Neso (Small)
 

Što je meni

ovo trebalo ?


       Kontakt e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

          

24 sata portal

24 sata

GRADSKO VIJEĆE - ČETVRTA SJEDNICA. PO OBIČAJU, ZANIMLJIVO

 

Aktualnim satom počela je i četvrta sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, kojom je predsjedavao Željko Stipetić. Postavljeno je 7 pitanja, a na većinu je odmah odgovorio gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Raspravljalo se o najavljenom preseljenju sudskih službenika u Karlovac,  uslugama koje za grad obavljaju dvije  privatne tvrtke,  Radio Ogulinu,  retenciji i programu predškole. Već na početku Ivan Vučić (HDZ) zatražio je stanku, a na pitanje predsjednika vijeća na temelju čega, doslovce je “bubnuo” -Zbog točke osam! Kako ta točka nije imala veze sa zahtjevom za pauzu, sjednica je nastavljena bez nje, a već par trenutaka kasnije Ivan Vučić je na podsjetnik predsjedavajućeg na to tko je postavio pitanje, misleći na Hrvoja Magdića, opet dobacio: “Teta Roža”!
Potom su jednoglasno prihvaćeni prijedlozi odluka o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine i o dodjeli javnih priznanja povodom Dana grada, te o financiranju političkih stranaka.
Uz suzdržanu oporbu, vladajući su prihvatili prijedlog novog ustrojstva i djelokruga upravnih tijela Grada Ogulina, koji je obrazložila zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, a potom je bilo riječi o prodaji nekretnina u Poslovnoj zoni.
Uslijedila je rasprava o ukidanju rješenja o imenovanju članova  Upravnih vijeća  Dječjeg vrtića Bistrac, Pučkog otvorenog učilišta, te Gradske knjižnice i čitaonice. Oporba je prigovorila, ali je naglašeno da akti i pravilnici ovih ustanova nisu usklađeni sa zakonima, jer za ta imenovanja  odluke nije trebalo donositi Gradsko vijeće, nego gradonačelnik.
U nastavku sjednice izabrani su novi članovi Nadzornih odbora u tri gradske tvrtke. U tvrtki Vodovod i kanalizacija sada će biti Ivan Vuković, Željko Tonković i Mira Turković.  Za članove Nadzornog odbora  Poduzetničke zone izabrani su Hrvoje Jerak, Milan Turković, Iva Kučinić Radošević, Matija Puškarić i Milena Dobrić. U Nadzornom odboru Stambeno komunalnog gospodarstva su Siniša Ljubojević, Milorad Šegan, Đorđe Višnić i Mladen Petrušić.
Izboru je prigovorio Ivan Vučić (HDZ) i naglasio kako je tu samo riječ o političkoj trgovini u “free shopu”, a replicirao je gradonačelnik  Dalibor Domitrović pročitavši imena bivših članova spomenutih nadzornih odbora, koji su, redom, birani iz redova tada vladajuće HDZ-ove koalicije.
“Tada niste tražili životopis, a trebali ste, kao što je trebalo voditi računa i o njihovim kvalifikacijama. Mi se u SDP-u ne sramimo naših kadrova, a vi na web stranicu grada slobodno stavite one koji su bili članovi nadzornih odbora, u vaše vrijeme”-rekao je gradonačelnik Domitrović, nakon čega više nije bilo komentara, a odluke su donesene većinom glasova.

 

6. 9. 2017

OGportal

 

Komentari  

#71 Uzurpator 2017-09-10 16:15
Vi ste svi naivni. Kakve gluposti pricate to je cudo. Kakvi hdz sdp strucnjaki? politika je uvijek sve odlucivala, i uvijek ce odlucivati. pa makar tamo sjedio i zadnji seljak, ako mu ljudi daju glas sjedit ce i birati koga njemu pase. Kakav vodovod i mjenjanje direktora? ne lupajte bezveze jer ne znate kakav ugovor ima sadasnji direktor. bilo bi banani malo skupo da mu da otkaz jer otpremnina je jebena cifra. vise stete nego koristi. a i strucnjaki iz sdpa ce sigurno moc parirat sadasnjem direktoru. isto tako iz zone, mladenu ne morete pera odbit. radio se eto promjenio al ne vidimo pomake. cekamo ostale gradske firme. vrtic niste dirali. tamo je udba pristurna pa nesmite. krelci.
Citat
#72 Zona 2017-09-10 22:24
Mladen je siguran u zoni. To je dogovoril prije izbori sa Zeljkom. Svojim najboljim frendom i prezimenjakom. Koji je, gle cuda, bratic nove direktorice radija i njen prvi sused.
Citat
#73 Malodušan 2017-09-11 14:10
Nakon svih godina ugnjetavanja Hrvata od srpske mafije imamo preduzeće pod kontrolom uvažene manjine. Sramota. Koliko košta Iveča guzica, ambicije budućih preduzetnika, direktorske fotelje i još dosta toga. Čul sam da je Ive bacil mobitel u jezero. Zajebal je prisutne jer je izvadil kartice iz mobitela. Jel nekom stvarno stalo do ovog grada il ćete opet "glasat" za izmišljene nezavisne tirkizne. Di su listići od izbora? :-?
Citat
#74 Prorok 2017-09-11 16:29
Nema veze Željko sa Mladenom Stipetićem.
Mladen je ostao u zoni da bi Stošić i dalje bio upravitelj Šumarije.
HDZovci su kadroviranja radili javno bez straha. SdPovci žele naoraviti kadroviranja "pošteno" prema zasluzi, pa se poseru jer bez HDZovaca ne mogu - nemaju stručne kadrove.
Citat
#75 Tromblon 2017-09-11 16:32
Di su listici od izbora? Kojih izbora? Mene muce oni predzanji kad je Jure u zadnji cas, zahvaljujuci devedest postotnoj izlaznosti u Zagorju usao u drugi krug. I to je to...
Citat
#76 tito 2017-09-11 17:56
kaj se desava s bananinim poslovnim partnerom na kalci neka policija neke trake og portal slabo izvještava sigurno se ne radi o mamitelju
Citat
#77 Tapeta 2017-09-11 21:43
E moj Tromblon tj banana! Predzanji izbori? A da pitas svojeg maleg kadi je te izbore sidil na kutija? Mozda bas u spornem Zagorju a?
Citat
#78 jovanka 2017-09-12 10:47
kaj tito neznaš niš
Citat
#79 Tromblon 2017-09-12 23:03
Upravo zato i govorim. Imam iz prve ruke nacin i tehniku pobjede.
Pa sad mi pojasni sto sam krivo rekao....ali nisi ti kriv sto ti nisu pojasnili kako se to radi...
Citat
#80 Tapeta 2017-09-12 23:17
Osim nekoliko promila u krvi stranačkog promatrača sdp-a na spomenutom događaju, ništa više ne znam.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi