SKIJAŠI NA KNEJI O PROŠLOJ SEZONI I PLANOVIMA ZA NOVU.

Jučer je na „Kneji“ održana 13. redovna Skupština Ski kluba Ogulin. Predsjednik kluba Darko Vučić, podnesao je izvješće o radu u prošloj sezoni, i prezentirao plan rada za ovu godinu.
I ako meteorološki zima 2023. godine nije obilovala visokim snjegovima, bila je ipak jedna od najdužih u 13 godina skijanja na skijalištu Vučići. Oboren je rekord kada je u pitanju broj posjetitelja. Tome mogu zahvaliti marnom radu članova kluba, uvijek nekim novim idejama a ponajviše novom topu za snijeg, što je sve omogućilo, da se sezona produži.
One kojima skijanje nije u prvom planu, nastavak priče sigurno neće zanimati, ali za one koji stazu „Kuti“ u Vučićima redovito koriste, i koje zanima sve oko kluba, evo i detaljnih podataka koje je iznio predsjednik Darko Vučić.
Skijaška sezona 2023 u Vučićima u brojkama izgleda ovako:
-------------------------------------------------------------------------------------
Radili smo 41 dan uz kratke prekide i umjetni snijeg se pokazao da puno bolje odolijeva našem ogulinskom fen vjetru.
56 članova aktivno je sudjelovalo u deržurstvima i realiziranim akcijama
Naših 8 učitelja uspješno su educirali 64 polaznika u našoj školi skijanja što je najveća brojka u našoj 13. godišnjoj povijesti. Polaznici su bili djeca iz Ogulina ali po prvi puta iz Karlovca i Senja.
Ugostili smo posjetitelje iz raznih dijelova Hrvatske i popunili turističke kapacitete našeg kraja u zimskim mjesecima.
Organizirali smo Otvoreno prvenstvo Karlovačke županije na kojem je sudjelovalo 35 natjecatelja u raznim kategorijama. Već tradicionalno za sigurnost su brinuli naši prijatelji iz GSS stanice Ogulin. Sve učesnike i posjetitelje počastili smo grahom.
Dodatno smo po prvi puta uveli i nova događanja za naše posjetitelje:
Pripovjedanje na skijalištu u pomoć naše pripovjedačice Sabine Gvozdić „Živa riječ“
Degustacija Ogulinske masnice zahvaljujući „Udruzi žena Ogulin“
 
16.11.2023 Cijevovod za zasnježivanje od Brane Bukovnik prema rezervoaru stavljen je pod zemlju te više nemamo potrebu razvlačenja i spremanja cijevi i opasnosti od smrzavanja vode u cijevima.
 
Uz cjevovod smo položili komunikacijski kabel koji će nam omogućiti automatizaciju nadopunjavanja rezervoara da ne moramo ručno pokretati pumpe. Nabavljene su nove usisne cijevi i korpa čime smo osigurali vlastitu opremu i ne moramo više posuđivati cijevi od DVDa Ogulin, hvala im na dugogodišnjoj pomoći.
 
Kroz projekt financiranja Zajednice športova Karlovačke županije za 2023. godinu nabavljeno je 25 sanjki i 15 dječjih skijaških kompleta.
Financijski nam je pomogla i SZGO kroz svoj redovni projekt financiranja članica SZGO
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sve što je spomenuo Vučić, sigurno ne bi moglo biti realizirano bez angažmana članova kluba, koji nisu žalili ni vrijeme, ni trud, kako bi omogućili svim posjetiteljima, a posebno najmlađima, bezbrižno i besplatno uživanje na snijegu.
To besplatno skijanje, besplatan grah i ogulinska masnica, te besplatno piće, oduševili su i ostavili u čudu, ljubitelje skijanja u čitavoj Hrvatskoj. https://www.ogulinusrcu.com/price/1703-tega-nigder-nima A posjetitelja je bio od Vukovara, preko Zagreba, Rijeke i Pule pa čak i do Dubrovnika.
U nastavku svog izlaganja, predsjednik Vučić je istaknuo i planove za ovu sezonu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Opremiti naš poligon škole skijanja sa raznim rekvizitima.
Nabaviti prepoznatljive markere za naše male polaznike škole skijanja
Nabaviti startne brojeve za naše skijaške utrke
Nabaviti novi zvučnik za naše skijalište
Nabaviti jakne za naše aktivne članove
Automatizirati punjenje rezervoara za zasnježivanje
Odraditi servis našeg ratrakta te ga nadograditi, kako bi mogli sa njim premještati naš top po skijalištu
Odraditi redovne košnje skijališta i do 01.12. postaviti sve sajle i top kako bi bili spremni za sezonu 2025.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I što na kraju poželjeti članovima kluba. Više snježnih dana ali to je već u Božjim rukama. Oni su sve što treba, odradili na najbolji mogući način. Po stoti puta – DEČKI I CURE, kapa dolje.
 
 
 
 
Photo by Ski klub Ogulin.
 
9. 6. 2024.
Nebojša Magdić
Komentari  
#1 Carić 2024-06-10 10:50
Iskrene čestitke na svemu što rade vrijedni ljudi iz Ski kluba Ogulin. Mogu svima nama biti primjer i uzor kako se srcem,entuzijazmom i ljubavlju iz nečeg, možda nekome malene stvari u biti stvori velika priča o skijalištu u Vučićima, a koja je na ponos velikoj većini Ogulinaca.
Idem malo van teme pa molim cijenjenog urednika ove stranice ako je u mogućnosti da objavi rezultate EU izbora po mjesnim odborima. Ogportal je tek nedugo objavio više suhoparni članak u kojem pišu samo o sveukupnim rezultatima izbora. Vjerujem da dosta nas zanimaju rezultati izbora po mjesnim odborima bez obzira koliko su EU izbori nepopularni
Citat
#2 ADMIN 2024-06-10 12:57
Žao mi je, ali podatke o glasovanju po biračkim mjestima ne mogu kao bloger dobiti.
Očekujem da će to objaviti ili Grad Oguliin, ili Ogulin.eu ili vjerujem prije svih, OGportal.
Citat
#3 Hupseri 2024-06-10 15:36
A kuliko vidim ima u tem predsjedništvu ski kluba dost kilaže. :lol:
Sigurno su svi dobre rane.
Jedini je Dado med njimi pravi maneken.
Al svi skupa bas su vridni i kako Neso veli - cure i decki KAPA DOLI.
Svak cast.
Citat
#4 licki sokol 2024-06-10 20:28
Tema je ski klub a ne turkovici i ki je za koga glasal,telci jedni,brisete ljude koji su kao van teme a vi sami u svaki post unesete politiku,.
Citat
#5 HDZ 2024-06-10 20:43
Svaka cast momcima iz ski kluba i zivio nam jos dugo nas HDZ!
Citat
#6 ADMIN 2024-06-11 11:07
Ružno vrime pa malo prebirem po komentari.
Ošli svi, osim onih o skijanju.
Tek tulko
Citat
#7 Div 2024-06-11 18:41
Ono sto odusevljaka kod Ski kluba to je njihovo zajednistvo. To je njihova volja, marljivost, snalazenje, sposobnost. Dovuci vodu za top za snijeg iz korita Dobre ne samo da je ideja nego i pravi zahvat. Nebi me cudilo da jednoga dana ne izmisle umjetni snijeg koji ce padati sa neba.
Svojim radom postali su ogulinski brend prepoznat u cijeloj Hvatskoj. I zato na njih s pravmo mozemo biti ponosni.
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi