ŠETALIŠTE KRLENAC - USKORO GEOFIZIČKA ISTRTAŽIVANJA

 Cesta-HV-e(Small)

Sa sanacijom klizišta u ulici Šetalište Krlenac mora da sam već pomalo dosadan, ali kada sam već načeo temu pred par godina, tada je treba istjerati do kraja. Uostalom, po onoj staroj - svako se češe gdje ga svrbi, tako i ja.

Pomalo neupućen u taj problem, smatrao sam da je dovoljno nekoliko potpornih stupića koji bi zaustavili klizište, i stvar rješena. No ne bi išlo po sistemu - kako mali Nešo zamišlja sanaciju klizišta. Jer od stručnih ljudi saznao sam da se ipak radi o kompleksnijem zahvatu koji baš i nije tako jeftin, a Grad ga ne može financirati iz svakim danom siromašnijeg proračuna. Do sada se krpalo presvlačenjem novog asfalta, što nije bilo nikakvo dugoročno rješenje. I sada su u pomoć priskočile Hrvatske vode. Jučer su još jednom pregledali klizište. U pratnji domaćina bili su Gorazd Hafner, Vladimir Turković iz Hrvaskih voda - voditelj projekta Retrencija Ogulin i Goran Dašić iz tvrtke Geokom, koja se bavi geotehničkim istraživanjima.

Već danas u Geokomu je sačinjen kompletan popis poslova koje treba obaviti, a oni su prilično kompleksni.

Trebaju se obaviti geodetski radovi, inženjerskogeološka istraživanja, geofizička istraživanja, geotehnička istraživanja, laboratorijska ispitivanja te sačiniti geotehnički elaborat i idejno rješenje. Sve to, na našu radost, financijski bi pokrile Hrvatske vode. Problem je i u tome što se sa strojevima ne mogu spustiti u kanjon Dobre, pa će se istraživanja vršiti sa prometnice što je malo zahtjevnije. Goran Dašić iz Geokoma, reče mi, da bi s istraživačkim radovima počeli možda već i drugi tjedan. Da niš ne velim nego, ajd Bože pomogni.

 

Photo by Nešo-Skorašnik

18. 10. 2017.
Nebojša Magdić

Komentari  

#11 Fox 2017-10-23 10:37
Evo nešto što nisam znao. Hvala -podsjetnik- što si nas podsjetio.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi