KLEK JE NAŠ

 
Jučer je Ogulin bio najtopliji grad u Hrvatskoj. Gotovo nevjerojatno, da nas je skoro u polovici listopada, grijalo čak 30,4 celzića.
Vrijeme sunčano, toplo, idealno, kako bi svi zajedno, malo „pokazali zube“ likovima iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, koji su si zamislili da planinarima oduzmu njihove domove.
Planinarska zajednica ovih se dana u Hrvatskoj digla na noge, a povod za uzbunu je novi Prijedlog Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim je predviđen da se planinarski domovi daruju županijama.
 
Naravno da su se prosvjedima pridružili i mnogi Ogulinci, jer dom na Kleku, gradili su sami. Doduše, i država je malo kroz godine pomogla, ali bez entuzijazma naših planinara, dom nikada ne bi imali. Iako su planinari jedini koji su se proteklih sedam desetljeća brinuli o domu, novim zakonom vlasništvo bi preuzele županije. I sada bi nam ga oduzeli. Malo morgen.
Tako su se jučer kod doma na Kleku, okupili mnogi. Prvenstveno planinari, članovi HPD Klek, dečki iz HGSS-a, građani na poziv gradonačelnika, izletnici i ljubitelji prirode iz cijele Hrvatske.
 
Od mnogih, eto, spominjem i da su svoju nesebičnu podršku HPD-u Klek i Hrvatskom planinarskom savezu, odnosno svim planinarima, jučer dale i članice Udruge žena Ogulin.
Planinare su u jutarnjim satima dočekale s toplom ogulinskom masnicom i drugim domaćim kolačima, kuhanim vinom, čajem i kavom, a za sretan uspon, pronašlo se i ponešto domaće žestice.
 
Nadam se da će ovaj, i organiziran i spontan način prosvjeda, uroditi plodom, i da će naš dom, i domovi širom Hrvatske, ostati u vlasništvu onih kojim i pripadaju – planinara.
 
 
Ništo malo za pregrist.
Još smo na Belskem.
 
 
E sad smo gori, i moremo probat masnicu.
Zericu rakijice prije uspona. Doktor preporuča.
U gradu 30,4 stupnja. Računam da je kod goma hladnije.
Vridne ženske priredila svašta. Udruga žena Ogulin.
Malo odmora a onda - netko dolje a netko na vrh.
Najlipša prva dama.
 
 
Photo by Udruga žena Ogulin i OGportal.
9. 10. 2023.
Nebojša Magdić
Komentari  
#21 Ma daj 2023-10-12 10:28
Citat V:
Samo obavijest za zlobne hadezenjare!

Izgleda da smo uspjeli naš Dom ostavit planinarima! Županije su ispale iz priče, tako da ćemo vidjet šta dalje



Covjece trebao si biti tamo i vidjeti tko je dosao. Pa nebi valjao gluposti. Tvojih hadezenjara je bilo isto ko i svih drugih kojima je Klek drag. Ali ih ti u svome jalu nisi zelio vidjeti.
Citat
#22 V 2023-10-12 10:50
"Ma daj"

čitaj sa razumjevanjem! Napisao sam zlobni hadezovci (poturice kordunaša)! Na one normalne HDZ ovce , kojih apsolutno ima i koje sam vidio na slikama, nisam spominjao.
Citat
#23 Ma daj 2023-10-12 14:33
Citat V:
"Ma daj"

čitaj sa razumjevanjem! Napisao sam zlobni hadezovci (poturice kordunaša)! Na one normalne HDZ ovce , kojih apsolutno ima i koje sam vidio na slikama, nisam spominjao.



E je ti odgovor, bravo :sad:

Malo gledam slike ovdje i na portalu i na fejsu ali nigdje nisam vidio na majicama natpis 'zlobne hadezenjare', 'normalne hadezenjare', 'poturice kordunasa'.

Kako si ih ti samo uspio locirati. Neki si parapsiholoski majstor. :lol:
Citat
#24 V 2023-10-12 16:27
Ma daj!

Stvarno si ti glup!
Citat
#25 Josip 2023-10-12 20:31
Citat V:
Ma daj!

Stvarno si ti glup!


Ti V uz to što si stvar glup još si i bahata šitofrena protuha
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi