LIPOŠĆAK ODGOVARA STIPETIĆU

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, s dnevnog reda skinuta je točka vezana uz formiranje Povjerenstva za bivšu vojarnu Sveti Petar. Predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić to je objasnio riječima:

„Iako nam je bio cilj oformiti tijelo u kojem će svi zajedno sudjelovati i odlučivati, Tomislav Lipošćak i prije oformljenja Povjerenstva za izradu idejnog rješenja namjene bivše vojarne Sv. Petar tražio je da on bude predsjednik. To je bilo neprihvatljivo. Stoga ovu točku skidamo s dnevnog reda.......".

Saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, reagirairao je na to priopćenjem u kome stoji:

Na 9. sjednici Gradskog vijeća, ne po prvi put, prozvan sam od strane predsjednika vijeća gospodina Željka Stipetića za nesuradnju i „postavljanje ultimatuma“. Nije ovo prvi put da me se proziva, zanimljivo – na mjestima gdje nisam prisutan i gdje se ne mogu povratno očitovati.

Riječ je o povjerenstvu koje bi se trebalo baviti idejnim rješenjem namjene bivše vojarne Poredice. Budući da sam osobno prozvan, samo ću se kroz nekoliko rečenica osvrnuti na tijek događaja koji su prethodili sjednici vijeće.

U petak, 1.6.2018. godine pozvan sam na razgovor kod gradonačelnika kojem su uz gradonačelnika Domitrovića, prisustvovali Željko Stipetić, Hrvoje Jerak i moja malenkost. Riječ je bila o osnivanju i sudjelovanju u navedenom povjerenstvu. Okvirno je usuglašen sastav povjerenstva uz napomenu da ćemo dobiti i prijedlog poslovnika o radu do ponedjeljka. Naknadno je (nedjelja navečer) elektronskom poštom dostavljeno samo obrazloženje zbog čega se osniva povjerenstvo uz izmjene sastava povjerenstva.

Osobno smatram da je problematika rješavanja pitanja vojarne i vlasništva iste od iznimnog značaja za Grad Ogulin i njegove građane. Spreman sam se i osobno – kao saborski zastupnik, maksimalno uključiti u rješavanje navedene problematike. Također, i HDZ Grada Ogulina spreman je sudjelovati u navedenom povjerenstvu.

Zbog svega navedenog, ispred HDZ-a Grada Ogulina, predloženo je da predsjedanje povjerenstvom vrši Tomislav Lipošćak. Smatrali smo to logičnim rješenjem obzirom na svakodnevnu mogućnost komunikacije sa ministarstvima i institucijama koje su nam od iznimne važnosti u ovom slučaju. Također, bez obzira na trenutne političke odnose na gradskoj razini spremni smo “podmetnuti leđa” i maksimalno se uključiti. U razgovoru s predstavnicima Nezavisne liste Željka Stipetića dobili smo informaciju da nemaju  ništa protiv ovog prijedloga. Jedino na čemu smo inzistirali bilo je dostavljanje okvirnog prijedloga poslovnika o radu navedenog povjerenstva. Na ovaj način željeli smo izbjeći pojedine nekorektne situacije gdje su članovi povjerenstava iz redova HDZ-a sudjelovali samo protokolarno i gdje su se materijali definirali mimo rada povjerenstva i bez sudjelovanja svih članova.

Naknadno sam dobio informaciju da je gradonačelnik Domitrović bio izričito protiv tog prijedloga. Očito bi naše sudjelovanje bi trebalo biti simbolično i „alibi“ u slučaju eventualnog neuspjeha. Jednako tako i dalje sam uvjerenja da je u sastav povjerenstva trebao ući direktor Poduzetničke zone i predsjednik Nadzornog odbora – budući da su isti najupućeniji u trenutno stanje.

Nažalost, i ovaj se put pokazalo da - u posljednjih godinu dana, kada HDZ i ja osobno pokažemo volju za suradnjom – bivamo izigrani i medijski napadnuti bez prilike za obranu. Što se tiče ultimatuma i tko ih kome postavlja, dovoljno govori činjenica da je na naš prijedlog kao odgovor stigao ultimatum. Ovakav način suradnje, kroz tijelo koje se nije još niti formiralo, a već se u početku pokazuje nespremnost prihvaćanja pomoći od strane opozicije – nismo očekivali i nije logičan. Osim ako u pozadini nisu drugi motivi.

Kao predsjednik najsnažnije političke opcije u gradu pod Klekom i zastupnik u Hrvatskom saboru i dalje ću nastaviti raditi za dobrobit svih građana Grada Ogulina. Bez obzira bio u sastavu  povjerenstva ili ne, želio netko moj angažman ili ne! Ne samo simbolično, kao ukras ili alibi za eventualne neuspjehe – nego konkretnim angažmanom i djelovanjem. Možda je to i razlog zbog kojeg sam redovita meta vladajućih, osobito kada nemam prilike odgovoriti na napade i „slobodne interpretacije“.

Ovime završavam prepisku po pitanju navedene teme. Smatram da se kod ovakvih bitnih stvari i odluka treba ozbiljno pristupiti problematici, argumentirano i korektno. Bez politikanstva i niskih strasti, zaključio je Lipošćak.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O problemu funkcioniranja vlasti, o neophodnoj suradnji pozicije i opozicije kada je u pitanju interes grada, pisao sam, osjećajući da će na to liniji biti problema, još pred nekoliko mjeseci. I tom prigodom napisao:

Jedni su „novi“, drugi su „stari“.  I nikako da ti novi i stari profunkcioniraju, makar kada je zajednički interes u pitanju. Kad je frka, sasvim je nebitno kojoj političkoj opciji određeni likovi pripadaju. Moraju djelovati zajednički u interesu svih građana. SDP u Ogulinu mora koristiti činjenicu da je trenutno na vlasti u državi HDZ, te mudro, sa svojim političkim (HDZ) kolegama u Gradskom vijeću, djelovati prema gore. ZAJEDNIČKI. I kada je u pitanju obrana od poplave, i kada je u pitanju Bjelolasica,  i kada je u pitanju obilaznica. Za ovaj grad i njegove ljude, i lijevi i desni, i plavi i  crveni i tko zna kakvi likovi i kakvih još boja, moraju sputati svoje osobne animozitete, sitne zlobe i zavisti i sinergijski nastupati u zajedničkom interesu. Kada to uzmu kao modus operandi, onda će i ovom gradu krenuti.

A sada, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, eto vidim da od sinergije, od suradnje, od zajedničkih nastupa kada je interes grada u pitanju, nažalost nema ništa. Neodgovorno gospodo u najmanju ruku. Neodgovorno prvenstveno prema svim građanima Ogulina.

 

11. 6. 2018.

Nebojša Magdić

 

 

Komentari  

#21 Drug Tito 2018-06-13 22:06
Ovi se nezavisni prodaju malo Haag de zelju a malo sprdecini!
Let the dogs put!
Treba tu MOST da sve uhljebe razjebe!
Citat
#22 Drug Tito 2018-06-13 22:11
Citat Jadranko:
Četnici i ustaše su uvijek išli ruku pod ruku


Nemoj tako moj Jadranko!
Trebali su mi Četnici da ubijem 228 mještana Drežnice jer nisu htjeli u partizane!
Lipo sam njima zapalio hrvatsku pravoslavnu. Crkvu i prekrstio mjesto u partizansku dreznicu!
Nek se zna roky!
Citat
#23 Zg-Og 2018-06-18 10:31
Kamo se ovo izrodilo. Opet u četnike, partizane i slične idiotarije. To nema veze sa temom i treba jednostavno brisati.
Citat
#24 Hrvat 2018-06-19 17:34
Skidam kapu Lipošćaku. Ipak je to pravi gospodin.
Citat
#25 2018-06-27 15:43
Toma samo nastavi tako. Nisu ti ni do koljena.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi