AJDE DA NAM I DRŽAVA, NEŠTO POKLANJA.

Danas je u Karlovcu boravio podpredsjednik Vlade RH  i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine  Branko Bačić. U Uredu županice je potpisao ugovor o dodjeli 54 predmeta za rješavanje statusa državnih nekretnina Karlovačkoj županiji. Ti se predmeti odnose na zemljišta, i rješavaju se po zahtjevima fizičkih i pravnih osoba.  Novim Zakonom o upravljanju nekretninama i pokretninama u državnom vlasništvu, koji je stupio na snagu s Novom godinom, predviđa se funkcionalna i fiskalna decentralizacija upravljanja državnom imovinom.

Ukratko, da vas ne gnjavim detaljima. Ovakva decentralizacija ide i nama na ruku. Ovime je posebno bila zadovoljna županica  Martina Furdek – Hajdin, koja je na današnjem sastanku s ministrom, otvorila i naš problem a to je darovanje šumskog zemljišta Gradu Ogulinu radi širenja poslovne zone. Prijenos 45 hektara državnog zemljišta u Poduzetničkoj zoni, s Republike Hrvatske na Grad Ogulin, traje već više od pet godina, i još uvijek nije proveden. Još je zapelo jer Hrvatske šume traže naknadu koja je nerazumno velika – čak 15 milijuna kuna, a u međuvremenu to područje raskrčeno, odnosno, stabla posječena.

 "Ovoga tjedna je u saborskoj proceduri prijedlog izmjena i dopuna Zakona o šumama i predviđa se tim tekstom, da se ta naknada ne bi naplaćivala općinama i gradovima. Ako zakon bude izglasan u tom obliku, bit će to velik vjetar u leđa za aktivaciju novih gospodarskih zona u Ogulinu, Lasinji i Karlovcu", kazala je M. Furdek Hajdin.

Nadajmo se da će biti dovoljno saborskih ruku, kako bi to zemljište konačno prešlo u naše vlasništvo. Za proširenje u Zoni zainteresiran je Bjelin, koji, unatoč tome što se je malo „stalo na loptu“ kada su u pitanju dalje investicije i zapošljavanje, ozbiljno računa na tih 45 hektara.

6. 2. 2024.

Nebojša Magdić

Komentari  
#41 Larae 2024-02-28 00:54
Hi there! I could have sworn I've been to this web site before but after going through many of the posts I
realized it's new to me. Regardless, I'm definitely happy
I found it and I'll be bookmarking it and checking back frequently!


Here is my website :: [censored]new.elblas ki.elblag.pl: [censored]new.elblas ki.elblag.pl
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi