ŽUPANIJA POMOGLA - IPAK DOVOLJNO UPISNIH MJESTA U GIMNAZIJI.

U srednje škole Karlovačke županije u ovoj školskoj godini ukupno je upisano 1046 učenika. Brojka je privremena, jer je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih odobrilo i treći upisni rok, za koji su prijave počele jučer, 2.rujna i trajat će do 27. rujna. U 13 srednjih škola u trećem upisnom roku ostalo je slobodno 186 mjesta.

Karlovačka županija zadovoljna je rezultatima upisa, jer su, nakon više godina, ponovno upisani učenici za neka deficitarna zanimanja. Primjerice, u Tehničkoj školi Karlovac upisana su 4 limara, koji su posljednji put upisani u školskoj god. 2021./2022. Također, u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi, nakon 4 godine, ponovno je upisan jedan tapetar.  Nakon što su prošle godine u MIOŠ-u, nakon punih 9 godina, upisana 3 zidara, i ove godine imamo za to deficitarno zanimanje upisana 2 učenika. Za ova deficitarna zanimanja ima slobodnih mjesta i u trećem roku i to: limar - 3 mjesta, zidar – 4, tapetar – 5 slobodnih mjesta.

 

Karlovačka županija za deficitarna zanimanja zidar, tesar, limar i tapetar daje izravne stipendije u iznosu od 130 eura mjesečno za cijelo vrijeme školovanja, pod uvjetom da učenici redovno upisuju sljedeći razred. Osim toga, županija tim učenicima financira kompletne troškove školovanja, od bilježnica do zaštitne radne obuće i odjeće te smještaja u učeničkom domu.

 

„Zadovoljni smo rezultatima upisa jer bilježimo blagu promjenu interesa na bolje. Vjerujemo da je to  posljedica našeg sveobuhvatnog rada, ali i dobre suradnje između obrazovnog i gospodarskog sustava. Također, vjerujemo da je i naša Upisna kampanja „Šestar – zaokruži izvrnost“ utjecala na izbor učeničkih zanimanja. Tu kampanju započeli smo prošle godine i njome, kroz cijeli niz aktivnosti, želimo postići da nam se djeca školuju ili za posao ili za fakultet, ne za burzu“, poručila je županica Martina Furdek Hajdin.

 

Dobro su popunjeni i gimnazijski programi, a posebno dobra vijest odnosi se na Ogulin. Nakon što su tijekom ljetnih mjeseci neki predviđali kako će Ogulinci koji žele u Gimnaziju morati odlaziti iz Ogulina, intervencijom županije broj upisnih mjesta je povećan s 15 na 24. Učenici koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku, mogli su to učiniti i u jesenskom, a ima slobodnih mjesta i za treći upisni rok.

 

Karlovačka županija nastavit će provoditi Upisnu kampanju „Šestar – zaokruži izvrnost“, a u sklopu kampanje bit će novosti vezanih za stipendije, te za nagrađivanje izvrsnih učenika koji sudjeluju na državnim natjecanjima.

4. 9. 2024.

KAŽUP

Komentari  
#31 Juliet 2024-09-29 07:38
Heya i'm for the primary time here. I came across this board
and I to find It truly helpful & it helped me out much.
I'm hoping to present one thing back and help others such as you helped me.


Review my web-site: fucking ebony: [censored]dashboard. tanahbumbukab.go.id/ pulu/?mengalir=baki8 88%20wap
Citat
#32 Roscoe 2024-09-30 23:55
Přijetí hypoteční platby může být problematické
pokud nemáte rádi čekání v dlouhých řadách , vyplnění intenzivní
formuláře , a odmítnutí úvěru na základě vašeho úvěrového skóre .
Přijímání hypoteční platby může být problematické, pokud nemáte rádi
čekání v dlouhých řadách , podávání extrémních formulářů , a odmítnutí úvěru
na základě vašeho úvěrového skóre . Přijímání hypoteční platby může být problematické , pokud nemáte rádi čekání v dlouhých řadách , vyplnění extrémních formulářů a
odmítnutí úvěrových rozhodnutí založených na úvěrových skóre .

Nyní můžete svou hypotéku zaplatit rychle a efektivně v
České republice.

Here is my website - pujcka pred vyplatou bez
poplatku v cesku: https://groups.google.com/g/sheasjkdcdjksaksda/c/LkQF2EVVZB0
Citat
Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi