GRADSKO VIJEĆE - 9. SJEDNICA

Gradski proračun veći je za 7 milijuna kuna.
Moglo se to, između ostaloga, čuti na 9. sjednici ogulinskog Gradskog vijeća, kojom je predsjedavao predsjednik Željko Stipetić. Iako je Dnevnim redom bila predviđena rasprava o 33 točke, točka br. 32, prijedlog Odluke o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za izradu idejnog rješenja namjene bivše vojarne Sveti Petar, skinuta je već na samom početku.


„Iako nam je bio cilj oformiti tijelo u kojem će svi zajedno sudjelovati i odlučivati, Tomislav Lipošćak i prije oformljenja Povjerenstva za izradu idejnog rješenja namjene bivše vojarne Sv. Petar tražio je da on bude predsjednik. To je bilo neprihvatljivo. Stoga ovu točku skidamo s dnevnog reda, ali kako će vojarna sada ući u Prostorni plan uređenja grada Ogulina već je učinjen prvi korak ka dodjeli vojarne gradu na čemu smo radili od samog dolaska na vlast“- obrazložio je u uvodnoj riječi predsjednik Gradskog vijeća. Njegov je prijedlog podržan jednoglasno, pa je uslijedila rasprava o prijedlogu Izmjena Prostornog plana grada Ogulina, kojom se povećeva broj građevinskih zona, a ista je jednoglasno podržana.

Aktualni sat trajao je nešto više od sat vremena, a ovaj put nije donesao očekivanu dinamiku. Pitanja gradonačelniku postavilo je 11 gradskih vijećnika, a na većinu su dobili odgovore iz prve ruke, dok će ostali odgovori stići u pisanom obliku.
Teme koje su dominirale ovom sjednicom bile su vezane uz rad Stambeno – komunalnog gospodarstva, Poduzetničke zone, a veću pažnju privukla je i rasprava o Prijedlogu II. Izmjena i dopuna gradskog proračuna za ovu godinu. Dobra vijest je da je došlo je do povećanja proračuna za 7,2 milijuna kuna, te on sad iznosi 71.093,941 kunu. Najviše povećanja bilježi se od prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni i HEP-a, čiju glavninu povećanja čini naknada za korištenje prostora elektrana Gojak i Lešće.
SDP je pohvalio rad gradske vlasti, a HDZ , prema riječima Zlate Kurelac, smatra da je trebalo uložiti u nove, a ne postojeće kapitalne projekte. Replicirao joj je gradonačelnik Dalibor Domitrović, podsjetivši je kako je bivša vlast rebalansom samo smanjivala proračun i pročitao joj redom projekte koje nisu ostvarili, a obećali su, te one koje je ova vlast započela. Radi se o ukupno 30 projekata.
Nezavisni vijećnici podržali su rebalans, te je on prihvaćen sa 9 glasova za i 6 suzdržanih.

U nastavku sjednice raspravljalo se o radu gradskih tvrtki i ustanova. Prihvaćena su izvješća o radu i poslovanju Poduzetničke zone Ogulin, Stambeno komunalnog gospodarstva, Vodovoda i kanalizacije, Radio Ogulina, Dječjeg vrtića „Bistrac“, Športske zajednice Grada Ogulina i Područne vatrogasne zajednice Ogulin, za 2017. godinu.
Na održanoj sjednici odjeknula je vijest o podnesenoj kaznenoj prijavi Upravnog vijeća i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta koja je adresirana na jednog od izvođača radova zbog nekvalitetno izvedenog posla.
Sjednica je počela u 13,00 i potrajala sve do 20,25 sati, a na kraju je, neuobičajeno, završila minutom šutnje za preminulog, nekadašnjeg župnika i počasnog građanina Ogulina mons. Jurja Petrovića, koji je sahranjen u četvrtak.

8. 6. 2018.

Radio Ogulin

Komentari  

#31 Veritas 2018-06-10 18:36
Nostradamus ne blebeći. Bjelin je taj koji je napunio Zonu a došao je u Ogulin za vrijeme vlasti HDZ-a. I ako za to Hadezejci nisu zaslužni kao ni ovi sada koji su prodali preostali dio zone Bjelinu. I čijeg je gradonačelnika Žutoga jedna firma iz zoni financirala sa 40 tisuća kuna u predizbornoj kampanji. Kakvog li morala. Pravo kaže doktor znanosti:
Jedne pijavice otišle druge došle. Narod će sve to da plati.
Ogulin napuštaju obitelji, nije dobro.

Još je gore što ostaju Nostradamusi i njemu slični navijaći koji su za svoje "komentare" na neki način plaćeni.
Citat
#32 don žigolo 2018-06-11 00:14
Citat Crna legija:
Citat Otocanin:
Vidi da mjesni odbor SDP u Otoku ( citaj Muva) u suradnji sa prokuristom bez natjecaja organizira seoski dernek kordunasa u Otoku za dva tjedna. Mozda dođe i Bora Drljača zabavit kordunase u Ogulinu a Grumf i Željo će uz brkonju iz Otoka kitit harmonikaša eurima. Igralište treba i pokositi a to nije problem jer SKG je u pravim rukama.

Crna polupao ti loncice to organiziraju pozareni u Otoku Ljubojevic i Jovo
Al najprije moraju pokosit i uredit igraliste


Ovde i ništa nije jasno, Čujem da je grad Ogulin sponzor ovog okupljanja a Muva će dobiti zadatak da pripremi igralište i skuva "zelja i krumpjera" kao što piše na plakatu. Ljubi bi bilo bolje da radi u interesu grada a ne što se sprda sa svojim narodom na plakatu gdje ih poziva u kolonu, vjerojatno aludirajući na Oluju. Nadam se da će on sjesti na prvi traktor i ostaviti nas napokon na miru. Možda mu je koalicijski partner Željo radil plakate a ovaj ni kužil kaj piše.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi