SABLJACI - IMA LI NADE ZA RESTORAN

 

Uskoro će minuti pune četiri godine od kako je izgorio restoran na jezeru Sabljaci. Nešto prije ponoći 6. prosinca 2013. godine buknuo je plamen da bi 7. prosinca od nekad fenomiranog objekta, ostalo samo zgarište. Šteta oko 1,5 milijuna eura. Time je udaren i zadnji čavao u lijes HOC-a Bjelolasica.

Dvije godine prije, izgorio je i središnji objekt u hotelskom naselju Vrelo. Govorilo se tada da je požar podmetnut ali su stručnjaci to osporili. Kada više nije za Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica bilo nikakve šanse, krenulo se u prodaju. Ovdje je riječ samo o restoranu Sabljaci. Nakon prvog natječaja u kome nije bilo zainteresiranih, u drugom krugu cijena objekta s pripadajućim zemljištem, smanjena je 10 posto i iznosila je milijun i 170 tisuća kuna. Javila se je tvrtka AIR ALBATROS iz Punta na Krku. Ozbiljnost svojih namjera pokazali su uplatom jamčevine od 70 tisuća kuna. 18.8.2015. su uplatili kompletnu svotu. Fino, „eppur si muove“, radovali smo, uskoro uvidjevši, malo prerano. Jer tada nastaje pravi rašomon. U želji da se restoran konačno izgradi, nismo ni znali, ni vidjeli, tko pije a tko plaća. Tko je vlasnik Albatrosa ? Kakve su im namjere. Pojavljuju se razna imena tih vlasnika – neki Crnčić, pa Filipović pa dr. Marijan Sokolović. Ovaj potonji, za „novogodišnjeg kupanca“ na Sabljacima 1. siječnja 2016. godine, obraćajući se okupljenim Ogulincima izrazio je želju da se novi restoran izgradi do Dana Grada u rujnu. Ali ostalo je sve samo na željama.

Dr. Marijan Sokolović

U Gradu su ga držali kao kap vode na dlanu. Za njegove potrebe mijenja se urbanistički plan naselja Sabljaci. To služi kao odgovor zašto se ništa nije radilo oko restorana. U međuvremenu, dr. Sokolović, kao doktor matematike, valjda je izračunao da mu se tu nešto neće isplatiti i traži novog kupca. I taj se pojavljuje. Zove se Josip Polonio i sa Krka je. Osjećam kamen u želudcu pri spomenu Zlatnog otoka jer od tamo je (iz Punta), i tvrtka Albatros s kojom nemamo baš najbolja iskustva. Nova tvrtka čiji je vlasnik g. Polonio, je Agropol d. o. o, iz Vrbnika. Djelatnost: odmarališta i slični objekti za kraći odmor. Sadašnji „vlasnik“ terena bivšeg restorana Sabljaci dr. Sokolović i Josip Polonio, u stalnom su kontaktu i pregovorima oko kupnje, dogovorili su i cijenu ali sve ne ide baš glatko. Lova je sada u pitanju i Polonio očekuje kredit Erste banke, kako bi realizirao kupnju. On vjeruje da bi se to moglo riješiti u narednih nekoliko tjedana ako u međuvremenu „vlasnik“ ne pronađe nekog novog kupca ili ne odustane od prodaje. Ma kažem, pravi rašomon. Gradonačelnika je upoznao sa svojim namjerama izgradnje restorana i smještajnih kapaciteta na katu i bungalovima. Inače, Josip Polonio je već kupio kuću uz jezero, u Dujmićima, uredio je u stilu prave vile i bavi se iznajmljivanjem. Na Krku ima 10-ak kuća s bazenima koje također iznajmljuje. Jezero mu se iznimno sviđa i misli da jednim kvalitetnim uređenjem tog prostora, od svega možemo stvoriti pravi turistički biser.

Poučeni dosadašnjim lošim iskustvom imamo pravo na sumnju u povoljan ishod, ali imamo pravo i nadati se, da će konačno i nama krenuti.

 

10. 7. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#21 Lovac 2017-07-18 00:03
Zeko jesi li ti u nekom stresu. Nadrobio si sve i svašta a o većini stvari nemaš pojma. Morao bi ipak nešto poznavati kada o tome želiš govoriti. A ti stvarno nemaš pojma ali zato imaš zle namjere.
Citat
#22 Gdja.Belina 2017-07-19 00:02
Postovani "zeko",
Kuca obitelji Belina je u privatnom vlasnistvu, kucu je 1906 god.sagradila nasa prabaka Agata Kolic Belina, pradjed Aleksander je u njoj imao vlastitu pekaru. Sve radove financiraju vlasnici svi po redu clanovi obitelji Belina iz vlastite pricuve. Ulaganja u nasu kucu ne financira SKG. Ako nesto nije jasno adresa je Nova cesta 3, pa ako nekoga zanima dokumentacija slobodno navratite.
Citat
#23 Nostradamus 2017-07-19 11:14
"Mutavi" pitati i odgovarati mogu oni koji imaju legitimitet i koje je neki negdi izabral. Isti ti izabrani ne "prozivaju" već učestvuju u raspravi svojim imenom i prezimenom za što su dobili mandat i ne mogu raspravljati pod raznim imenima.
Citat
#24 Ivica Bokulić-Slavin 2017-07-19 14:44
Isti ovaj post objavljen je i na Nešinom fejsu ali tamo od "Zeke" ni slova jer bi se znalo o kome se radi. Ovako mu je komotnije i sigurnije kukavički djelovati ispod žita. To što ga g. Belina pozivate na kavu i sami znate da je čista iluzija. Takvi se ne pojavljuju u javnosti svojim generalijama. Oni djeluju inkognito i lupataju neargumentirane gluposti iz samo njima znanih razloga. Ili možda po zadatku.
Citat
#25 ... 2017-07-19 23:59
Haha vidi odjednom tišine. E moj "zeko" jadan li si a ti Jurica si bedast što razgovaraš s nekim tko ti nije vrijedan ni noge oprat.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi