MOSNA VAGA NA SODOLU.

 

U uredu gradonačelnika Dalibora Domitrovića, nakon provedenog postupka javne nabave, sa tvrtkom GTM GAVAN d.o.o. iz Ogulina potpisan je Ugovor o izgradnji mosne vage na postojećem platou odlagališta Sodol u Ogulinu.

Radovi obuhvaćaju izgradnju pratećih građevina, sustava i opreme nužne za njezino funkcioniranje odnosno mosnu vagu, vagarsku kućicu, dizel električni agregat, ulazna vrata s ogradom te izgradnju prometno manipulativne površine sa sustavom odvodnje. Radovi će se izvoditi po Potvrdi glavnog projekta iz 2011. godine i Izvedbenom projektu izrađenom od strane projektantske tvrtke Hidroplan d.o.o. iz Zagreba.

 

Ugovorena vrijednost radova iznosi 165.428,49 EUR s PDV-om, a rok za izvršenje svih ugovornih obveza je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Radove će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u udjelu od 75% i Grad Ogulin preostali dio.

 

Kako se na odlagalište otpada Sodol ne odlaže samo otpad sa područja grada Ogulina nego i sa drugih područja, od iznimne je važnosti da se ovi radovi izvedu kako bi se što točnije raspolagalo podacima o količini otpada koji se doveze na naše odlagalište, a radi nastavka radova na njegovoj daljnjoj sanaciji.

 P.S. ZBOG PROBLEMA SA SERVEROM, NE MOGU POSTAVLJATI SLIKE. 

6. 2. 2024.

GRAD OGULIN

 

Komentari  
#1 Bez politike molim. 2024-02-06 16:18
Nije ni jasno da ulazemo 165 tisuca eura za nekakvu mosnu vagu, kada se očekuje završetak Babine Gore a time i zatvaranje Sodola.
Ponašamo se ko pijani milijunaši.
Citat
#2 Lipa 2024-02-06 19:21
Da bi nesto komentiral treba neki k i znat! Babina gora je na vrbi sviralo. To jos 10 godin ne bu gotovo.
Dugooooo dugooooo ce jos Sodol delat
Citat
#3 OLINJALI 2024-02-06 19:47
2.500.000,00 kn ulupano iz proracuna grada, dio mojih kn, 2 godine zjapi prazna, zašto, pitatat cemo strucnjaka za sve, GRUMFEKA I ZAMJENIKA ( bakalari, jedva za deset godinica).
Citat
#4 MARKO 2024-02-06 20:08
Citat Lipa:
Da bi nesto komentiral treba neki k i znat! Babina gora je na vrbi sviralo. To jos 10 godin ne bu gotovo.
Dugooooo dugooooo ce jos Sodol delat



Ja prpčitao nešto drugo. Vidi

https://www.karlovac.hr/novosti/pocinje-gradnja-centar-za-gospodarenje-otpadom-babina-gora-vrijedan-43-6-milijuna-eura-u-pogonu-do-kraja-2026/23489
Citat
#5 Lipa 2024-02-07 07:14
Marko!

Poznato je da Hrvati pamte jedan dan, hdzove ovčice ni ne čuju! A stanje, bez obzira na ta piskaranja koja povezujes je ovakvo: Ive Vučić, župan u to vrime je govorio da će u njegovem mandatu Babina gora bit završena. Mi smo u 2024 godini a lopata ni zakopana.
Citat
#6 Qte 2024-02-07 07:17
Citat OLINJALI:
2.500.000,00 kn ulupano iz proracuna grada, dio mojih kn, 2 godine zjapi prazna, zašto, pitatat cemo strucnjaka za sve, GRUMFEKA I ZAMJENIKA ( bakalari, jedva za deset godinica).

Ooooo to su, kako si utvataju,eminentni stručnjaci za raspodjelu grackih proračunskih sredstava!
A ispod te strucnosti ,uvijek,al uvijek, gledajući iz pozicije stanja u drzavi, krije se INTERES!
E tako dragi svi " stoko sitnog zuba" koji punite taj proracun razmislite kome dajete povjerenje jer vidi čuda kad glasaš to je dobrovoljno- kad ti oduzima porez od plaće ODUZIMA SVIMA.
Citat
#7 Bob Rock 2024-02-08 10:51
Vidi ovo
'Radovi će se izvoditi po Potvrdi glavnog projekta iz 2011. godine i Izvedbenom projektu izrađenom od strane projektantske tvrtke Hidroplan d.o.o. iz Zagreba.
2011 godina. Posteno da su to naveli da se vidi da se je vec tada radilo na uredenju Sodola.
No ulagati sada milion i 200 tisuca kuna pitanje je je li potrebno ako ce se Sodol u dogledno vrijeme zatvoriti.

Isto tako vec tri godine radimo ulicu A. Senoe i pitanje je kada ce biti gotova. Kazu da je vec sada presla cijenu od 10 miliona kuna. Ona bi trebala kao pomoci dolazak kamiona u Bjelin na pilani. A citam na Ogportalu kako se uzbiljno radi na obilaznici oko grada. Pa pricekajno da se zavrsi a ne ulazimo novce u nepotrebne ceste.

Dobro je da se uredjuje grad, gradi parkiraliste u Strugi i sl ali jeli to u ovom trenutku najbitnije.
Mislim da za odraditi ima vaznijih poslova.
Citat
#8 Torpedo 2024-02-10 08:50
A koji su to podslovi bitniji?
Po meni najhitnije treba grad prometno rasteretiti. Pa koliko kosta da kosta.
Citat
#9 Din 2024-02-10 11:34
Citat Torpedo:
A koji su to podslovi bitniji?
Po meni najhitnije treba grad prometno rasteretiti. Pa koliko kosta da kosta.


Slazem se Torpedo. U svakom slucaju grad treba osloboditi od teretnog prometa, jer situacija je svakim danom sve gora. Ali jedino rjesenje je obliaznica. Sve drugo je privremeno rjesenje koje nas skupo kosta. Doduse ostaje nam uredena prometnica cije je uredenje mozda trebalo pricekati bolja vremena.
Zamjenik Vukelja je za Ogportal sto se tice obilaznice rekao kako su zadovoljni suradnjom sa Hrvatskim cestama
i izjavio, citiram:

'Do sada je izrađen idejni projekt i pokrenut upravni postupak za izdavanje lokacijske dozvole, što je, obzirom na kompleksnost projekta, napravljeno u iznimno kratkom roku'.

A sto je Grad napravio. Ono sto je veoma bitno a to je rjesavanje imovinsko-pravnih odnosa nije ni krenulo. A dobro se sjecamo problema sa vlasnicima parcela kod izgradnje retencije. Morao je ondasnji zupan angazirati se kako bi se to rijesilo. Pustimo Hrvatske ceste da rade svoje a mi im odradimo ono sto nam je obaveza.
Citat
#10 Brana 2024-02-13 11:12
Hoce li im opet imovinsko pravne odnose rjesavati zupan. Gdje su nasi gradski pravnici da to rijese. Ili mozda onaj iz Siska koga je Partija angazirala. U Hrvatskim cestama citam pripremaju se a Grad im ne pruza nista osim moralne podrske. A to HC puno vrijedi. :lol:
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi