjednika SDP-a Davora Bernardića da će u gradovima u kojima pobjedi SDP, provesti obrazovnu reformu. Gradonačelnik je istakao da to obećanje nije čuo, a koliko zna- obrazovna reforma provodi se na državnoj razini. I na kraju, vijećnicu Mirelu Milanović zanimalo je u kojoj je fazi sanacija šteta nastalih u elementarnoj nepogodi obzirom da su mnoge kuće još uvijek prekrivene najlonima.  Gradonačelnik je odgovorio da će se idući tjedan krenuti sa sanacijom jer ovaj tjedan još dolaze ponude za materijal. Na ovoj jednici postavljen je i svojevrstan rekord. Trajala je svega 41. minutu.
Iduća sjednica GV-a održati će se u drugoj polovici srpnja.

 

4. 7. 2017.

Grad Ogulin

Radio Ogulin

 

Komentari  

#31 .... 2017-07-07 19:11
Sve direktore zamjeniti. Sefove takoder. Njihove muljaze javno objaviti. Vucic kako ga netko moze hvaliti. Ogulin je zadnja rupa na svirali.
Hocu jeftiniju vodu. Toliko o direktoru.
Hocu u kino.
Hocu razvrstavanje smeca.
Hocu turizam.
Hocu sobu u ucenickom domu.
Hocu zdravlje.
Hocu nove direktore,,,,,
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi