SURADNJA OGULINSKE I KARLOVAČKE BOLNICE

 

Već dugo se priprema spajanje naše i karlovačke bolnice, o čemu je u par navrata govorio i ministar Kujunđić, što bi naravno, najviše koristi donijelo pacijentima. Ukratko, ogulinski pacijenti više neće morati u Karlovac na preglede ili čak operacije, nego će karlovački liječnici dolaziti u našu bolnicu.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva Josip Plazonić, jučer je prilikom potpisivanja ugovora o suradnji Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin rekao:

„Niti jedna bolnica niti pacijenti koji joj pripadaju neće biti zakinuti u bilo kojem medicinskom pogledu jer će se sve one službe koje trebaju – a to su četiri osnovne službe uz kompletan poliklinički rad – i dalje nastavljati u jednoj i drugoj bolnici, odnosno, svim bolnicama u RH koje su podložne funkcionalnoj integraciji. Osim funkcionalnosti, kao glavnog zadatka koji želimo postići, je i nova kvaliteta koju će dobiti ogulinska bolnica: mogućnost razvoja palijativne medicine i odjel za respiraciju za bolesnike koji su ovisni o mehaničkoj ventilacijskoj potpori. Time ćemo dobiti novi kvalitet za te bolesnike“.

Ugovor o funkcionalnoj integraciji ovih dviju bolnica, potpisali su Ervin Jančić i Josip Zorko, ravnatelji karlovačke i ogulinske bolnice.

Naša i karlovačka bolnica surađuju već duže vrijeme a ovim će spajanjem, kako je rekao ravnatelj Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin Josip Zorko, ta višegodišnja suradnja podići na kvalitetniju razinu i pri tome za Kaportal dodao:

„Do sada smo se povezali što se tiče dermatologije, otorinolaringologije, urologije, patologije, odnosno, citologije, a pregovori su za ginekologiju, pedijatriju, transfuziologiju i medicinsku biokemiju, te vaskularnu kirurgiju. Mislim da ćemo na taj način dobiti na kvaliteti zbrinjavanja naših pacijenata, a nama liječnicima će biti daleko lakše raditi i funkcionirati“.

 

Projekt funkcionalne integracije bolnica kao što je i ovaj naš slučaj, donijet će ono što su u Ministarstvu i zamislili: veću kvalitetu rada u svim bolničkim ustanovama i veću kvalitetu usluga pacijentima. Što je uostalom i najvažnije. Ovo će s jedne strane dovesti do bolje suradnje stručnih kadrova i do veće kvalitete usluga prema pacijentima, a s druge strane možemo očekivati i racionalizaciju troškova koji se na druže staze moraju smanjiti, rekao je župan Damir Jelić.

Ravnatelj naše bolnice Josip Zorko za radio Ogulin je izjavio da je ugovor rezultat dobre, dugogodišnje suradnje ovih dviju bolnica a ravnatelj OB Karlovac, Ervin Jančić, ugovor vidi kao vjetar u leđa ka još boljoj suradnji, a uvjeren je da će pomoći svim pacijentima da što lakše dođu do specijalističkih pregleda.

 

27. 7. 2017.

Nebojša Magdić / Kaportal i Radio Ogulin

 

 

 

 

Komentari  

#1 Prorok 2017-07-27 13:26
Kao što je bilo nastavlja se i dalje seljenje medicinskih uređaja iz naše bolnice prema Karlovcu.
Stvarno postajemo Gerijatrija.
Citat
#2 H 2017-07-27 14:27
Dobro čovječe jesi li ti pročitao post. Gdje to piše da se nekakvi uređaji nekamo sele. O čemu ti lupetaš.
Citat
#3 Prorok 2017-07-27 18:00
To sa seljenjem budeš vidio kroz neko vrijeme pod krinkom: ovaj aparat nije dovoljno iskorišten u Ogulinu jer nema dovoljno pacijenata a Karlovcu je nužno potreban.
Koliko je medicinskih aparata došlo iz Karlovca u Ogulin, a koliko je otišlo iz Ogulina u Karlovac.
Suradnja je na tome da se polako sve seli u centralnu županijsku bolnicu. Potreban je grobar koji će to sve potpisati.
Bolje je da se potpisala suradnja iskorištenja gornjeg "praznog" kata za starački dom kad već postoje liftovi, kuhinja, doktori nego da zjapi prazno. Bolnica bi se time financirala. Kako je mogao starački dom u staroj bolnici tako može biti i u novoj.
Citat
#4 @ 2017-07-27 19:54
Čovječe kakvih čangrižavaca ima. Čista paranoja. Sve će nam Karlovčani uzeti. A o novoj hitnoj pomoći koju smo dobili pred godinu dana i u koju je država uložila oko 5 milijuna kuna, ni riječi. S time se Prorok ne bi pohvalio a radi se o najboljem svjetskom modelu hitne kakvu možemo gledati u seriji Hitna služba.
Citat
#5 Prorok 2017-07-27 20:05
Hitna je poboljšana zbog auto-ceste, turista, a ne zbog Ogulinaca. Budimo pošteni pa si to priznajmo.
Ne gledam seriju hitne službe pa ne bih mogao procjeniti aparate u toj seriji sa sparatima na našoj hitnoj. Vidim ti možeš, svaka ti čast.
Moje pitanje je bilo koliko je otišlo aparata iz bolnice Ogulina u bolnicu Karlovac a koliko je došlo aparata iz Karlovca u Ogulin.
Citat
#6 Trmblon 2017-07-27 20:52
A moje pitanje jest , da li se ki sjeca tko je Ogulinsku bolnicu sagradio?
U vrijeme najveceg mraka, svi koji su tada zivili i radili u Ogulinu, odrekli su se dijela svijih primanja da bi svi imali pravu zdravstvenu ustanovu. Drzava nije bila OK . Trebala je to sama napravit. A ne da rsdnici sami i bolnice grade. Ali , tada je bilo radnika. I postenja. Danas se rasprodaje sve sto je posten narod napravio. Pa i bolnicu, koju su nasi roditelji sagradili da bi mi imali gdje ici... I sad pametovanje... Masala
Citat
#7 H 2017-07-27 23:29
Pa o čemu ti čovječe govoriš.Opet politika.Jebla te ona. Tko je sagradio. Kakve to veze ima sada s nastojanjima da se u uvjetima brze komunikacije, pomogne pacijentu. Liječnik iz Karlovca, ako mi nemamo takvoga, imati će dio radnog vremena u Ogulinu. Brže će stići ovamo na radno mjesto nego liječnik iz Dubrave koji radi na Svetom Duhu. Ako ovo nije pokušaj da se unaprijedi kompletno zdravstvo, ja ne znam što je.
Citat
#8 Krle 2017-08-01 07:36
Bježimo iz ove županije što prije. Kaj je Karlovac Ogulinu pomogao, kaj? Samo su prenesli kaj su mogli i ne samo iz bolnice. Sa kordunašima nikad sreće. Povijesno smo u Modruško senjskoj bili i onda izmisle neku Karlovačku županiju. Referendum da li grtađani Ogulina žele biti u toj umjetnoj tvorevini.
Citat
#9 Krle 2017-08-01 12:42
Napisao sam ne samo iz bolnice!
Pogledaj malo razno rane urede, sudove i sl. prije 15-20 god i danas. Gdje su? A sad i dični župan ukida i ured za građevinarstvo ako sam dobro čuo.
Citat
#10 ??? 2017-08-05 11:33
Krele moj pa reorganizacija sudstva i još nekih intitucija provedena je na nivou cijele države a na samo u Ogulinu. Tko to ne zna lako nasjeda na tvoju priču odnosno laži.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi