NIKI U SABOR, JA OSTADE NA ŠANKU.

Sunce piči, mi roštiljamo…….“, uz Hladno pivo. Ma roštiljam… sad bi rekal. Vruće za popizdit. „Crveni“ iz SDP-a objavili Crveni alarm. „Plavi“ niš, mučidu. Dobro, morda su Crveni alarm obvjavili ovi iz DHMZ. Ni važno. Uglavnom, vruće kaj u rafungu, pa ne roštiljam, nego vižitam. Brljam po stari materijali u ladovini podruma.
I najdem post, keg sam ga već davno napisal, ali, jebi ga, ovako senilan kaj Joe Biden, zaboravil objavit.
To je zapravo putovanje vremeplovom u 1995. godinu. Pa ako ste kadi u ladu, pročitajte. Da vidite kako sam i ja, ovako ograničen i šlamprav, mogal kaj Grumfek i Anđelka, zajti u Sabor. Češat jajca i lipo mukte živit, na tuđi račun. Pripremite sa za čitanje uz ladnu pivčugu.
Štovane dame i gospodo !
Evo da vam priopćim da su završili izbori za časni hrvatski Sabor, i to izbori 1995. godine !!!. Ja kako sam smeten, zaboravio sam vam se tada zahvaliti na glasovima. Pa to činim sada. Sa zakašnjenjem od 29 godina. Ako su sad još živi, oni koji su za mene onda glasali.
 
Adzej je te godine, nakon Oluje bil najjaći i niki ih ni mogal prejti. Ja sam im samo mogal zeti ki glas. Pa sam im i zel.
Nosil sam na svojim slabašnim leđimi „pravašku listu“ i ako nis bil član stranke. Bojal sam se da ću morat platit članarinu .
I s tom listom bogmre dogural sam do blizu pet iljad glasovi. Točnije, 4. 922. Lejte, zeru manje od pet iljad.
Tri miseca su me nagovarali prijatelji da se kandidiram .
Danas su izbori ozbiljna stvar, a meni je to onda, još mlademu, bila zajebancija. A bilo je tuj svakakvi spački.
Budili me dičaki u pol noći  , gazili me autom  , jedan mi pljunil u bevandu , zakretali su mi ruku iza leđi , dilili čvrge (a bogme sam im i vrnil ) , dilili vritnjake, ( i to sam vrnil )  a jedan je u zajebanciji znal izvadit pištolj 
To vrime svi su špancirali po gradu naoružani kaj Rambo. Pa je taj name bečal:
„Češ pojt na listu il pucam“.
„Ma jebi se, nis u stranki“.
„Ni važno“.
„Ma neću, jeba te ti tvoji izbori, nis ja za politiku“.
„Ma daj. Plaćam ti kafu i lozu“
„E jebi ga, tako reci, to je druga stvar.  Morat ću malo gruntat“.
I trajala je ta zajebancija, bogme tri miseca.
Onda me je gazda HSP-a Đapić zval"
 
„Daj Nebojša, preuzmi nam listu. Ti si nam najbolji kandidat i ako nisi član stranke“.
 
„Ma nemorem Đapiću. A i nikad nis bil u politiki“.
 
Al' da skratim. Čovik bil uporan i nikako me nagovoril. Pristal sam samo da imam mira. Uvjet: nema nikakvi plakati da mi jebivetri ne čaraju po njimi, i drugo, neću pojti na TV. I Đapo pristal. A borami se kašnje nakon izbori pokazalo, da je to zanje, bil dobar potez. HSP je sa jadni 5,o1 % ……. pazi vame, ne 5,1, nego 5,01 % , za zrnce zašal u Sabor. 
I dečki brali lipe plaćice. Đapić, Rožić, Tadić … A meni brajne – mandalo. Bena bil, bena ostal .
Kasnije je Đapić, kad je došal u Ogulin, rekal:
„Evo, Nebojša nas je doveo u Sabor“ .
Jebi ga. Svaki griši pa tako i ja. Kaj ću sad. Svaki se more zajebat. Pa tako i ja. 
29 godin kašnje, ove godine, moj dragi Grumfek na listi SDP-a dobil je 3.525 glasov a lipa i vridna Anđelka, ka je bila na listi HDZ-a, dobila je 1469. To su doduše nikakvi preferencijalni glasovi, ja se u to baš ne razumim, al' ni moji, blizu pet iljad glasovi, ni bilo za bacit. Al' ja ostal u „Starem gradu“ za šankom, a Anđa i Grumfek, drito u Sabor. E jebem te srećo .
Sad vidim da sam se zajebal kaj se nis bavil politikum. Mogal sam biti u par nadzorni odbori i misečno lipo brat parsto kuni. Nadzorni odbor tamo, nadzorni odbor simo, i tega se bogme dosta sabere. Lej vame - nima u ti odbori nikakveg velikeg dela a borami nima ni nikakve etike, ni kaj bi reklo morala, a bogme ni poštenjani. Al zato ima dobra pinkica. Al neka. Ovako mi je lipše. Mirno spim. Nikom niš dužan. A opet mi niki jebu, sve po spisku. A i ja njim.
P.S.
Kaj je najzgodnije, čul sam da sam i u Drežnici te godine dobil 10-ak glasov. Znadu ljudi tamo, kakav sam bil vrunski kapacitet .
E da. Da dodam - jeba me onaj ki svu ovu napisanu zajebanciju, ozbiljno shvati.
Bog i fala i nemojte kaj zamerit.
 
Kaj da velim. Sve piše.
Evo lejte, u tisku sam se lipo zafalil svimi kaj su se zajebli, i za mene glasali.
 
10. 7. 2024.
Nebojša Magdić
Komentari  
#1 Noćna straza 2024-07-16 00:20
Lijepo, dobro napisano. Malo razbibrige po ovoj vrucini.
Uvijek me ovakvi tekstovi oraspoloze.
Cast tvojoj zezanciji ali u sebi si moras priznati da si se malo presal kad si se olako odrekao politike.
Promijeniti nebi mogao puno no dalo bi se nesto zaraditi. Kad samo vidim koji su se skuljovi provlacili u Ogulinu kroz politiku, osiguravali sebi i svojima lijepa radna mjesta dodje mi slabo. Vjerujem i i tebi. Izgubil si bebefite a opet ti kako kazes neki je..u sve s spisku.
Medutim mislim kada bi ti se opet pruzila prilika da bi izabrao isto.
Zaje....ju a ne politiku.
Pozdrav. Idem napravit krug da vidim jel sve pod kontrolom.
Citat
#2 Darac 2024-07-16 05:52
Jesi li stal sa tih 100 iljad il' si ušičaril kaj više. :lol:
Jeba me pas ako ki ne pomisli da je to stvarno istina. Hadezejci su ti najbolje mušterije. Sve vjeruju.
Citat
#3 Zg-Og 2024-07-16 08:28
Je..m onog tko je pljunuo u bevandu.
Je ..m i one Ogulince koji nisu glasali za tebe.
Takvi smo mi pizduni.
Citat
#4 Veritas 2024-07-16 10:17
Da si prije sedam godina imal volje ici na izbore kao nezavisni danas bi bio na mjestu Grumfa.
Tad bi za tebe glasali i ovi koji ti 'jebu, sve po spisku'.
Sad se mores je..t. Zakasnil si.
Citat
#5 Ivek 2024-07-16 14:25
Aj ne laskaj si! HSP je u to vrime bil malo jača stranka i nisi ti dobil te glasove nego HSP. Tad ni bilo preferencijali.
Citat
#6 Baya 2024-07-16 14:32
Citat Ivek:
Aj ne laskaj si! HSP je u to vrime bil malo jača stranka i nisi ti dobil te glasove nego HSP. Tad ni bilo preferencijali.



Vecinu glasov je Neso dobil u Ogulinu. A koliko je HSP bil malo jaca stranka, vidi se po postotku s kojim je usal u sabor. 5,01. Bas jaca stranka.

Uostalom Ivek, kaj se nisi prepoznal u ovemu: 'E da. Da dodam - jeba me onaj ki svu ovu napisanu zajebanciju, ozbiljno shvati'.
Citat
#7 Darac 2024-07-16 16:22
Citat Baya:
Citat Ivek:
Aj ne laskaj si! HSP je u to vrime bil malo jača stranka i nisi ti dobil te glasove nego HSP. Tad ni bilo preferencijali.



Vecinu glasov je Neso dobil u Ogulinu. A koliko je HSP bil malo jaca stranka, vidi se po postotku s kojim je usal u sabor. 5,01. Bas jaca stranka.

Uostalom Ivek, kaj se nisi prepoznal u ovemu: 'E da. Da dodam - jeba me onaj ki svu ovu napisanu zajebanciju, ozbiljno shvati'.



Ti bi Neso stvarno trebao izdati ne knjigu nego prirucnik. U njemu o tome uz to sto je pjesnik htio reći i sl. objasnio nestoi o ironiji, o aluziji o satiri, cinizmu, na kraju krajeva i o zajebanciji.
Ocito si malo precijenio čitatelje svog bloga. Nisu bas svi u stanju neke stvari shvatiti
Citat
#8 Nebojša 2024-07-16 19:01
Halo Srednja škola. Promašio si "ceo fudbal". Sory, počeo sam malo pratiti blog pa off toplice uklanjam.
Komentiraj tamo gdje je objavljeno. Inače, slažem se u potpunosti s tobom. Za priču sam saznao tek nakon tjedan dana i definitivno je opće sranje.
A i lap mi je u kvaru, pa čeka na objavljivanje već najavljena priča.

Ovo, ponavljam, guraj gdje je objavljeno. Ah da. Problem je što se tamo moraš potpisati a ti to baš i ne bi. Jel' da... :lol:
Citat
#9 Boy 2024-07-18 13:54
Haha. Svi bi nekome j....i malo mamice ali nebi da se zna koji su. Imas dosta takvih hrabrih junacina koji u tajnosti pljuju po svemu.
Time degradiraju i one koji sa svojim komentarima imaju postene namjere, ma svidjali se ti komentari kome ili ne. Ali nisu lazni i vecinom ukazuju na realne probleme u gradu.
Citat
#10 HOS 2024-07-18 18:16
Poznam ovu pricu. Malo si sve sveo na zajebanciju. Tvoje pravo. A nisi spomenuo da su ovi koji su te nagovarali na izbore, na saboru Hsp-a u Kutini 1993. godine, sjebali Paragu i instalirali Đapića. To je bio početak pada pravoga Hsp-a. Neka se zna
ZDS
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi