GRUMFEK ILI NE ZNA, ILI LAŽE NAROD.

Zadnje vrijeme, neki se „napopali“ na mog dragoga i omiljenog gradonačelnika Domitrovića, da mi to već pomalo ide na živce. A živci mi tanki. O stanju živaca, imam čak i službenu medicinsku potvrdu. No najgore u svemu je to, što i ja moram mom omiljenom Grumfeku, prišiti malu „kiticu“. Nadam se da se neće ljutiti. Ipak smo si mi dobri prijatelji. A o kakvoj se kitici radi, pitate se. Baš bedasto pitanje. O retenciji, naravno.

Samo da, kao što sam već pisao, ukratko podsjetim, da svima bude jasnije. Projekt „Retencija Ogulin“, podijeljen je u četiri faze. Prva je zgotovljena faza III – Izgradnja zaštitnog objekta ribnjaka Vitunj, i nakon toga, završena je prošle godine i faza I – Radovi na pregradnom mjestu retencije.

 I s fazama II i IV sve je, činilo se, išlo po planu. Faza II je – Izgradnja  zaštitnih građevina željezničke pruge uz retencijski prostor, a faza IV je – Izgradnja brane retencije s pripadajućim objektima. Rok završetka ovog, 185 milijuna kuna vrijednog projekta je 31. 12. ove godine. I tada naše brige i strahovanja prestaju.

No ne lezi vraže. Ništa s tom našom retencijom, ne ide po planu. Zapravo, malo ide, pa zapne. Pojavio se problem oko građevinske dozvole za fazu II – Zaštita pruge uz retencijski prostor. U HŽ-u su tri puta mijenjali projekt. I time pomaknuli datum završetka za neki drugi rok.

 Da li iz neznanja, a to nije opravdanje, ili zbog frustriranosti što je od Hrvatskih voda marginaliziran, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Domitrović je, spominjući retenciju,  kako navodi OGportal, izjavio:

------------------------------------------------------------------------------

“Još 20202. smo doslovce izbačeni iz projektnog tima u projektu Zaštite Ogulina od poplava, ne znam zašto. Ne znam ni zašto se u sve umiješala Županija, a nažalost, kako neslužbeno doznajem, retencija neće biti gotova u predviđenom roku, a navodno još nije ishođena ni građevinska dozvola za fazu 2. Mislim da radovi neće biti dovršeni sljedeće tri godine”.

-------------------------------------------------------------------------------

I tako ogulinskom puku, preko svog krugovala, zboraše naš gradonačelnik.  Da je bilo u njega i malo dobre volje, i malo poštenja prema građanima, potrudio bi se na službenom mjestu saznati pravo stanje stvari projekta, a ne da to, kako kaže,  „neslužbeno saznaje“. Na kraju krajeva, omiljeni mi političar Grumfek, mogao je pogledati moj blog, jer kako čujem, redovito ga prati. Ili ne. Meni svejedno. A tamo bi, kad ga već ne „šljive“ u Hrvatskim vodama, više saznao. Jer ja sam još 25. svibnja, nakon provjere, objavio ovo:

-------------------------------------------------------------------------------------

„Dozvola za II fazu konačno je dobivena 5. svibnja, i treba proći 30 dana do njene pravomoćnosti. Dakle, još dva tjedna. Valjda se neće opet naći netko s nekakvom žalbom, što me ne bi čudilo, obzirom da je to kod nas, prokušani opus moderandi“.

-------------------------------------------------------------------------------------

Da je ovo Grumfek pročitao, ili da se je na bilo koji drugi način informirao o stanju projekta, ne bi dovodio narod u zabludu, pomalo zlobnom konstatacijom – „Mislim da radovi neće biti dovršeni sljedeće tri godine”. Grumfek, Grumfek. Jesi zločest.

 

I stoga baš ja, „speen majstor“, moram ispravljati njegov nemar i neznanje, ispravljajući njegovu javno izrečenu laž, da nema dozvole za zaštitni zid uz prugu. Ima omiljeni moj političaru, ima, i radi se. Tebi neukome na znanje, posao je na natječaju dobila tvrtka Swietelsky d.o.o, a kao podizvođač, tu je i naš neizbježni GTM-GAVAN d.o.o. Da se radi, evo i nekoliko sličica.

 

25. 10. 2023.

Nebojša Magdić

 

 

 

Komentari  
#41 Qte 2023-11-03 19:48
Citat Do kada drugovi ?:
Citat LABRADOR:
" GRUMFEK ILI NEZNA ILI LAŽE NAROD ", daj Nešo prošeći se dijelom ulice I.G.Kovačića koja je u rekonstrukciji od 01.07.2020. - duljina 300 m. Ono je blago rečeno cirkus, stavili kocke na pješačku stazu koja je široka ko pista za MIG 21, sad voze kamioni, ošlo sve u pm, a koštat će NAS ko autocesta u punom profilu. Normalno za taj cirkus od ceste okrivit će se , Corona, HŽ, klimatske promjene, nedostatak izvođača, kosturi iz ormara, i sl.lp.



Poziv LABRADORA je dobar samo je upućen na krivu adresu. Zasto Neso mora ta sranja gradske vlasti nama otkrivati. Zasto to ne cine oni koji su za to dobro placeni. Slusam radio Ogulin ali valjda sam propustio cuti :lol: kada su govorili o nasoj ulici Ivana Gorana Kovacica. Sute ko zaliveni i cuvaju svoje guze i placice. I ponosno na svojim autima lijepe naljepnice PRESS. Malo jaci novinari. I oni sa radija i oni iz Ogportala. Ah da, pa to su jedni te isti ljudi. :sad:

Pozelio bi drugovima iz Sdp.a i svima koji ih podrzavaju da ovdje zive samo par dana pa da vide u kakvom smo cirkusu. I to vec tri godine a kada ce biti gotovo to nitko ne zna.

Do Dalmatinca je sve cakum pakum!(Valjda cesto jidu otamo)
E Lovrić je već druga priča( voli plavo makar i pod okom)...... :-*
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi