LUKA SANJA ZLATO. I MI LUKA, I MI.

Naši rukometaši, u Hannoveru su uvjerljivim pobjedama protiv Austrije, Njemačke i Alžira na kvalifikacijskom turniru, izborili kartu za Olimpijske igre ovog ljeta.

U emisiji Sport i glazba Hrvatskoga radija, Lovorko Magdić razgovarao je s Lukom Cindrićem, o uspješnom početku hrvatske rukometne reprezentacije na čelu s novim izbornikom Islanđaninom Dagurom Sigurdssonom. Cindrić se na početku osvrnuo na stopostotni učinak u Hannoveru:

Cijela ekipa je odigrala na vrhunskom nivou. Svi su dali svoj maksimum. Nije bilo lagano pobijediti te utakmice. Austrija je na Euru pokazala kako su ozbiljna reprezentacija, kao i Nijemci koji su bili domaćini. Mislim da ova reprezentacija Hrvatske može puno. Karakter i zajedništvo koje smo pokazali na turniru treba nas krasiti i na Olimpijskim igrama i narednim natjecanjima“, rekao je Luka u razgovoru za Hrvatski radio.

Cindrić je ljetos, nakon četiri sezone iz redova Barcelone, prešao u Dinamo iz Bukurešta. Na pitanje Lovorka, što se promijenilo dolaskom Dagura Sigurdssona na izborničku klupu, Luka je rekao.

 „Nije bilo previše vremena za nekakvu promjenu. Imali smo tri treninga i potom odmah utakmice, ali promijenio se koncept igre. Došao je novi izbornik s drukčijim viđenjem rukometa, a samim tim drukčije su i akcije. Sigurdsson je bio jasan u svojim idejama što želi od nas na terenu i mislim da smo dobro reagirali. Na kraju je rekao kako je jako zadovoljan s nama. Naša igra se dosta poboljšala u odnosu na prije što je pozitivna stvar“ rekao je Luka, koji isprva, pomalo iznenađujuće, nije bio na popisu za olimpijske kvalifikacije, ali ističe kako se zbog toga nije nervirao jer je zapravo cijelo vrijeme znao da će dobiti poziv.

Da podsjetim, u siječnju ove godine na Europskom prvenstvu Hrvatska je zauzela tek 11. mjesto, no sjajnim izdanjem u Hannoveru od nje se sada, u vrlo kratkom roku, očekuje puno na Igrama u Parizu.

Nismo imali mjesec dana priprema od OI-ja 2016. u Rio de Janeiru. Nije jednostavno sve nas ukomponirati jer dolazimo iz različitih klubova, međutim, imat ćemo na ljeto priliku dobro se uigrati kako bismo pokušali ostvariti što bolji rezultat. S novim izbornikom i igrom koju smo pokazali mislim da možemo biti optimistični“, kaže Cindrić.

U karijeri je Luka igrao za velike momčadi s kojima je osvajao puno domaćih i europskih trofeja. Iza sebe već ima tri naslova prvaka Europe, dva s Barcelonom te jedan, ujedno i prvi u njegovoj riznici, s Vardarom 2017. No kaže Luka, sve bi te klupske uspjehe, rado mijenjao za veliki uspjeh s hrvatskom reprezentacijom.

„Mijenjao bih sve klupske medalje i trofeje za zlatnu medalju s Hrvatskom. Naravno, zadovoljit ćemo se s bilo kojom medaljom, ali živim za trenutak da osvojimo zlato i dat ću sve što je u mojoj moći da to ispunim. Životni mi je san da dođem kući sa zlatom i nadam se kako će se to i ostvariti, rekao je Luka Cindrić“. I nama Luka, i nama. Joj, koja bi to fešta bila u Ogulinu.

 

Uz Domagoja, Luka je mozak ove momčadi.

28. 3. 2024.

Nebojša Magdić

Komentari  
#61 Natalia 2024-06-15 06:33
как работает идентификация личности в нашей стране
рассказываем как действует схема электронной идентификации в
нашей стране, какова.

Feel free to surf to my site :: Новости на железной дороге: https://euro24.news/novosti/tag/dorogi
Citat
#62 Mitchell 2024-06-15 21:31
I was particularly impressed by the near-perfect malware detection rates in mackeeper and the extensive set of features, such as vpn, ad blocker,
https://discussions.apple.com/docs/DOC-250004073: https://discussions.apple.com/docs/DOC-250004073 and method of checking personal information.
Citat
#63 Demetra 2024-06-25 13:49
Network devices. These physical gadget or nodes represent devices for sending data
connected inside a computer https://p-network.io: https://p-network.io//.
Citat
#64 Kai 2024-06-28 15:19
As a member of the club https://99bitcoins.io/: https://99bitcoins.io/, you will have a
unique code before the start of the upcoming ticket
presale. Join the fan club on the official platform of the artist's
fan club.
Citat
#65 Mikki 2024-06-28 16:19
preference of time determines fundamental significance when question reaches concerns withdrawal of airdrop.
Show true interest in the project by participating in discussions,
and https://smog-token.io: https://smog-token.io// to share your ideas.
Citat
#66 Delores 2024-06-28 21:36
Confirm your participation through special channels or in the interface of wallet.


Here is my web site ... smog-token.io: https://smog-token.io/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi