GRADSKO VIJEĆE - ČETVRTA SJEDNICA. PO OBIČAJU, ZANIMLJIVO

 

Aktualnim satom počela je i četvrta sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, kojom je predsjedavao Željko Stipetić. Postavljeno je 7 pitanja, a na većinu je odmah odgovorio gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Raspravljalo se o najavljenom preseljenju sudskih službenika u Karlovac,  uslugama koje za grad obavljaju dvije  privatne tvrtke,  Radio Ogulinu,  retenciji i programu predškole. Već na početku Ivan Vučić (HDZ) zatražio je stanku, a na pitanje predsjednika vijeća na temelju čega, doslovce je “bubnuo” -Zbog točke osam! Kako ta točka nije imala veze sa zahtjevom za pauzu, sjednica je nastavljena bez nje, a već par trenutaka kasnije Ivan Vučić je na podsjetnik predsjedavajućeg na to tko je postavio pitanje, misleći na Hrvoja Magdića, opet dobacio: “Teta Roža”!
Potom su jednoglasno prihvaćeni prijedlozi odluka o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine i o dodjeli javnih priznanja povodom Dana grada, te o financiranju političkih stranaka.
Uz suzdržanu oporbu, vladajući su prihvatili prijedlog novog ustrojstva i djelokruga upravnih tijela Grada Ogulina, koji je obrazložila zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, a potom je bilo riječi o prodaji nekretnina u Poslovnoj zoni.
Uslijedila je rasprava o ukidanju rješenja o imenovanju članova  Upravnih vijeća  Dječjeg vrtića Bistrac, Pučkog otvorenog učilišta, te Gradske knjižnice i čitaonice. Oporba je prigovorila, ali je naglašeno da akti i pravilnici ovih ustanova nisu usklađeni sa zakonima, jer za ta imenovanja  odluke nije trebalo donositi Gradsko vijeće, nego gradonačelnik.
U nastavku sjednice izabrani su novi članovi Nadzornih odbora u tri gradske tvrtke. U tvrtki Vodovod i kanalizacija sada će biti Ivan Vuković, Željko Tonković i Mira Turković.  Za članove Nadzornog odbora  Poduzetničke zone izabrani su Hrvoje Jerak, Milan Turković, Iva Kučinić Radošević, Matija Puškarić i Milena Dobrić. U Nadzornom odboru Stambeno komunalnog gospodarstva su Siniša Ljubojević, Milorad Šegan, Đorđe Višnić i Mladen Petrušić.
Izboru je prigovorio Ivan Vučić (HDZ) i naglasio kako je tu samo riječ o političkoj trgovini u “free shopu”, a replicirao je gradonačelnik  Dalibor Domitrović pročitavši imena bivših članova spomenutih nadzornih odbora, koji su, redom, birani iz redova tada vladajuće HDZ-ove koalicije.
“Tada niste tražili životopis, a trebali ste, kao što je trebalo voditi računa i o njihovim kvalifikacijama. Mi se u SDP-u ne sramimo naših kadrova, a vi na web stranicu grada slobodno stavite one koji su bili članovi nadzornih odbora, u vaše vrijeme”-rekao je gradonačelnik Domitrović, nakon čega više nije bilo komentara, a odluke su donesene većinom glasova.

 

6. 9. 2017

OGportal

 

Komentari  

#61 Malodušan 2017-09-11 14:10
Nakon svih godina ugnjetavanja Hrvata od srpske mafije imamo preduzeće pod kontrolom uvažene manjine. Sramota. Koliko košta Iveča guzica, ambicije budućih preduzetnika, direktorske fotelje i još dosta toga. Čul sam da je Ive bacil mobitel u jezero. Zajebal je prisutne jer je izvadil kartice iz mobitela. Jel nekom stvarno stalo do ovog grada il ćete opet "glasat" za izmišljene nezavisne tirkizne. Di su listići od izbora? :-?
Citat
#62 Prorok 2017-09-11 16:29
Nema veze Željko sa Mladenom Stipetićem.
Mladen je ostao u zoni da bi Stošić i dalje bio upravitelj Šumarije.
HDZovci su kadroviranja radili javno bez straha. SdPovci žele naoraviti kadroviranja "pošteno" prema zasluzi, pa se poseru jer bez HDZovaca ne mogu - nemaju stručne kadrove.
Citat
#63 tito 2017-09-11 17:56
kaj se desava s bananinim poslovnim partnerom na kalci neka policija neke trake og portal slabo izvještava sigurno se ne radi o mamitelju
Citat
#64 Tapeta 2017-09-11 21:43
E moj Tromblon tj banana! Predzanji izbori? A da pitas svojeg maleg kadi je te izbore sidil na kutija? Mozda bas u spornem Zagorju a?
Citat
#65 jovanka 2017-09-12 10:47
kaj tito neznaš niš
Citat
#66 Tromblon 2017-09-12 23:03
Upravo zato i govorim. Imam iz prve ruke nacin i tehniku pobjede.
Pa sad mi pojasni sto sam krivo rekao....ali nisi ti kriv sto ti nisu pojasnili kako se to radi...
Citat
#67 Tapeta 2017-09-12 23:17
Osim nekoliko promila u krvi stranačkog promatrača sdp-a na spomenutom događaju, ništa više ne znam.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi