KARAMARKO U KARLOVCU

 

Karlovac - Predsjednički kandidat HDZ-a Tomislav Karamarko, sinoć ( 7.4.2012. ) je pred stranačkim prijateljima, predstavio svoj program, koji je, prema pisanju medija"digao" nazočne  karlovačke i  županijske članove najveće oporbene stranke. Populističkim pristupom i porukama, Karamarko je pogodio u "sridu". Izdvojio sam nekoliko detalja iz iscrpnog izvješća kolega s radio Mrežnice.

"A Karamarko ih je "dignuo" govoreći o proteklih dvadeset godina zbivanja u Hrvatskoj, objašnjavajući što se dogodilo, a onda i snažnim porukama o potrebi vraćanja Franje Tuđmana u HDZ, jer "HDZ bez Tuđmana je poput kuće bez temelja", "nit' smrdi, nit' miriše", i "bljutava sol". No, HDZ ima ritam naroda, a naši lijevi drugovi- ne,rekao je Karamarko.

- Već šest mjeseci valjamo se po blatu, zabavljamo javnost i protivnike koji taj reality koriste da i dalje rade protiv nas. Dali smo im ne stotinu, već dvjesto dana za gluposti, bahatosti, neučinkovitosti i potcjenjivanja, kazao je Karamarko govoreći o situaciji u kojoj se HDZ ovom otegnutom kampanjom nalazi, pa ne "odrađuje" posao oporbe aktualnoj Vladi kako bi trebalo.

Karamarko o svemu pomalo: crveni drugovi, domoljubi - ljevičari, detuđmanizacija...

- O porazu na parlamentarnim izborima : - Imali smo osjećaj kao da smo na Iblerovom trgu, poraz se nije priznao, mogla se ponuditi i kakva ostavčica.
- O tome tko je u centru - U HDZ- u se jedna osoba stavila u epicentar zbivanja, malo gdje ste na plakatima u kampanji mogli vidjeti slike drugih. Nitko osim Tuđmana ne može pobijediti sam na slici.
- O kompleksima - Ne smijemo dozvoliti da nam nametnu kompleks zločinačke organizacije.
- O ratu i zbivanjima oko njega - Momci su ginuli, a s druge strane dešavale su se devijacije kriminalnog karaktera, bravure koje su izvodili članovi HDZ-a.

- O sebi kao šefu PUZ-a - Bio sam mlad, mislio sam da moram poštivati zakon, podnio sam prijave Gradski podrum, Kutle, Croatia Bus, Astra. Imao sam mučninu u želucu dok jedni ginu, drugi u zaleđini državnu imovinu pretvaraju u svoju.
- O "lijevim crvenim drugovima" - Naši crveni drugovi i prijatelji došli su na vlast i 2000. i sad uporno skupljajući greške HDZ-a i tad pobjeđuju. Ništa nisu napravili, zadužili nas, jedino su temeljito počeli uništavati taj duh stvoren 90-tih, da je F. Tuđman diktator, a I. Račan, pokoj mu duši, perverzija, da je otac hrvatske demokracije.

- O zbivanjima 2003-2007 - Procesi su tada bili u sivoj zoni, Fimi medije, oblici pljačke državne imovine, crni fondovi, prevelik uteg na leđima HDZ-a.
- O Balkanu - Uvrijedim se kad mi kažu da sam Balkanac, jer ja to nisam, zato moramo ući u EU jer se mičemo s Balkana.
- O Hrvatima i nacionalistima - Nabili su nam kompleks, bojimo se reći da smo Hrvati i hrvatski nacionalisti. Nemojmo se sramiti to biti.
- O crvenima i crnima - Ni crveni , ni crni, ni komunizam, ni nacizam, Pavelić nikako, a ni Tito zločinac, ostaje nam Franjo Tuđman.
- O sadašnjosti - Usred Kumrovca danas čujemo Žikino kolo, rastežu se petokrake pod kojima su ubijani naši u Vukovaru.
- O malim miševima - Opet će mali miševi biti u rupicama i gledati gdje griješimo, bitno nam je da se povratimo u devedesete.

- O kampanji zadnjih dana - Nisam najsretniji s njom zadnjih dana, osobno nikog ne prozivam i vrijeđam.
- O dijaspori - Sustavno se uništava ta sinergija koja je stvorila hrvatsku državu.
- O mladima - Danas su kulisa u stranci gdje na mig moraju pljeskati i izvikvati imena.
- O odnosima u HDZ-u - Članovi stranke žele da ih se "rešpektira", nećemo graditi lažne kultove ličnosti.
- O lokalnim izborima - Što ako se naši crveni prijatelji sjete staviti ih u siječanj, bit ćemo u nemogućnosti išta napraviti.
- Što treba učiniti - Vratiti hrvatstvo u stranku, izbaciti lopovluk.
- Što bi bilo kad bi bilo - Da je bilo mudrosti, mogli su se dobiti izbori. Počinjene su kardinalne greške.
- Što HDZ-u treba - Dobra volja, ljubav prema domovini i poštenje

- O koaliranju sa srpskim strankama - To je bila nesuvisla koalicija i dobrim dijelom ponižavajućia, počevši od toga da smo financirali obnovu četničkih spomenika.
- O detuđmanizaciji - HDZ su kaznili i članovi i simpatizeri, taj se proces provodio od 2003- 2007.
- O pozdravu "Hrvatice i Hrvati" - Govorit ću ga vrlo rado, imam emocije, Hrvatska je moja ljubav.
- O domoljubima - Volio bih upoznati domoljuba koji bi za sebe rekao da je ekstremni ljevičar. Bojim se da se tu krije jugofilija.
- O Mesiću - O kojem Mesiću govorimo, do 1994. ili dalje? O onome koji je pričao o opancima ili imao govore po Australiji, da ne spominjem pjesme... Od 2000. se pretvorio u mješavinu Che Guevare i Save Kovačevića. Kamo će zabludit', tko bi znao...
- O komunističkim zločinima - Razišao sam se na tome s Mesićem. On misli da je to atak na antifašizam, ja da moramo reći istinu djeci.
- Tko mu je najglasniji protivnik? - Jedan od njih je Mesić, smatra da sam najopasniji kandidat.
-Za koga se uhvatiti? -Britanija je imala Churchila, Francuzi DeGaulla, Nijemci Adenauera, Poljaci Papu i Lecha Walesu, a mi Franju Tuđmana.

- O pravim definicijama - Vrijeme je za to, jedino HDZ može ovaj narod usmjeriti ka ponosnom životu u EU".

Na skupu su svi nazočni hvalili Karamarka i već ga proglasili budućim predsjednikom. U hvalama su prednjačili karlovački gradonačelnik Damir  Jelić  koji je poručio da je "Karamarko naš igrač, trenutno najpotrebniji HDZ-u". 
Ivan Vučić u svom je stilu objasnio kako doživljava Karamarka. - Pitala me žena pa kakav je, ja kažem, on ti je isti k'o ja, s njim možeš podivanit', k'o s normalnim čovjekom. A kog god smo mi dosad podržali, taj je bio pobjednik. O Jeliću kao potpredsjedniku stranke u opciji Karamarkove pobjede, Vučić je imao samo riječi hvale - Bit će to prvi puta da imamo tako čovjeka našeg visoko. Pa nek' je to i politička trgovina, ali da nismo dobili ništa, onda bi vi mene pitali- Pa Vučiću, šta smo mi dobili?"

Podsjećam samo, da su u još 12. mjesecu prošle godine iz novinarskih krugova krenule glasine kako karlovački HDZ-ovci okreću leđa predsjednici Jadranki Kosor i optužuju je  za cnetraliziranu kampanju i gubitak izbora, te se okreću Karamarku.  Nakon tih glasina u HDZ-u je odmah je sazvana tiskovna konferencija, na kojoj su sve takve napise  oštro opovrgli. No sada se vidi da kolege novinari bili u pravu. Da li su u županijskom HDZ-u dobro prosudili odlučivši se za Karamarka, uskoro ćemo imati priliku saznati.


8. 5. 2012.

Nebojša Magdić

Komentari  

#21 komentar sa jutarnjeg 2012-05-12 21:48
Karamarkova svaka izjava je kontradiktorna. Priča kako je on demokršćanin,a rastavio se.Predstavlja se kao sljedbenik Franje Tuđmana,a bio je šef stožera Stipe Mesića.Poziva se na velikog domoljuba,a upravo je Karamarko odgovoran,predajom audio verzije brijunskih transkripata što je herojska akcija oslobođenja Oluja od strane Haaga proglašena udruženim zločinačkim pothvatom.To su sve razlozi zašto ga izaslanici neće izabrati za Predsjednika HDZ-a.
Citat
#22 . 2012-05-13 00:25
Bože te čuj.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi