JEZERO SABLJACI UNATOČ VISOKIM TEMPERARTURAMA-BEZ KUPAČA

Jezero Sabljaci idealan nam je izbor u borbi protiv visokih temperatura koje su nas „razveselile“ ovo ljeto. Živa se u petak, 4. kolovoza podigla u 14,oo sati na 39 stupnjeva. Bilo je gotovo sigurno da će biti oboren rekord iz davne 1950. godine, kada je izmjereno 39,5 stupnjeva. I onda je zapuhao lagani vjetarac, ali sasvim dovoljno da „zahladni“ i da temperatura u 15,oo padne na 38,6. Ništa od rekorda ali saavim dovoljno da se potraži spas na Sabljacima.

U nekoliko sam navrata pisao o jezeru. Kao da smo mu okrenuli leđa i ako se radi o prekrasnom ambijentu s vodom izvrsne kakvoće. Dok se je nekada tamo znalo okupiti blizu tisuću ljudi, sada ako ih dođe 100-njak, već je prava senzacija. Nikako da skužim u čemu je stvar. Jedna plažna ponuda u svakom slučaju je neophodna. Pedaline, sandoline, tobogan, čamci, sportski tereni i slična ponuda, te razni zabavni sadržaji u dnevnim i noćnim terminima, siguran sam da bi jezeru vratili stari sjaj. Nešto se radi na tome pa ćemo vidjeti. O nesretnom restoranu nikakvih novih, odnosno sigurnih informacija. Sadašnjem vlasniku, koji je javno obećao dovršetak restorana za Dan Grada još pred dvije godine, Grad je izašao ususret, promjenjen je urbanistički plan kako bi se prilagodio njegovim idejama i onda je čovjek odustao. Pojavio se je novi kupac i sada se pregovara oko cijene. Možemo se samo nadati da će i to već jednom krenuti. Do tada moramo biti zadovoljnim što nam jezero nudi. Ljepu prirodu i čistu vodu. Dokaz da usprkos visokim temperaturama na jezeru nema gužve, ove su slike snimljene u nedjelju, 6. kolovoza.

 Tko voli hladovinu...tu je.

Ajdemo.......skok

Baka budno pazi

Dosta nam kupanja. Malo čitamo.

Automobili na moru, bicikli na Sabljacima.

"Ta tvoja barka mala......."

Lijepo ali pusto

Četvrti mol.

Čista i topla voda, trava, hladovina.......Pa kaj ćeš više.

Ovdje ne treba ostavljeti ručnike da bi sačuvao mjesto.

Ajde Bogu fala, ništo lipo.

Hvatam boju.

Moram ponovit...jbg, dvaput je dvaput.

Stranci

Izvorna hrvatska kultura.

Razina vode do vrha

Spacijalac u akciji

Malo se popunilo i već lijepše izgleda.

Auto u hladu

Tu nekad davno, restoran nekakav lijepi bijaše.

Poslje fotkanja bacio sam se na ribičiju. Amur od 10 kila. Jedva sam ga izvukao.


Photo by Nešo-Skorašnik


7. 8. 2017.

Nebojša Magdić

 

Komentari  

#21 Malo soli na ranu 2017-08-12 13:58
Eto ti. Sve napravis dobro i kako treba. A onda je javi Tuka da razvodni pricu, i skrene s prave teme, na nacin da pita jel rijec o Sabljaki ili Sabljaci.... Pa ti i dalje nastavi Margaritas ante porkas, pricom.
Samo je preseravanje bitno i pljuvanje. A namjere prosvjetiteljske, koga briga.
Citat
#22 spectator 2017-08-13 17:27
Što se tiče samodoprinosa za bolnicu,kada je doprinos izglasan nitko zaposlen nije mogao izbjeći plaćanje samodoprinosa, jasno ako je dobivao plaću. Tako je bilo i s radnicima iz Plaškog, kako Tvornice tako i ostalih firmi. Bilo je i kod nas protivnika uvođenja samodoprinosa, pa tako i u Plaškom, ali nitko nije mogao eskivirati,ponavljam , kod isplate plaće. Ako plaće nisu bile redovite onda nije ni samodprinos bio redovit. Koliko se sjećam u više navrata Općina Ogulin , odnosno proračun posuđivao je ili davao Tvornici sredstva za isplatu plaća. Isto tako Izgradnja Ogulin je u više navrata posuđivala Općini sredstva, jer je Izgradnja bila vrlo profitabilna firma sa sposobnim direktorima , inžinjerima, tesarima,zidarima,li marima,strojobravari ma, staklarima,armiračim a, vozačima, minerima, pisarima, kuharicama, a bilo je "vrlo sposobnih" čuvara. Sjećate li se naročito ovih posljednjih? Znate li što su iza toga postigli i što su sada? Ispričavam se gosp. Magdiću zbog širenja teme.....
Citat
#23 ? 2017-08-16 18:06
Kad je samodoprinos izglasan normalno je da su svi onda izdvajali iz plaća ali u Plaškom su generalno bili protiv samodoprinosa. Već tada su planirali nekakvu svoju općinu i bili protiv samodoprinosa. onda su valjda pod pritiskom Komiteta prestali s opstruirukcijom i antipropagandom među Plaščanima.
Što se tiče Izgradnjde znamo kako je bila jaka i dobra firma samo ono o "vrlo sposobnim" čuvaima ne shvaćam.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi