ZVUCI TAMBURICA U OGULINU.

Imao sam, a i sada imam nekih problema sa tehnikom, pa kasnim s objavom. Ali za lijepe stvari, nikada nije kasno.

U nedjelju je dvorište Frankopanskog kaštela u Ogulinu odjekivalo zvucima tamburaške glazbe, privukavši mnoge ljubitelje folklora na tamburaško folklorni koncert koji je oduševio sve prisutne.

Grad Ogulin imao je čast ugostiti djecu i odrasle članove čuvenog tamburaškog i plesnog ansambla „St. George“ iz Cokeburga, Pennsylvanije, SAD. Ovaj ansambl, poznat po očuvanju hrvatske kulturne baštine u dijaspori, svojim nastupom oduševio je publiku i donio dašak američko-hrvatske tamburaške tradicije.

Uz njih, na pozornici su nastupili i članovi KUD-a „Sv. Juraj“ Zagorje Ogulinsko te KUD-a „Klek“ Ogulin. Domaći izvođači su svojom virtuoznošću i entuzijazmom prenijeli ljubav prema tamburaškoj glazbi i plesu, što je dodatno obogatilo večer.

Poseban dio događanja bio je posjet gostiju iz Amerike Društvu Ogulin odsjeka 530. Hrvatske bratske zajednice iz St. Thomasa u Ontariju. Predvođeni predsjednikom Franjom Bertovićem, gosti su se upoznali s Ogulinom, posjetili Zagorje Ogulinsko i Etno kuću, gdje su imali priliku doživjeti autentičnu hrvatsku tradiciju i kulturu.

Photo by Ogulin.eu

2. 7. 2024.

Ogulin. eu

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi