BLAGDAN SVETOGA JAKOVA 2024

I ove godine, agilno vodstvo MO Sveti Jakov, obilježilo je blagdan Sv. Jakova. Jutarnju Svetu Misu u Crkvi sv. Jakova predvodio ogulinski župnik Nikola Prša, dok večernju misu, u 18,30 sati predvodio je fra Mirko Kralj, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca.
Prošle tri godine, u okviru proslave blagdana Svetoga Jakova, imali smo prilike nazočiti koncertima renomiranih glazbenih skupina. I bilo je to za oko i uho, pravo zadovoljstvo.
 
2021. nastupio je Mješoviti pjevački zbor GIMPEL iz Ravne Gore, 2022. vokalna skupina DiM iz Delnica, a prošle godine domaće snage, iz KUD-a Klek.
 
Ove godine, ispred doma Sv. Jakov-Jablanovo, nastupio je KUD „Laterna“ iz Kraljevice. Osnovan je s ciljem njegovanja i promidžbe te očuvanja narodnih običaja i čakavskog narječja. Uglavnom pjevaju pjesme Hrvatskog primorja, Istre, Dalmacije ali i drugih krajeva naše zemlje. Kako to dobro čine, pokazali su i večeras mnogim okupljenima, koji su ih popratili srdčnim pljeskom.
 
Uz brojne mještane, koncertu su nazočili saborski zastupnik i gradonačelnik Dalibor Domitrović, a posebno je pozdravljena predsjednica MO Anđelka Salopek, koje je nedavno postala saborska zastupnica.
 
Anđelki Salopek, predsjednici MO Sv. Jakov, vijećnik Momir Jakšić uručio je cvijeće za predani rad u Mjesnom odboru, te čestitao na funkciji saborske zastupnice, koju je počela obnašati 12.7.2024.
 
Uz gradske vijećnike i predstavnike ogulinskih škola i i gospodarstva, nazočni su bili ogulinski župnik Nikola Prša, i župnik Župe bl. Alojzija Stepinca, Mirko Kralj. Da vam sve druge nabrajam, dugo bi trajalo, stoga pogledajte sličice.
 
Program je vodila Inka Salopek.
Predsjednici MO Anđelki Salopek, vijećnik Momir Jakšić uručio je cvijeće za predani rad u Mjesnom odboru te čestitao na funkciji saborska zastupnice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25. 7. 2024.
Nebojša Magdić
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi