Potpisivanje sporazuma o suradnji na projektu Retencije Ogulin

 

Najava Karlovačke županije o pružanju pomoći Gradu Ogulinu i Hrvatskim vodama u projektu izgradnje retencije, danas je i formalizirana. Potpisan je sporazum kojim će pet timova pravnika raditi na otkupu 270 od preostalih 300 nerješenih čestica.

 

Tako će nakon punih 15 godina, od kako se govori o reteneciji kao spasu Ogulina od poplava, ovaj projekt konačno dobiti dodatni impuls.

Tim od 10 pravnika koji će se u Ogulinu baviti otkupom zemljišta činit će pravnici koje, po današnjem sporazumu, ustupaju: Županijska uprava za ceste, KODOS, KARLA, opće bolnice Karlovac i Ogulin, županija te Grad Ogulin.

- Ovo je jedinstven model suradnje i Hrvatskim će vodama biti od velike pomoći. Projekt je vrijedan 15 milijuna eura i za njega će biti osigurano 85 posto europskoga novca. Očekuje nas izdavanje četiri građevinske dozvole do kraja godine, za imovinsko pravne odnose utrošit ćemo 20 milijuna kuna, a treću fazu projekta, početak izgradnje očekujemo iduće godine, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Do izgradnje retencije očistit će se Đulin ponor od smeća i nanosa kako bi protok za velikih voda bio veći. Preliminarna čišćenja su već obavljena, međutim za ono pravo trebat će pričekati mišljenje speleologa i GSS-a. Zato za ovu zimu Duroković nema garancija samo nadu za Ogulince da će im hidrološke i meteorološke prilike ići na ruku.

Nakon Ogulina, projekt ide prema Karlovcu

Iako je pozvano svih 14, potpisivanju sporazuma prisustvovalo je i troje saborskih zastupnika iz 7. Izborne jedinice: Marija Jelkovac, Tomislav Klarić i Davor Ivo Steir. Stier je poručio kako je ovaj sporazum dobar primjer kada se krene putem suradnje, a ne svađe.

Nakon što ova pilot suradnja završi u Ogulinu nastavit će se u Karlovcu, najavio je župan Damir Jelić.

- Ogulin će braniti Karlovac od poplava jer će se pet timova nakon 300 čestica u Ogulinu morati uhvatiti sa čak 11 tisuća neotkupljenih čestica u Karlovcu.

Hrvatske vode intenzivno rade i na projektu obrane od poplava za grad Karlovac kako bi i on bio spreman u 2018. za apliciranje i povlačenje 670 milijuna kuna.


16. 11. 2017.

Radio Mrežnica

Komentari  

#11 Prisjednik 2017-11-17 15:24
Za sirenje istine o laznim iskazima u kuglanju mozda?
Citat
#12 @ 2017-11-17 17:59
Tema je obrana od poplave ali ne,opet lupetanja. Tragedija je što je nasuvislija bila naša Franca
Citat
#13 Smogovac 2017-11-17 21:49
A di je Ogulinski list, izasao pred izbore sponzoriran ZNA se od koga a sad ga vise nema KOZA javi se.
Citat
#14 Koza 2017-11-18 16:07
Ne javljam se, skupljam papure od suda i kuglanja. Za novo izdanje lista.
Citat
#15 . 2017-11-22 11:38
Na radiju su gostovali gradonačelnik Domotrović i njegov zamjenik Vukelja. Tema je bila rješavanje imovinskih odnosa radi ralizacije projekta obrane od poplave. Radi prirode posla nisam mogao slušati tu emisiju.Pitam se zar novinari radijo Ogulina ne mogu iz tog razgovora izdvojiti najvažnije i prezentirati nam u obliku teksta koga onda možemo pročitati kad imamo vremena. Čini se da je njima najlakše pustiti snimku pa tko voli nek izvoli.To je neprofesionalno i nekorektno prema onima koji zbog posla ne mogu sljušati radijo točno u određeno vrijeme.
Citat
#16 Majstor 2017-11-23 18:35
Isto
Šprajc bi trebao biti dati sažetke iz RTL Direkta. A i ,očekujemo da Josip Župnik da sažetke svoje nedjeljne propovijedi kako bi oni koji to ne mogu pratiti imali priliku nakon runde popodnevneg drimeža , shvatiti kadi živu.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi