SURADNJA OGULINSKE I KARLOVAČKE BOLNICE

 

Već dugo se priprema spajanje naše i karlovačke bolnice, o čemu je u par navrata govorio i ministar Kujunđić, što bi naravno, najviše koristi donijelo pacijentima. Ukratko, ogulinski pacijenti više neće morati u Karlovac na preglede ili čak operacije, nego će karlovački liječnici dolaziti u našu bolnicu.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva Josip Plazonić, jučer je prilikom potpisivanja ugovora o suradnji Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin rekao:

„Niti jedna bolnica niti pacijenti koji joj pripadaju neće biti zakinuti u bilo kojem medicinskom pogledu jer će se sve one službe koje trebaju – a to su četiri osnovne službe uz kompletan poliklinički rad – i dalje nastavljati u jednoj i drugoj bolnici, odnosno, svim bolnicama u RH koje su podložne funkcionalnoj integraciji. Osim funkcionalnosti, kao glavnog zadatka koji želimo postići, je i nova kvaliteta koju će dobiti ogulinska bolnica: mogućnost razvoja palijativne medicine i odjel za respiraciju za bolesnike koji su ovisni o mehaničkoj ventilacijskoj potpori. Time ćemo dobiti novi kvalitet za te bolesnike“.

Ugovor o funkcionalnoj integraciji ovih dviju bolnica, potpisali su Ervin Jančić i Josip Zorko, ravnatelji karlovačke i ogulinske bolnice.

Naša i karlovačka bolnica surađuju već duže vrijeme a ovim će spajanjem, kako je rekao ravnatelj Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin Josip Zorko, ta višegodišnja suradnja podići na kvalitetniju razinu i pri tome za Kaportal dodao:

„Do sada smo se povezali što se tiče dermatologije, otorinolaringologije, urologije, patologije, odnosno, citologije, a pregovori su za ginekologiju, pedijatriju, transfuziologiju i medicinsku biokemiju, te vaskularnu kirurgiju. Mislim da ćemo na taj način dobiti na kvaliteti zbrinjavanja naših pacijenata, a nama liječnicima će biti daleko lakše raditi i funkcionirati“.

 

Projekt funkcionalne integracije bolnica kao što je i ovaj naš slučaj, donijet će ono što su u Ministarstvu i zamislili: veću kvalitetu rada u svim bolničkim ustanovama i veću kvalitetu usluga pacijentima. Što je uostalom i najvažnije. Ovo će s jedne strane dovesti do bolje suradnje stručnih kadrova i do veće kvalitete usluga prema pacijentima, a s druge strane možemo očekivati i racionalizaciju troškova koji se na druže staze moraju smanjiti, rekao je župan Damir Jelić.

Ravnatelj naše bolnice Josip Zorko za radio Ogulin je izjavio da je ugovor rezultat dobre, dugogodišnje suradnje ovih dviju bolnica a ravnatelj OB Karlovac, Ervin Jančić, ugovor vidi kao vjetar u leđa ka još boljoj suradnji, a uvjeren je da će pomoći svim pacijentima da što lakše dođu do specijalističkih pregleda.

 

27. 7. 2017.

Nebojša Magdić / Kaportal i Radio Ogulin

 

 

 

 

Komentari  

#11 ??? 2017-08-05 11:33
Krele moj pa reorganizacija sudstva i još nekih intitucija provedena je na nivou cijele države a na samo u Ogulinu. Tko to ne zna lako nasjeda na tvoju priču odnosno laži.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi