BESPOSLEN POP I JARIĆE KRSTI. A JA BESPOSLEN, O STRANICI GRADA.

 

O Bože, kakav sam to smotan lik. Svako malo, lutajući beskrajnim beskrajem internetskog bespuća, naletim na neki svoj post, koji nikad nisam objavio. Napisao, pa jednostavno zaboravio objaviti. Senilac. Svakim danom napredujem sve više.

Tako sam pronašao danas post koji sam odavno napisao, a zaboravio objaviti, o  imenovanju nove pročelnice u našoj gradskoj upravi Ivane Salopek. No to stavljam ad acta.

Ali uz taj, i još neke napisane postove koje sam zaboravio objaviti, naletio sam na post o službenoj stranici Grada, još za HDZ-ove vladavine.

Odmah moram dodati, da se tu, kada je stranica Grada u pitanju, bez obzira na promjenu vlasti, promijenilo nije ništa. Kaj bi rekao pokojni Rubi:

 „Ista plaža i garaža“.

Evo i tog neobjavljenog posta iz 2016. godine. Pa ako vam nije dosadno, čitajte:

Kiša, tmurno glupo vrijeme. Kao da nije proljeće već kasna jesen. I bioprognoza mi je u ....... , da ne kažem u čemu. Mlatim po kući dolje, gore. Malo se teže odlučujem za internet, jer imam najljeniju ragu od laptopa. Dok mi se digne (laptop) , trebam čekati pola sata.

Pa onda, i ako znam da ću teško naći nešto zanimljivo, nekako po inerciji, prvo otvaram stranicu Grada. I uvijek se iznova zaprepastim izgledom te stranice -  bez presedana. Teme za smrznuti se. Od hrpe za grad vitalnih i značajnih tema, mi na službenoj stranici čitamo o mladim ogulinskim gimnastičarima, o boravku klinaca društva Naša djeca u Našicama, zatim o uspjehu naših mladih teakwando boraca na natjecanju u Otočcu. Pratim dalje po redu što piše na čuvenoj stranici: Naši klinci od 12 do 14 godina penju se po Paklenici, dječje Gradsko vijeće boravilo je u Opatiji, članovi paintball kluba malo su fingirali ratne igre u Pitomači a ogulinski mališani iz učeničkih zadruga, bili su u Draganićima.

Sve teme od iznimne važnosti. Da ti pamet stane. Po onome što piše na stranicama Grada, ispada da je Ogulin jedan veliki dječji vrtić. Dođe mi da im i ja pošaljem članak. Recimo: „Kako sunčeve pjege utječu na pubertet komaraca na mikrolakaciji Skorašnik“, koju je obradila moja 2,5 godišnja unuka!!! Da me se krivo ne shvati. Svaka od navedenih tema zaslužuje pozornost jer radi se o našoj djeci i dragim ljudima koji ih sa puno entuzijazma i ljubavi vode u raznim aktivnostima. Kao takve, te teme zaslužuju da ih se objavi ali spadaju u rubrike Kultura, Školstvo ili Sport. A ne u glavnu rubriku Novosti, jer to NISU PRIMARNE TEME ZA SLUŽBENU GRADSKU STRANICU. Kada će to već jednom postati jasno ekipi u gradskoj vlasti. Ne znam tko uređuje stranicu Grada, da li takva osoba uopće postoji, ali ono što se tamo objavljuje, teme su za Modru lastu. Stranica ovakva kakva je, nikome ne koristi. Najmanje građanima. A ne treba biti posebno pametan, pa „škicniti“ kako to drugi rade. Pogledajte stranice gradova i općina u našoj Županiji, pa ćete vidjeti, koliko sam u pravu.

Da skratim. Ono što nam je važno, ne objavljuje se. Eto recimo znam da se vode intenzivni razgovori i obavljaju radnje oko zaštite Ogulina od poplave. O tome na stranici Grada, ni riječi.

Ili čitam na stranici radio Mrežnice da već nekoliko dana gori deponij Sodol. O tome, na stranici Grada, ni riječi.

Ili, ogulinski SDP traži hitnu sjednicu GV-a zbog stanja na lokalnom radiju. O tome na stranici Grada, ni riječi.

Što radimo i kakve projekte imamo da bi se “ogrebali“ za lovu iz EU fondova. O tome na stranici Grada, ni riječi.

I da ne duljim. Stranica Grada, ovakva nemušta kakva je sada, jednostavno ne ispunjava svoju svrhu. Na njoj bi se u prvom redu redovito trebale pratiti aktivnosti gradonačelnika, jer nema dana da se u njegovu uredu ne održi neki sastanak, zatim aktivnosti njegovih zamjenika, da vidimo što rade ili ne rade, zatim kakvi su nam planovi za rješavanje problema nezaposlenosti, pa u kakvom nam je stanju gospodarstvo, kada će se završiti rekonstrukcija kina, pa informacija gdje smo s izgradnjom kanalizacije i još niz, za grad, značajnih tema. A toga tamo nema. Ili ima u beznačajnim količinama. Zato smatram da nam stranica kakva ja sada, niti ne treba. Čitajmo radije Modru lastu. Ako još postoji.

I da dodam. Volim reći ono što kažu „braća -  Srbi“…….sve, sve je isto k'o pre. A bogme i je. Barem što se tiče službene stranice Grada. Razlike između službene stranice Grada danas (SDP)  i one stare (HDZ) gotovo da ne postoji. S tim da je ona stara bila ipak za dlaku bila aktualnija. A ova  sadašnja, ipak transparentnija. Što o trenutnoj stranici SDP-a reći. Ništa. Uglavnom ponoviti ono što je rečeno o HDZ-ovoj stranici. Sestre blizanke. 

Što se tiče aktualnih informacija koje bi na sadašnjoj (SDP) stranici trebali naći kao NOVOSTI, a aktivnosti zaista ima mnogo, o tome vlada svojevrsna ogulinska omerta. O ničemu, ni riječi. Evo zadnja objava na toj čudnovatoj gradskoj stranici je od 2. kolovoza, stara čak 17 dana - čestitka gradonačelnika za Oluju. Od tada, kao da se nije događalo ništa.

Kao da su svi u gradskoj upravi, poput naših saborskih zastupnika, na godišnjem odmoru.

I još   jedan primjer. Na stranici Grada redovito se najavljuju sjednice Gradskog vijeća. A onda, nikad, baš nikad nakon sjednice, nisam pročitao izvješće o tome što se je na sjednici događalo. Pa se zato o tome raspravlja po portalima i društvenim mrežama, gdje vlada opći kaos.

Čemu onda služi ta stranica koju svi plaćamo ?

 

20.8. 2024.

Nebojša Magdić

 

Komentari  
#41 Alan 2024-09-19 04:10
Pretty! This has been an incredibly wonderful post.
Thank you for supplying this info.

my blog centralita virtual: https://www.lcrcom.net/central-virtual/
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi