GUŽVA U ŠPORTSKOJ ČETVRTI - SPREMAJU LI SE PROMJENE

 

Godinama su se u Športskoj zajednici, ma kako se ona u raznim periodima naše "slavne sportske prošlosti" zvala, vodili ratovi. Oko čega ?. Oko love naravno. Nikad nitko zadovoljan. Uvijek je netko "nezasluženo" ili preko "političkih veza" dobivao više a netko je jedva životario. Kažem, godinama je to tako. I godinama sam očevidac takve politike prema sportu. Ili prema športu, kako želite. Dizale su se prave revolucije, rogoborilo protiv sportskih djelatnika, protiv gradskog vodstva, klub protiv kluba, sport protiv sporta, da bi onda na Skupštinama, godinama sve ostalo isto. Glasanje i ruka u zrak za status quo. I onda opet kuknjava. Gradonačelniku Domitroviću izgleda su dopizdili redoviti posjeti i  žalopojke sportaša, pa je odlučio presjeći taj Gordijski čvor. Odlučio je pokušati u sve uvesti malo reda. Na svom fejsu objavio je slijedeće:

 

"Glasanje o izboru novog vodstva Športske zajednice inicirao sam radi velikog nezadovoljstva sportaša koji mi učestalo dolaze žaliti se.

Smatram da politici nije mjesto u sportu te da se sportaši ne bi trebali žaliti gradonačelniku, već sami trebaju urediti pravila po kojima se raspodjeljuju sredstva jer oni su jedini kompetentni za to. To mogu urediti putem Skupštine koja je krovno tijelo Športske zajednice, u kome sudjeluju predstavnici svih sportova. To tijelo bira ljude koji obnašaju funkcije u ostalim tijelima Športske zajednice (predsjednika, dopredsjednike, članove Izvršnog odbora, članove Nadzornog odbora). Ljudi koje sportaši sami izaberu izrađivat će planove rada i kriterije za dodjelu financijskih sredstava sportskim klubovima.

Prema tome na idućoj izbornoj Skupštini sportaši će imati priliku promijeniti stanje i urediti svoju organizaciju po svojoj mjeri.

Posao gradonačelnika, mog tima i gradske uprave je osigurati da iznos za sport, kao i za ostale gradske potrebe, bude što veći. A upravo i radimo na tome. Za sada stvari izgledaju vrlo dobro, investitori koji su pokrenuli svoje projekte u gradu su u zamahu, tako da vjerujem da će u godinama koje slijede izdvajanja za sport biti veća".

Dakle, ono što se godinama nakupljalo, gradonačelnik pokušava riješiti. Koliko će u tome imati uspjeha, uskoro ćemo vidjeti.


27. 11. 2017.
Nebojša Magdić

Komentari  

#21 CIA 2017-12-04 12:21
Koji je ovo komantar Smogovac. To razumiješ samo ti.Daj i nama malo objasni o čemu se radi.
Citat
#22 Pruga nije duga 2017-12-05 15:41
#28 CIA 2017-12-03 17:43
Citat Dr. Irčanin:

Željko B. smogovcu ti si nebitan.

Promjene su očekivane zadnjih dvadeset godina, Novi i stručni moraju konačno preuzeti inicijativu.E moj doktore. U redu je to za nove ljude ali koliko čujem baš nam ne nude stručne.


Željo više ne jede Bananko čokoladice. Manji je od makova zrna. Vrijeme ga je pregazilo. Veliki stručnjak za puno područja koji u sportu nema više utjecaja. Drži se ti željeznice a kani se stručnih analiza Hž jer tamo postoje stručne glave.


https://www.vecernji.hr/vijesti/sin-celnika-skupstine-sukobio-se-s-ocem-pa-zavrsio-u-bolnici-956439
Citat
#23 Dr. Irčanin 2017-12-05 17:05
Dakle još jednom nakon nekoliko citrianja:

Ovo nije komentar od Dr. Irčanina, već od nekog seronje koji je napravio pomutnju predstavljajući se pod tuđim imenom.
Pravi Dr. Irčanin nikada, ali baš NIKADA nije imenovao ili napao čovjeka na ovom bologu. Osim možda Neše. Al' on i nije pravi čovik, On je napol čovik a napol penzioner. :P

PS Malo haiku poezije za kraj, ustvari najkraći haiku:

ju je
je ju
Citat
#24 Nešo 2017-12-05 17:21
Haiku za dr.Irčanin:
Ja te
te ja.
Garantiram- sigurno ćeš biti zadovoljan :sad:
Citat
#25 Fox 2017-12-09 18:30
Ma vrhnski haiku :lol:
Citat
#26 Bravo 2018-01-13 20:18
Bas kao i FC London iz Londona
Citat
#27 Ashli 2018-07-30 21:35
I can see that your website probably doesn't have much visits.
Your articles are awesome, you only need more new visitors.
I know a method that can cause a viral effect on your website.
Search in google: dracko's tricks make your content go viral

my blog post :: 99Mckinley: https://Corrinefat.blogspot.com
Citat
#28 ilrgfamu 2018-10-01 03:26
[censored]doxycyclin e-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy .site.ankor onlinebuycytotec.sit e.ankor
Citat
#29 uqafekulup 2018-10-01 04:00
[censored]doxycyclin e-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy .site.ankor onlinebuycytotec.sit e.ankor
Citat
#30 ibpubut 2018-10-01 08:09
[censored]doxycyclin e-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy .site.ankor onlinebuycytotec.sit e.ankor
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi