ŠETALIŠTE KRLENAC - USKORO GEOFIZIČKA ISTRTAŽIVANJA

 Cesta-HV-e(Small)

Sa sanacijom klizišta u ulici Šetalište Krlenac mora da sam već pomalo dosadan, ali kada sam već načeo temu pred par godina, tada je treba istjerati do kraja. Uostalom, po onoj staroj - svako se češe gdje ga svrbi, tako i ja.

Pomalo neupućen u taj problem, smatrao sam da je dovoljno nekoliko potpornih stupića koji bi zaustavili klizište, i stvar rješena. No ne bi išlo po sistemu - kako mali Nešo zamišlja sanaciju klizišta. Jer od stručnih ljudi saznao sam da se ipak radi o kompleksnijem zahvatu koji baš i nije tako jeftin, a Grad ga ne može financirati iz svakim danom siromašnijeg proračuna. Do sada se krpalo presvlačenjem novog asfalta, što nije bilo nikakvo dugoročno rješenje. I sada su u pomoć priskočile Hrvatske vode. Jučer su još jednom pregledali klizište. U pratnji domaćina bili su Gorazd Hafner, Vladimir Turković iz Hrvaskih voda - voditelj projekta Retrencija Ogulin i Goran Dašić iz tvrtke Geokom, koja se bavi geotehničkim istraživanjima.

Već danas u Geokomu je sačinjen kompletan popis poslova koje treba obaviti, a oni su prilično kompleksni.

Trebaju se obaviti geodetski radovi, inženjerskogeološka istraživanja, geofizička istraživanja, geotehnička istraživanja, laboratorijska ispitivanja te sačiniti geotehnički elaborat i idejno rješenje. Sve to, na našu radost, financijski bi pokrile Hrvatske vode. Problem je i u tome što se sa strojevima ne mogu spustiti u kanjon Dobre, pa će se istraživanja vršiti sa prometnice što je malo zahtjevnije. Goran Dašić iz Geokoma, reče mi, da bi s istraživačkim radovima počeli možda već i drugi tjedan. Da niš ne velim nego, ajd Bože pomogni.

 

Photo by Nešo-Skorašnik

18. 10. 2017.
Nebojša Magdić

Komentari  

#11 podsjetnik 2017-10-23 10:14
Podsjetio bih da je Banana kao član Nadzornog odbora bio u vrijeme kad se radio centar (ul. B. Frankopana). Tada je Nadzor nad radovima bio povjeren IGH-u i vidi se , nakon desetak godina što znači ozbiljan Nadzor radova. A onda je Banana zasmetao i maknut je pa se je
Citat
#12 podsjetnik 2017-10-23 10:17
nadzora uhvatio Mirko Stumba i njegova firma. I vidi se rezultat i napredak. Lomost i ostalo..
O tome bi ti , druže Brko trebao nati više jer si sjedio u Gradskom vijeću i sve komentirao. A SADA BI MUDROVAO.
Citat
#13 Fox 2017-10-23 10:37
Evo nešto što nisam znao. Hvala -podsjetnik- što si nas podsjetio.
Citat
#14 Og-Uhljeb 2017-10-23 23:05
nisam se mislio vise javljati odnosno pisati , medjutim moram se oglasiti , procitaj moj komnetar jos tri puta , jednom u sebi , jednom na glas , i jednom kao da citas nekom drugom, ako i tada ne shvatis sto sam napisao i kakve veze ima moj komentar u odnosu na stvarnost u kojoj zivimo danas , ja ti nazalost ne mogu pomoci .
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi