ŠTO JE OVO MENI TREBALO

 

NEBOJŠA pl. MAGDIĆ

Javljati se, pisati, izložiti verbalnim udarcima sa svih strana, voditi virtualni rat s onima koji te iz bilo kojih razloga mrze, koji ne uvažavaju ama baš ničije stavove, sukobljavati se svakodnevno s nekim imaginarnim likovima da bi istjerao pravdu u koju vjeruješ, čisti je mazohizam.......Postoji li išta besmislenije. Da. Postoji. To je - ništa nepisati. Pišem, jer ovakav beznačajan i malen, hodeć poput Tina ispod zvijezda, želim ostaviti barem sićušan trag u beskraju vremena. Ostaviti malene zapise o dobu u kojem živimo, o malim običnim ljudima, dragim prijateljima, događajima, ljubavima, mržnjama, radostima, lažima i istinama, da bi netko nekada, čitajući ove retke, osjetio u njima tračak nadanja da nismo pali u zaborav. Pišem da bih rasčistio sam sa sobom, sa svojim strahovima, nadanjima, davnim i sadašnjim ljubavima, čežnjama.  Pišem.......ma hajde nemoj  kenjat Nešo. Pišeš jer nemaš kaj delet. Pokosil si travu, osušil je i zapalil, spremil si drva za zimu, napravil na Škorašniku baraku koju pretenciozno zoveš vikendicom, nemaš love za piće u Starom gradu, i jednostavno ti preostaje samo nešto beznačajno laprdat. Evo to je istina, priznaj, budi pošten.

 

    I tako, skrušeno priznajući razloge pisanja, pokušavam se priključiti nekim nepoznatim ljudima, koji su svojim blogovima obogatili ogulinsku novinarsku scenu, govoreći otvoreno o onome, što mi profesionalni novinari nismo mogli, osim kad smo ponekad znali popizditi.

MAKS sa svojom Maksimalom, najdugovječniji je ogulinski bloger. Uz one iznimno značajne teme, često se je puta znao baviti mojom malenkošću i mojim beznačajnim novinarskim radom. Bogme, znao me je nabrati žestoko, praveći pri tome grešku, koristeći samo jedan izvor informacija. Drugu stranu medalje nikad nije okrenuo. Šteta. Znao me je Maks i pohvaliti, kada sam znao "nabrati" one koje nije volio. Maks je u svom pisanju, duboko sam uvjeren, potreban  ovom Gradu. Makar se s njim ne slagao. On piše studiozno, piše stručno o temama koje pozna, i ono što mu je po meni najveća vrlina, to je, da je Maks krajnje princiipijelan. Bez obzira  na posljedice.

JANJO dosta pisala, rado sam čitao njene/njegove tekstove, malo se doduše borila s ogulinskim narječjem, ali teme i duhovita obrada, bile su pravi melem. Nešto originalno. Kaj je s Janjum da je ni, grom pukal va nju.

RAMBO me je znao oduševiti, još uvijek se rado vratim na neke njegove tekstove. Što se dogodilo s duhovitim kroničarem i kritičarom naših, odnosno "njihovih" gluposti. Nije mi jasno. Jednostavno je nestao. Šteta.

OGULIN BLOG posebna je priča. Čovjek koji naprosto kao da ne živi u ovom vremenu. Ono je grubo, on je nježan, ono je pokvareno, on je pošten, vrijeme je primitivizma, on je iznad toga. Čini mi se da se neugodno osjeća  okružen zlobama, lažima, ljudskom glupošću. U njegovim tekstovima provlači se jedna nit blagoga defetizma, ili mi se samo tako čini. Rijetko piše, nažalost.

OGULINSKE USKE STAZE nekako mi je najbliži. "Uski" piše tečno, čini mi se i s lakoćom, sa stalnom izmjenom ritma rečenice, pa su mu stoga tekstovi vrckavi i sočni, a zajebantska satira glavni mu je adut.  "Uski" je ko izmjenična struja. Malo ga ima, malo ne. Stari trgni se, malo pojačaj.

Pročitam još neke blogove i portale, naravno i komentare, simpa su mi Argus i Hugo, te još neki, ali ovi spomenuti bili su mi na radiju od strane Nenčija stavljeni kao favoriti, pa sam njih prve otvaral . To činim i sada. Za uvod dosta. Ajmo u Stari grad. Ako je Momo tamo, piće će sigurno platiti.

 

Komentari  
#21 Dr. Irčanin 2014-03-01 00:32
Krleža:
...čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda...
Citat
#22 boris 2014-05-31 21:49
proslo je 32 godine i danas si mi pred [cima u domu zeljeznicara nisi pustao muziku nego si nalazio frekvenciju koja nas je pravila boljim ljudima drago mi je sto znam za tebe pozdrav iz zrenjanina reci svojoj djeci da neki ljudi misle da biti nebojsa magdic znaci mnogo
Citat
#23 Katarina 2015-01-16 23:07
Eto mene napol Ogulinke!
Supet da sam cudom naisla na ovo
Citat
#24 Mali 2016-02-08 01:25
Kako su Rimskim carevima robovi u uho saptali rijeci razuma kako ego ne bi prevladao tako bi ja Nesi porucio da lose misli koje ima i svoju podrsku kvazimoralnim ljudima i svojim prijateljima objevljuje tamo gdje to i pripada, zajedno s komentarima, na svoj fejs! Pusa, Neso!
Citat
#25 Pax 2016-03-21 09:55
Zahvaljujući tebi Mali i sličnim frustrianim bolesnicima, više nemamo gdje komentirati.Žao mi je što je Nešo nasjeo na vaše prljave provokacije i ukinuo komentare jer ipak se je kroz njih nešto moglo riješiti ili barem potaknuti problem. Ovako smo svedeni na jalovu ogulinsku oporbu koje već godinama mlati istu praznu slamu.Sve se pitam je li to bio tvoj zadatak.
Citat
#26 MIRČA 2017-11-27 15:15
Pamtim Nešu od 60 i neke sa košarkaškog igrališta i one njegove brčine, a kasnije kad god sam dolazio u Ogulin izbor muzike koju je odabirao bio je 2 koraka ispred vremena.Sad sam nabasao na ( ogulinusrcu)i nostalgija pere.Čitam razne komentare i prepoznajem neke meni drage ljude i LIPO se sijećam davni 60ih dijelom 70ih.
Citat
#27 Lucinda 2020-05-07 13:23
Pisati ili znaš ili ne. Nešo jednostavnim rječima rečeno - ZNA. Zna nešto što se ne može naučiti. To moraš imati u sebi. Ili imaš ili nemaš. Njegovi su tekstovi ljepota pisanja. Izazivaju uspavale osjećaje u nama, Čine nas sretnim. Otkrivau nam da nismo sami u svojim sjećanjima i zbog toga jedno veliko HVALA.
Citat
#28 Cecilia 2020-06-10 15:23
DALJE SE SVE "NAKENJALI" SPAMOVI. IMA LI

KOJI KOMENTAR VEZAN UZ POST, TEŠKO JE

OTKRITI. :sad:
Citat
#29 Nebojša 2023-03-27 11:49
Namajući kaj delat, malo sam pregledao komentre ovdje.
Nasralo se preko 200 spamova i sve sam ih obrisao.
Citat
#30 Venus 2024-02-16 07:41
America's debt is a daunting financial burden that continues
to expand at an astonishing rate. According to the current data from the US debt clock, the cumulative borrowings of the United States is closing in on a staggering trillion dollars.This enormous amount of debt raises significant worries about the nation's monetary well-being and future.

Economists admonish that if significant measures are
not taken soon, the US could face grave ramifications.

The US debt clock constantly keeps a record of various statistics related to the debt
in actual time. To illustrate, it shows the current indebtedness per individual, which is shockingly
high. It also displays the sum of debt accrued since the beginning of the year, which is growing quickly.


One of the most startling aspects of the national debt clock is the
indebtedness per moment tracker, which reveals
how fast the debt is increasing. It's shocking to see how a lot of capital the
US authorities is taking loans every moment.

The US debt clock serves as a perpetual reminder of the pressing need for
fiscal prudence and reforms in federal expenditure.
Dealing with the debt is vital to guaranteeing a healthy and successful future for the US.


In conclusion, the US debt clock is a powerful visual representation of the massive
indebtedness facing the United States. The clock alerts us of the importance of controlling the debt and
taking suitable measures to protect economic stability.


My page: Bernedoodle Puppy Exercise: https://bernedoodlepupps.com/Bernedoodle_Puppy_Exercise.html
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi