Neso (Small)
 

Što je meni

ovo trebalo ?


       Kontakt e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

          

24 sata portal

24 sata

GRADSKO VIJEĆE - TREĆA SJEDNICA

 

OGportal

Treća sjednica ogulinskog Gradskog vijeća kojom je predsjedavao Željko Stipetić, počela je “Aktualnim satom” na kojem je postavljeno nekoliko novih pitanja. No, prije toga Milan Sabljak (HDZ) pokušao je objasniti pitanje oko retencije koje je postavio na prošloj sjednici, kazavši da vijećnike treba zaštiti od ružnih komentara po portalima, koji su se pojavili nakon tog pitanja?!

Ivan Vučić(HDZ) zanimao se tko zastupa Turističku zajednicu i sa stanjem u Radio Ogulinu, a Zlata Poljak (HDZ) također se osvrnula na gradonačelnikov intervju na našem portalu vezano uz njeno pitanje o vrtiću, te pitala je li nastavljena suradnja sa Razvojnom agencijom Karlovačke županije. Ivica Vuković (HDZ) pitao je o zapuštenim gradskim naseljima, što je izazvalo reakcije, jer su se počele spominjati podjele na nacionalnoj osnovi. Milan Sabljak zamjerio je gradonačelniku da dijeli građane Ogulina i mimo Poslovnika počeo raspravu, zatraživši pauzu, ali ju kasnije nije spominjao. Gradonačelnik je oštro odbacio takve optužbe i rekao da podjelama nema mjesta i da neće dozvoliti takve rasprave.

Sanjin Rodić (HDZ) pitao je zamjenika treba li smanjiti izdvajanja za vatrogastvo, a Ljiljana Gračanin(SDP) podsjetila je na izdvajanje novca za besplatne udžbenike prvašića i daljnje planove. Siniša Ljubojević (DSS) zanimao se o telekomunikacijskim signalima za područje Drežnice i Vitunja, gdje gotovo da nema ni jednog signala, te o lošoj cestovnoj infrastrukturi.

Milan Sabljak(HDZ) zanimao se za najavljenu racionalizaciju i otpuštanja u gradskoj upravi.

Zanimljivo je da su sva pitanja oporbenih vijećnika postavljena na temelju intervjua gradonačelnika koji je dao OGportalu i Radio Ogulinu, pa moramo izraziti zadovoljstvo što nas vijećnici čitaju u tako velikom broju!

Cijeli Aktualni sat čitatelji OGportala moći će vidjeti u video prilogu kojeg pripremamo.

Sjednica je nastavljena raspravom o izvršenju Proračuna Grada za 2016.godinu, kojeg je obrazložila pročelnica Dinka Stipetić, a iz čega je vidljivo da se proračun ostvario u iznosu od 95,10 posto od plana, odnosno, manji je za 1.920.283 kune i iznosi 37.258.717 kuna. Kao razlog navela je nedostatak pomoći iz državnog proračuna, iako je ostvarenje prihoda od poreza na dohodak u prošloj godini bilo veće za više od 3,6 milijuna kuna.

Izvješće je podržano jednoglasno, uz tek nekoliko kraćih rasprava.

U nastavku sjednice prihvaćena su izvješća o izvršenju programa javnih potreba u kulturi i socijalnom programu, izvršenju programa potpora poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, te javnih potreba u sportu. Zaključak je većine da je realizacija potpora u poljoprivredi bila dosta loša, svega 38 posto, a zakazala je osoba koja se time bavila, koju je gradonačelnik kasnije i imenovao, a to je Vladimir Kubelka.

Odlukom Gradskih vijećnika, Grad Ogulin ima još jedan novi odbor i to onaj za branitelje Domovinskog rata. Odluku je obrazložio Darko Vukelić, uime Odbora za izbor i imenovanja. Ivan Vučić pitao je što će biti sa Savjetom za branitelje, a ovaj Odbor, iako podržava njegovo osnivanje, nije u skladu sa Poslovnikom, rekao je Vučić, što je opovrgla pročelnica Marica Barbarić. Savjet za branitelje prestao je postojati kad i mandat bivšem gradonačelniku Turkoviću, koji ga je i osnovao, pojasnio je predsjednik Vijeća Željko Stipetić. Uz manje nesporazume tehničke prirode, prijedlog je prihvaćen jednoglasno.

Izvješća o radu podnijeli ravnatelji i direktori gradskih poduzeća i ustanova, pa smo mogli čuti detaljnije o poslovanju Poduzetničke zone, Stambeno komunalnog gospodarstva, Vodovoda i kanalizacije, Radio Ogulina, Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice i čitaonice, Turističke zajednice Grada, Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, te Područne vatrogasne zajednice.

Voljom SDP-ovaca i nezavisnih vijećnika, te jednog vijećnika DSS-a, odbijena su izvješća o poslovanju SKG-a, Vodovoda, Radio Ogulina i Pučkog učilišta, dok su ostala prihvaćena. Najviše se podigla bura na raspravi o Radio Ogulinu.

Od svih spomenutih poduzeća, naime, jedino je negativno poslovao Radio Ogulin i to s minusom od čak 278.375 kuna i sukladno vlasničkoj strukturi, Grad Ogulin treba pokriniti 91 posto gubitka. Prihodi radija iznosili su lani 509.081 kunu, a najviše se zaradilo od ugovora o suradnji sklopljenim sa Gradom Ogulinom i Karlovačkom županijom. Istodobno su rashodi iznosili 787.457 kuna.

A za razliku od svih prijašnjih izvjestitelja, predsjednica Uprave Radio Ogulina dozvolila si je povišeni ton, držanje lekcija gradskim vijećnicima, čak i prozivanja gradonačelnika zbog objave članaka OGportala na njegovoj fb stranici!

 

Ogportal

21. 7. 2017.


RADIO OGULIN


 

U četvrtak, 20. srpnja u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin održana je 3.  „maratonska „ sjednica Gradskog vijeća. Sjednicom je predsjedao predsjednik Željko Stipetić otvorivši ju  Aktualnim satom.
Predsjednik kluba HDZ-a, Ivan Vučić zanimao se tko zastupa Turističku zajednicu te zašto je direktorici Radio Ogulina zabranjeno potpisivanje Ugovora s vijećem za elektroničke medije. Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja pojasnila mu je da direktorica Sonja Drašković zastupa Turistički ured i da nema potrebe za pravnim(odvjetničkim) zastupanjem. U odgovoru na pitanje o Radio Ogulinu gradonačelnik Domitrović osvrnuo se je na nerealizaciju emisija koje bi radio Ogulin po Ugovoru trebao stvarati, a čije neizvršenje za sobom povlači vračanje novčanih sredstava predviđenih sklapanjem ugovora, uz uvećanje za kamatu. Gradonačelnik Dalibor Domitrović naglasio je da ne želi budućoj upravi Radio Ogulina stvarati nove dugove prethodne vlasti. Zlata Kurelac (Hdz) zanimala se je za nastavak suradnje s Razvojnom agencijom Karlovačke županije na što joj je dogradonačelnik Vukelja odgovorio da razmatraju prekid suradnje nakon što dodatno prikupe sve informacije. Aktualni sat dodatno se je zahuktao nakon pitanja Ivice Vukovića (HDZ) o zapuštenim gradskim naseljima, što je izazvalo reakcije, jer su se počele isticati podjele po stranačkoj i nacionalnoj pripadnosti. Milan Sabljak zamjerio je gradonačelniku da dijeli građane Ogulina zatraživši pauzu. Predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić pozvao je na smirivanje tenzija nakon čega je  gradonačelnik  oštro odbacio  optužbe o dijeljenju građana naglasivši  da podjelama nema mjesta i da neće dozvoliti takve rasprave. Sanjin Rodić (HDZ) pitao je zamjenika treba li smanjiti izdvajanja za vatrogastvo, nakon kojeg mu je dogradonačelnik Vukelja odgovorio da će racionalizacije biti u svim ustanovama i poduzećima Grada Ogulina. Ljiljana Gračanin(SDP) u pitanju gradonačelniku podsjetila je na izdvajanje novca za besplatne udžbenike prvašića s naglaskom pitanja za daljnje planove. Gradonačelnik Domitrović obećao je da će u svom mandatu pokušati iznaći financijskih sredstava za nabavku udžbenika i ostaloj školskoj djeci. Siniša Ljubojević (DSS) zanimao se o telekomunikacijskim signalima za područje Drežnice i Vitunja, gdje gotovo da nema ni jednog signala, te o lošoj cestovnoj infrastrukturi. U svom odgovoru vijećniku Ljubojeviću gradonačelnik je rekao da su već neke mjere poduzete, te da se očekuju i konkretni rezultati u narednom periodu.. Milan Sabljak(HDZ) zanimao se za najavljenu  racionalizaciju i otpuštanja u gradskoj upravi, na što mu je gradonačelnik odgovorio da mu je u interesu sačuvati svako radno mjesto, poručivši Sabljaku da ne vjeruje pričama s ulice.
U nastavku sjednice prihvaćena su izvješća o izvršenju programa javnih potreba u kulturi i socijalnom programu, izvršenju programa  potpora poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, te javnih potreba u sportu. Gradsko vijeće na sjednici je osnovalo Odbor za branitelje Domovinskog rata  koje je vijećnicima predstavio Darko Vukelić, u ime Odbora za izbor i imenovanja. Uz manje nesporazume tehničke prirode, prijedlog je prihvaćen jednoglasno. U odboru će sjediti Boško Salopek kao predsjednik te članovi Dražen Cindrić, Nikola Požega, Ivica Puškarić te Mateja Luketić. U nastavku sjednice izvješća o radu podnijeli su ravnatelji i direktori gradskih poduzeća i ustanova. Gradski vijećnici prihvatili su izviješća o radu i poslovanju Poduzetničke zone, Gradske knjižnice i čitaonice ogulin, Turističke zajednice Grada Ogulina, Centra za posjetitelje „Ivanina kuća bajke“ te Područne Vatrogasne zajednice Ogulin. Vijećnici nisu prihvatili izviješća Stambeno komunalnog gospodarstva, Vodovoda i kanalizacije, Pučkog otvorenog učilišta te Radio Ogulina.
U subotu i nedjelju u prijepodnevnom programu naši slušatelji moći će poslušati izviješće o poslovanju Radio Ogulina i Aktualni sat.

 

21. 7. 2017.

Radio Ogulin

 


Komentari  

#91 Paprika 2017-07-27 15:52
Ma ,kaj je s inkubatorom u Poredica ? Nesto stali divani i planovi.
Citat
#92 Majkl 2017-07-27 21:46
Jel Grgurić u sukobu interesa privatno radi kao odvjetnik i radi ovrhe za gradska poduzeća. Tako se i Hanžeković obogatio
Citat
#93 Oteto prokleto 2017-07-27 22:14
Pozlatile mu se te pare od ovrha! Sigurno mirno spava.
Citat
#94 Rolingstones 2017-07-28 00:10
Spava ko mala bebe, sat vremena Spava, sat vremena plače
Citat
#95 Nostradamus 2017-07-28 07:23
Pacijenti su u hebenom problemu. Bolesni, dijagnoza se zna, a lijek nebi, nekako je gorak. Postaviću vam pitanje i odmah reći dijagnozu. Zač ja nemam ovrha? Dijagnoza: plaćam račune. Držite se dijagnoze. Iznenadilo vas kaj je došlo reda, pa dosadašnji podobni moraju platit račune. Hebi ga gradonačelnik dili ljude na one koji su plaćali svoje račune i one koji će morati plaćati svoje račune. Sad mi jasno kaj kmečite.
Citat
#96 Krle 2017-07-28 09:52
Tako je nostradamus. PLAĆATI RAČUNE!!!! To nisu lijevi i desni to su dragi moji obveze. Za one koji ne mogu postoji Ministarstvo socijale pa nek vide tamo. Ako 80% građana plaća, prijedlog gradonačelniku nek objave tko ne plaća. Isto kao za porezne dužnike (firme).
Citat
#97 zof vs. stipetić 2017-07-28 16:29
DRAGI MOJ Marin Zagy Puskaric NIJE TEBE POMEO VJETAR S DINARE,VEĆ ,VJETAR SA ŠUMADIJE,PITAJ SADAŠNJEG SVOJEG NAČELNIKA,ZAŠTO NISI PROŠAO PROVJERU U OG,ZA NJEGOVOG MANDATA
Citat
#98 Nostradamus 2017-08-01 12:30
to ti je kao ono muž zadnji sazna što mu radi supruga, he he he.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi